Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
Byla jsem u nás v práci před pár dny 1. kdo má covid. Pár dní po mně byl pozitivní kolega, hned na to druhý, teď další kolegyně. Jenže já vůbec nevěděla že nějakej covid mám a až když mi bylo špatně jsem si udělala test a okamžitě zůstala doma. Jenže nyní jsem od nich bombardována zprávami že jsem je nakazila, že za to můžu já. Jsem z toho totálně rozhozená a dost mě to mrzí
Nic si nevycitej, neudělala si to shvalne. Jiná situace by byla, kdybys věděla, že ho máš a dál ho roznášela, ale takhle ti nemá kdo co vyčítat. Všichni jsme se nakazili od někoho, tak to prostě je. Tví kolegové by se měli hodit do klidu.
@Anonymní píše:
Byla jsem u nás v práci před pár dny 1. kdo má covid. Pár dní po mně byl pozitivní kolega, hned na to druhý, teď další kolegyně. Jenže já vůbec nevěděla že nějakej covid mám a až když mi bylo špatně jsem si udělala test a okamžitě zůstala doma. Jenže nyní jsem od nich bombardována zprávami že jsem je nakazila, že za to můžu já. Jsem z toho totálně rozhozená a dost mě to mrzí
Nedivim se ti, ze te to mrzi. Takovi kolegove jsou k nezaplaceni
pitomci… verim, ze jsi vedome nikoho nenakazila a nakazliva jsi byla jeste pred priznaky. Nemuzes za to. Tebe preci taky nekdo nakazil a nikomu nic nevycitas. At si polibej prd.el. Ze jim to vzkazuju ![]()
S těma příznakama co mám bych stejně nikam nedošla, sotva se držím na nohách. Jsem třikrát očkovaná, pořád si dezinfukuju ruce a teď tohle. Sama nevím jak jsem k tomu přišla, nevím že bych byla v kontaktu s někým kdo ho má. Nakazil se od mě i přítel a syn. Vím že to lítá kde buď a když to nepřijde z jedný strany přijde to z druhý. Ale takhle reakce mi doslova vyrazila dech.
Tak to jsou pěkní pitomci. My na podzim nakazili rodiče a sestry rodinu, zkrátka jsi infekční, před vypuknutím příznaků. Dcera byla v té době jinak nemocná, tak jsme ani nikam nechodili, kdo ví, kde jsme to chytli. Táta je starší, i přes očkování mu bylo zle, bála jsem se, ale nemohli jsme za to, izolovat se do konce života nehodláme.
Máš kolegy ko.koty. Poslala bych je do řiti. ![]()
Nic si nevyčítej. O nic ani nejde. ![]()
Hele klidně vás všechny mohl nakazit jiný kolega, co ani neměl příznaky a vesele to na vás prskal.
Vůbec je neřeš. Ty jsi prostě první kdo odpadl…
Já to zřejmě taky chytla od kolegyně, ale bohužel, nikdo to neovlivní, rozhodně jí nechodím nadávat
@Anonymní píše:
Proboha, co je to za blbečky? Píšeš, že hned, jak ti bylo zle sis udělala test, a když jsi zjistila, že jsi pozitivní, tak si okamžitě zůstala doma. Zachovala ses naprosto správně. Člověk to může mít v sobě a nemusí o tom vědět. Teď už se povinně netestuje, takže jediná možnost, jak to zjistit je, že je ti blbě, nebo se na to přijde nějakou náhodou.
Kolegům bych poslal SMS, že si jim prokázala službu, páč lidé, co to prodělají mají pak mnohem více protilátek a po delší dobu než po nějakém pitomém očkování. ![]()
Nic si z toho nedělej
To je zkrátka covid. Kdyby se nenakazili do tebe, nakazili by se od někoho jinýho. Taky jsem tenhle týden doma s covidem a kde jsem se nakazila nemám tušení
a ani po tom nepátrám.
Tak záleží - nevědět a udělat si test při tom, kdy je člověku blbě, je jedna věc - druhá věc, jestli jsi třeba už pár dní předem nechodila po práci s rýmou, škrábáním v krku nebo kašlíkem. To by mně pak taky naštvalo, když znám ty konsekvence.
Plus teda - psychologická klasika - hledá se prvotní viník, podobně jako hodně Čechů třeba obecně z pandemie vinilo Číňany, přitom si to tady rozvlekli Češi sami.
Ahoj, je to nepříjemné, ale úmysl v tom nebyl. I tebe někdo nakazil a musíš se s tím smířit. Pokud je to opravdu nepříjemné, můžeš poslat kolegům zprávu či mail, ve kterém napíšeš, že tě situace mrzí, chápeš, že jim nemoc způsobila problémy, ale že jsi neměla příznaky a jakmile se objevily, kontaktu jsi zabránila (šla na testy, zůstala doma apod.) a klidně připoj, že tě mrzí, když jsi terčem vyčítavých zpráv za věc, kterou jsi úmyslně nezpůsobila.
Tak jim napiš, že můžou bejt rádi, žes je nenakazila kapavkou ![]()
@Tomie píše:
Tak záleží - nevědět a udělat si test při tom, kdy je člověku blbě, je jedna věc - druhá věc, jestli jsi třeba už pár dní předem nechodila po práci s rýmou, škrábáním v krku nebo kašlíkem. To by mně pak taky naštvalo, když znám ty konsekvence.Plus teda - psychologická klasika - hledá se prvotní viník, podobně jako hodně Čechů třeba obecně z pandemie vinilo Číňany, přitom si to tady rozvlekli Češi sami.
Vůbec nic mi nebylo. Až když mě začlo škrábat v krku udělala jsem si test. Od té doby jsem doma.
@Anonymní píše:
Za nemoc nikdo nemůže. Dost pravděpodobné je, že přinašeč byl někdo jiný, rozhodně tě nemohou jej tak obvinit.