Nakazila jsem kolegy covidem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2680
1.4.22 17:07
@Anonymní píše:
Byla jsem u nás v práci před pár dny 1. kdo má covid. Pár dní po mně byl pozitivní kolega, hned na to druhý, teď další kolegyně. Jenže já vůbec nevěděla že nějakej covid mám a až když mi bylo špatně jsem si udělala test a okamžitě zůstala doma. Jenže nyní jsem od nich bombardována zprávami že jsem je nakazila, že za to můžu já. Jsem z toho totálně rozhozená a dost mě to mrzí :(

Ach jo, jako by sis tohle sama dobrovolně vybrala :/ Tohle se prostě ovlivnit nedá. Nás tady nakazila malá vnučka, když přiletěla na návštěvu a to PCR test těsně před odletem měla v pohodě. A co, mám ji za to zatratit? Prostě stalo se, nebyla to její volba, prostě někde se nakazila a přijela v inkubační době. Bože, nic se neděje, nakazit se může kdykoliv, kdokoliv a kdekoliv a v inkubační době to prostě přenáší dál, aniž by měl jakékoliv tušení. To je život a platí to nejen o covidu, týká se to jakékoliv infekční nemoci! A je víc než smutné, že se kolegové proti tobě takhle spikli. Neudělala jsi to schválně, stejným způsobem oni mohou nakazit kohokoliv jiného, třebas s chřipkou atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3862
1.4.22 17:55

Jsou to blbci. Klidne to tam mohl roztahat uplne nekdo jiny. My doma meli pred 14 dny taky covid. Prinesla to asi dcera ze skolky. Krome 2 denni slabe rymy mi temer nic nebylo a kdybychom nemeli v planu oslavu a neudelala si antigen, tak pujdu s cistym svedomim do prace. Manzel na 1 den odpadl, druhy den jako by nic. A to mu prvni PCR test a antigen vysel negativne az za 3 dny byl oficialne pozitivni a to uz mu ni nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2669
1.4.22 18:03

Nikdo z nich nemůže s jistotou vědět, že pacient číslo jedna jsi byla ty. Každému se to projeví za jinou dobu, někdo nemá příznaky vůbec. Mohl to být klidně někdo z nich, nebo to byl někdo další, kdo příznaky neměl. Člověk by čekal, že po takové době, kdy je Covid s námi, už tohle lidi vědí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
1.4.22 18:16
@Anonymní píše:
Byla jsem u nás v práci před pár dny 1. kdo má covid. Pár dní po mně byl pozitivní kolega, hned na to druhý, teď další kolegyně. Jenže já vůbec nevěděla že nějakej covid mám a až když mi bylo špatně jsem si udělala test a okamžitě zůstala doma. Jenže nyní jsem od nich bombardována zprávami že jsem je nakazila, že za to můžu já. Jsem z toho totálně rozhozená a dost mě to mrzí :(

A kde berou jistotu že to mají zrovna od tebe? Dyť i ty jsi to mohla chytit od nich jen jsi měla dřív příznaky 🙂 a i kdyby tak ti nemají co vyčítat. Já to taky chytla od kolegyně v práci. Jen jsme si to řekly, zasmály se tomu a víc neřešily. Ona to chytla od svých sestry já od ní nikdy bych to nevyčítala 🙂 naopak jsem poděkovala za odpočinek. Tak se brzy uzdrav a nic si nevyčítej 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24706
1.4.22 18:17

Máte super kolektiv. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
1.4.22 18:33

Smutné. Dá se pochopit, že pro sebe hledají viníka, od koho se asi nakazili, ale aby ti to ještě psali a vyčítali… 8o :roll: Mohli by se teoreticky nakazit kdekoliv, čísla nakažených jsou stále docela vysoká, i když už covid není aktuální téma ke strašení lidí. Není to od nich fér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.22 18:33

Anonymní 2
Nic si z toho nedělej, Zachovala si se naprosto dobře-při prvních příznacích test a hned si zůstala doma. Tebe také někdo nakazil.
To u nás v práci to bylo před víc jak rokem jiné. Kolegyně typické příznaky. Chodila do práce. Když jsme jí posílali na test, nechtěla-že si nemůže dovolit neschopenku. Vedoucí jí potom na férovku řekla-můžu ti udělat test, Ale když bude pozitivní, tak tě budu muset nahlásit. Uvedená kolegyně nesouhlasila. Po dalších třech dnech už jsem byla až hysterická a vyžadovala, aby šla na testy. Takže 6 dní s příznaky v práci. Pracujeme na směny, takže jsem se všichni vídali postupně. Dopadlo to tak, že byla pozitivní. A nakonec jsme kromě jedné kolegyně měli covid všichni. 10 lidí. U nás doma to dopadlo katastrofálně-manžel ode mě měl také covid a vrátilo se mu onkologické onemocnění. Přitom nebylo původně v takovém stadiu, aby se očekávala taková paseka. Dodnes lékaři v šoku, jak něco tak malého s dobrými parametry mohlo metastazovat. Takže stav, který bohužel nejde vyléčit. Léčbou se prodlužuje život. A já bych dodnes chtěla vrátit čas. Měla jsem mít povahu na to, že jsem měla být důsledná a říct, že bud si kolegyně udělá test, nebo já jdu na neschopenku, že nebudu riskovat.
Dnes už vím, že manžel není jejiný, komu covid vrátil onkologické onemocnění. Ale většina těch, co jim covid onko rozjel, tak už tu nejsou.Bylo to víc agresivní než běžně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.4.22 19:15

Kdo se chce 100% ochránit, musí se sám 100% izolovat. Může nosit obličejovou masku (ne respirátor, který netěsní) a brýle. Nikdo to neudělá, ale chce to po ostatních.
Já chytla covid asi přes internet jako PC viru, protože jsem nikam nechodila, ale měla ho první v rodině. Člověk, který ho teoreticky mohl přinést, měl příznaky až 4 dny po mně a mnohem mírnější. Kdo koho nakazil?

• Citovat
  • Upravit
18270
1.4.22 20:18
@Anonymní píše:
S těma příznakama co mám bych stejně nikam nedošla, sotva se držím na nohách. Jsem třikrát očkovaná, pořád si dezinfukuju ruce a teď tohle. Sama nevím jak jsem k tomu přišla, nevím že bych byla v kontaktu s někým kdo ho má. Nakazil se od mě i přítel a syn. Vím že to lítá kde buď a když to nepřijde z jedný strany přijde to z druhý. Ale takhle reakce mi doslova vyrazila dech.

teď je toho zase hodně

hlavně ať jsi v pořádku a na ostatní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
2.4.22 09:25
@Anonymní píše:
Anonymní 2
Nic si z toho nedělej, Zachovala si se naprosto dobře-při prvních příznacích test a hned si zůstala doma. Tebe také někdo nakazil.
To u nás v práci to bylo před víc jak rokem jiné. Kolegyně typické příznaky. Chodila do práce. Když jsme jí posílali na test, nechtěla-že si nemůže dovolit neschopenku. Vedoucí jí potom na férovku řekla-můžu ti udělat test, Ale když bude pozitivní, tak tě budu muset nahlásit. Uvedená kolegyně nesouhlasila. Po dalších třech dnech už jsem byla až hysterická a vyžadovala, aby šla na testy. Takže 6 dní s příznaky v práci. Pracujeme na směny, takže jsem se všichni vídali postupně. Dopadlo to tak, že byla pozitivní. A nakonec jsme kromě jedné kolegyně měli covid všichni. 10 lidí. U nás doma to dopadlo katastrofálně-manžel ode mě měl také covid a vrátilo se mu onkologické onemocnění. Přitom nebylo původně v takovém stadiu, aby se očekávala taková paseka. Dodnes lékaři v šoku, jak něco tak malého s dobrými parametry mohlo metastazovat. Takže stav, který bohužel nejde vyléčit. Léčbou se prodlužuje život. A já bych dodnes chtěla vrátit čas. Měla jsem mít povahu na to, že jsem měla být důsledná a říct, že bud si kolegyně udělá test, nebo já jdu na neschopenku, že nebudu riskovat.
Dnes už vím, že manžel není jejiný, komu covid vrátil onkologické onemocnění. Ale většina těch, co jim covid onko rozjel, tak už tu nejsou.Bylo to víc agresivní než běžně.

To mě mrzí. Přeji manželovi zdraví! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
2.4.22 11:20
@Anonymní píše:
S těma příznakama co mám bych stejně nikam nedošla, sotva se držím na nohách. Jsem třikrát očkovaná, pořád si dezinfukuju ruce a teď tohle. Sama nevím jak jsem k tomu přišla, nevím že bych byla v kontaktu s někým kdo ho má. Nakazil se od mě i přítel a syn. Vím že to lítá kde buď a když to nepřijde z jedný strany přijde to z druhý. Ale takhle reakce mi doslova vyrazila dech.

Tady vidis, k cemu to ockovani je….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.4.22 15:04
@Ba412 píše:
Tady vidis, k cemu to ockovani je….

Já jsem to asi díky očkování nechytla vůbec, ač jsem byla několikrát v kontaktu s nakaženým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
2.4.22 15:19
@Russet píše:
Já jsem to asi díky očkování nechytla vůbec, ač jsem byla několikrát v kontaktu s nakaženým.

A ja jsem bez ockovani mela bezpriznakovy prubeh. Ockovat jsem se nechala jen Johnsonem abych mela klid, protilatek mam hafo a nekolikrat jsem byla v kontaktu s nakazenym a nic - nebo zase bezpriznakovy prubeh - nevim.
Znam dost lidi, kteri to i pres ockovani chytli a prubeh nemeli zrovna lehky. Treba zakladatelka i pres 3 davky a jak pise je ji dost blbe. Taky znam lidi, kterym bylo po ockovani hodne blbe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.4.22 21:17
@Ba412 píše:
A ja jsem bez ockovani mela bezpriznakovy prubeh. Ockovat jsem se nechala jen Johnsonem abych mela klid, protilatek mam hafo a nekolikrat jsem byla v kontaktu s nakazenym a nic - nebo zase bezpriznakovy prubeh - nevim.
Znam dost lidi, kteri to i pres ockovani chytli a prubeh nemeli zrovna lehky. Treba zakladatelka i pres 3 davky a jak pise je ji dost blbe. Taky znam lidi, kterym bylo po ockovani hodne blbe.

Reagovala jsem na „k čemu to očkován je“. K něčemu opravdu bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
3.4.22 08:29
@Russet píše:
Reagovala jsem na „k čemu to očkován je“. K něčemu opravdu bylo.

To nevis jak bys dopadla bez ockovani. Treba bys mela taky bezpriznakovy prubeh. Mozna jsi to prodelala, bezpriznakove. Vim o lidech, kterym ockovani zhorsilo autoimunitni onemocneni, o lidech, kteri nebyvali nemocni a po ockovani jsou porad na hromade. Podle mne ma smysl ockovani proti tezkym nemocem jako jsou nestovice, zaskrt, tetanus, hepatitida, tuberkuloza, ale proti chripce….?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí