Školka, nemoci, učitelky

Anonymní
19.4.24 12:29

Školka nemoci ucitelky

Dobrý den, jdu se jen vypsat. Mám jendo dítě, chodí do školky první rok. Já jsem si naivně myslela, že se tam o ty děti starají že dohlédnou, aby si po záchodě umyli ruce, že jim pomůžou v zimě se oblékat, ale co se tak bavíme s ostatními rodiči, tak to tak vůbec není. Kolikrát ani nenabidnou pití, ale hlavně, že je učí, aby uměli ve 3 letech si na sebe v zimě obléct x milion vrstev oblečení. To by nestačilo, když by to dítě mělo až ve 4 letech?

Budou nas ponauocovat, že děti nemocné do školky chodit nesmí, ale dělají tam reálne něco pro tu hygienu, jakože dezinfikuji tam třeba častěji povrchy a zachody, když vědí, že tam řádí nějaká nemoc. Kolikrát přijdu dovést dítě a učitelky tma sedí v kroužku u sebe pár dětí, co se s nima mazlí a na zbytek nikdo nedohlizi. Jako já nebudu doma s dítěte na paragrafu, protože nedohlidnou ve školce ani na umytí rukou. Když je doma bacil, tak taky více dezinfikuju povrcchy, převlekam postele a podobně, umýváme ruce…

Jako asi jsem fakt měla úplně jiná očekávání 😃.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35774
19.4.24 12:46

No školka není co maminka, oni nemají oči na zádech aby nad každým dítětem stáli jestli si myje ruce :nevim: Tím fakt nemoci ze školky nejsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24233
19.4.24 12:49

Hele a myslíš, že ta jedna učitelka zvládne dokonale dohlédnout na všechny děti? To fakt ne. To by jich muselo být víc. S každým dítětem jít na záchod opravdu nemůže :roll: mám taky děti ve školce, ale taková blbost by mě nenapadla. Ono uhlídat hygienu je v tom počtu dost nereálné. Když by jsi měla doma víc dětí, tak to pochopíš. Já mám tři mám co dělat :D ve třech letech už se dítě obléknout zvládne. Ne vše dokonale samozřejmě.

Najdi si nějakou soukromou školku s malým počtem dětí, tam to bude asi lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
19.4.24 12:55

Za základní hygienické návyky dítěte je zodpovědný rodič a ne učitelky ve školce. Pokud požaduješ nadstandardní kontrolu, zaplať si soukromé hlídání. Dezinfekci stejně šíření nemocí mezi dětmi moc neovlivníš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
19.4.24 12:56
@Anonymní píše: Více

Co je to zase za výplody? Učitelky nejsou ve školce od toho, aby tam lítaly se Savem. A jak víš, že se tam nemyjí WC a povrchy? Ty stojíš uklízečkám za pozadím? To samé s mytí rukou. To mají po každém spláchnutí WC jít uklízečky a čistit záchody? To by u nich musely stát celý den. Učitelky nemohou za to, že je tvoje dítě nemocné.

A to že jsou jiné děti v kroužku a jiné si hrají samotné, neznamenám že na ně učitelky kašlou. Hledáš chyby, tam kde nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3022
19.4.24 12:56

No, jako dohlizet na vsechny deti budou tezko, ale my meli na skolku stesti, at statni tak tech nejmensich bylo ve tride jen 12 na 2 dospele, takze jsem i doma poznala, ze s nimi to myti rukou nejak resi (mlade to doma komentovalo) a tim oblikanim jim taky trochu pomohli…treba zapnout zip, kdyz to neslo…nicmene oboji je primarne prace rodicu, aby to deti naucili :nevim: Pokud maji fakt tech 25 deti, jak to je jinde, tak dost pochybuji, ze zvladaji tak detailni dohled a neni se cemu divit :nevim: Stejne tak ze maji cas mimo rizene aktivity na volnou hru, normalni…

Příspěvek upraven 19.04.24 v 12:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22013
19.4.24 12:57

Ty musíš být troll nebo úplně hloupá :roll:
Tiše doufám, že to první… ale bohužel je mi jasné, že i matky tvého ražení existují.

Dej si dítě do soukromé školky, kde budeš mít jednu učitelku na tři děti, nebo si pro něj najdi chůvu.

Učit dítě, aby si po WC umylo ruce, máš ty doma… učitelka ve školce může obecně připomenout, ale opravdu tam není od toho, aby každé jednotlivé hlídala a instruovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
19.4.24 12:58
@Aduš8 píše: Více

Zakladatelka doma lítá za dítětem a čistí povrchy. Spíše jestli nemá OCD a přehání to s hygienou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
19.4.24 13:00

Tyto matky jsou pro školky a školy pohroma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
19.4.24 13:19

@topazio to bylo první, co mě napadlo. Já doma, kromě desinfekce na toaletu a prádlo žádnou nemám. Vše myju octovým čističem. A to děláme oba ve zdravotnictví a denně přijdeme do styku se vším možným. Divím se, že moje děti ještě žijí. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
19.4.24 13:20

No potěš koště. Tebe musí všechny současné i budoucí učitelky tvého dítěte milovat. Buď s dítětem doma, všem se uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
19.4.24 13:28

Já tedy doma nic nedezinfikuji, zda se mi to zbytečné. Čisto ano, dezinfekce ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
19.4.24 13:38
@hulala píše: Více

Zakladatelka se chová šíleně. Jak s úklidem, tak i s tím, že si některé děti hrají samotné a učitelky jsou s jinými dětmi v kruhu. Na tom není nic špatného. Jen zakladatelka z toho dělá tragédii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3322
19.4.24 13:39

A jak víš, že to nedělaji? Doma si dcera myje ruce po wc automaticky, tak předpokládám, že to dělá i ve školce. S oblékáním jim pomáhá v nejmenší třídě i uklízečka. Jak uklízí a myjí povrchy fakt netušim. Když přijdu do školky, někdo si hraje, někdo kreslí, někdo je taky s učitelkou na koberci. Řízenou společnou činnost mají dopoledne. Odpoledne už všichni čekají na rodiče, když je hezky, tak jsou před školkou na hřišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24233
19.4.24 13:44
@Aduš8 píše: Více

U nás to stejné :lol:

Řízenou hru taky neočekávám. Úplně upřímně moje děti mají ve školce raději volnou hru. Mají tam kamarády. Nemyslím si, že je nutné, aby jim dělala učitelka program od rána do odpoledne. A když někdo nechce něco dělat, tak si myslím, že je úplně v pořádku, když se nezapojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí