Mohu dostat na RD výpověď?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mohu dostat na RD výpověď?
Mám zase dotaz, už vím jistě, že v práci se mnou po skončení RD nepočítají, moje místo je zrušené a jiné pro mě nemají…mám se vracet 15.2.2013. Jde mi o to, že nastoupím, dostanu výpověď, dva měsíce výpovědní dobu + tři měsíce odstupné. Ale bylo by možné se dohodnout s tím, že bych to ukončila již teď? jaký smysl má čekat do února? Je možné ukončit pracovní poměr třeba k 30.9. s tím, že bych dostala odstupné již teď. Možná je to ujetý dotaz, ale nedá mi to spát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zaměstnavatel je povinný držet pracovní místo po dobu 3let, pokud byste chtěla ukončit PP dřív, muselo by to být na váš podmět a tím pádem byste přišla o odstupné. Tak to alespon bylo dřív, jestli je to stejné těžko říct…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nena.Daconte Je to možné, pokud to ukončíte dohodou a není problém do té dohody uvést, že je to z důvodu nadbytečnosti a že odstupné bude 5 platů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nena.Daconte píše:
Mám zase dotaz, už vím jistě, že v práci se mnou po skončení RD nepočítají, moje místo je zrušené a jiné pro mě nemají…mám se vracet 15.2.2013. Jde mi o to, že nastoupím, dostanu výpověď, dva měsíce výpovědní dobu + tři měsíce odstupné. Ale bylo by možné se dohodnout s tím, že bych to ukončila již teď? jaký smysl má čekat do února? Je možné ukončit pracovní poměr třeba k 30.9. s tím, že bych dostala odstupné již teď. Možná je to ujetý dotaz, ale nedá mi to spát
holka jde to, taky o tom silně uvažuju, protože budu stejný případ, ale ještě jsem se k žádnému řešení nedokopala
ono je to dobré i proto, že by člověk eventuálně mohl nastoupit jinde -tím, že nemám jisté místo ve školce, tak to odkládám, protože 2× soukromá školka nebo jesle = můj plat…a možná není ani ideální pro dítka nastupovat do školky v dubnu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zamestnavatel te vyhodit nemuze, ale dohodu podepsat klidne muzes - spis je otazkou, jestli ti da tolik odstupneho, aby se to vyplatilo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kajinkac píše:
Zamestnavatel te vyhodit nemuze, ale dohodu podepsat klidne muzes - spis je otazkou, jestli ti da tolik odstupneho, aby se to vyplatilo
to nějak nechápu - podepíšu jen tu dohodu, ve které dostanu stejné peníze jako při výpovědi, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem odešla na dohodu s odstupným a ještě v době trvání RD a problém s tím nebyl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud není solidní zaměstnavatel, tak s odstupným moc nepočítej, pokud dáš výpevěď ty… Já to mám to samé, ale chci ještě jedno dítko, takže pro mě je lepší výpoveď v žádném případě nedávat, bo bych už nedostala mateřskou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petulikk píše:
Pokud není solidní zaměstnavatel, tak s odstupným moc nepočítej, pokud dáš výpevěď ty… Já to mám to samé, ale chci ještě jedno dítko, takže pro mě je lepší výpoveď v žádném případě nedávat, bo bych už nedostala mateřskou…
ale on je rozdíl mezi výpovědí a dohodou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já končila ještě na mateřské, zaměstnavatel zkrachoval a já stejně neměla v úmyslu se vracet. Ukončila jsem pracovní poměr dohodou, dostala jsem odstupné. Záleží, jestli na to bude ochotný tvůj zaměstnavatel přistoupit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj tj, ale vím třeba, že můj zaměstnavatel by mi na dohodu, ve které by bylo napsáno, že dostanu odstupné nepřistoupil… Hodně taky záleží jaké vztahy jsou mezi ZC a ZL, ale taky hodně na ZL… bohužel, můžou si s náma dělat co se jim chce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petulikk píše:
Jj tj, ale vím třeba, že můj zaměstnavatel by mi na dohodu, ve které by bylo napsáno, že dostanu odstupné nepřistoupil… Hodně taky záleží jaké vztahy jsou mezi ZC a ZL, ale taky hodně na ZL… bohužel, můžou si s náma dělat co se jim chce…
můžou, to je jasné, ale na druhou stranu na to nemusím přistupovat a oni můžou mít klid…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Boriska
tak dohoda se da klidne podepsat i bez odstupneho (je to vzajemne dohoda dvou stran a zalezi, co zamestnavatel nabidne, ale proc by nabizel tolik, co u vypovedi - vetsinou nabidne jen to odstupne, na ktere je narok pri vypovedi, ale to ze vlastne clovek muze jeste dva mesici pracovat a v te dobe je i narok treba na volno na hledani nove prace, to uz zamestnanec nevidi
a vypoved ze strany zamestnavatele byva ve vetsine pripadu fakt vyhodnejsi, protoze se pracuje dva mesice az od nasledujiciho mesice a pak jeste odstupne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petrul
jo, tohle je jedina vyjimka, kdy se dostat vypoved muze - vlastne se dostava jen odstupne, jen znam spoustu maminek, co pak chtely druhe ditko a pak kvuli krachu zamestnavatele nemely narok na materskou a volbu rodicaku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kajinkac píše:
@Boriska
tak dohoda se da klidne podepsat i bez odstupneho (je to vzajemne dohoda dvou stran a zalezi, co zamestnavatel nabidne, ale proc by nabizel tolik, co u vypovedi - vetsinou nabidne jen to odstupne, na ktere je narok pri vypovedi, ale to ze vlastne clovek muze jeste dva mesici pracovat a v te dobe je i narok treba na volno na hledani nove prace, to uz zamestnanec nevidia vypoved ze strany zamestnavatele byva ve vetsine pripadu fakt vyhodnejsi, protoze se pracuje dva mesice az od nasledujiciho mesice a pak jeste odstupne
jenže často se fakticky nepracuje, protože to místo opravdu není, mě by třeba neměli kam upíchnout - takže se dostává to odstupné 2+3 v mém případě by to bylo 3+3…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit