Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Ahoj, první pozitivni test jsem měla 22.3 a dnes jsem byla zřejmě v kontaktu s nakaženým. Je teoreticky možné chytit to za tak krátkou dobu znova? Jsem neočkovaná. Ještě chci podotknout, že jsem neměla nějak super průběh - ještě teď mám lehký kašel.
Díky moc za jakoukoliv radu ![]()
Ano, o Omikronu se říká, že ho můžeš chytit vícekrát. Navíc teď se u nás rozšiřuje zase nějaká nová varianta… Tohle je prostě sázka do loterie.
@nozu píše:
Ano, o Omikronu se říká, že ho můžeš chytit vícekrát. Navíc teď se u nás rozšiřuje zase nějaká nová varianta… Tohle je prostě sázka do loterie.
až tak rychle nevím, ale opakovaně jo
Nedávno jsem byla s dítkem u pediatričky a ona zmínila, že se snaží zvát odděleně. A přesto se stává, že my přijdeme s vyrážkou a do toho může někdo přijít bez objednání s covidem. Tak jsem řekla, že covid jsme měli 3 týdny zpět, že snad máme imunitu. A doktorka, že jak ten virus neustále mutuje, že to není žádná záruka imunity a klidně ho můžeme za chvilku chytit zase, že má nemálo pacientů, co ho prodělali 3×. Nevím, jestli ono „za chvilku“ mohou být i ty 2 týdny ve tvém případě, i když nemoc stále doznívá. Raději se měj na pozoru, snad z toho nic nebude.
@22Denisa Tak co, jak jsi dopadla? Chytila jsi to tak brzy znova?
Dobrý den,
dle mého názoru je nutné pracovat na svojí vlastní imunitě. Již 3. týdny užívám skvělé doplňky stravy, které krom jiného podporují přirozenou imunitu těla a cítím se o mnohem lépe(více energie, žádné bolesti hlavy atd atd). cca před týdnem jsem byl též v kontaktu s covidem a nemám ho.