Mohu dostat na RD výpověď?

5.9.12 20:09

Mohu dostat na RD výpověď?

Mám zase dotaz, už vím jistě, že v práci se mnou po skončení RD nepočítají, moje místo je zrušené a jiné pro mě nemají…mám se vracet 15.2.2013. Jde mi o to, že nastoupím, dostanu výpověď, dva měsíce výpovědní dobu + tři měsíce odstupné. Ale bylo by možné se dohodnout s tím, že bych to ukončila již teď? jaký smysl má čekat do února? Je možné ukončit pracovní poměr třeba k 30.9. s tím, že bych dostala odstupné již teď. Možná je to ujetý dotaz, ale nedá mi to spát :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5.9.12 20:18

Zaměstnavatel je povinný držet pracovní místo po dobu 3let, pokud byste chtěla ukončit PP dřív, muselo by to být na váš podmět a tím pádem byste přišla o odstupné. Tak to alespon bylo dřív, jestli je to stejné těžko říct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
5.9.12 20:35

@Nena.Daconte Je to možné, pokud to ukončíte dohodou a není problém do té dohody uvést, že je to z důvodu nadbytečnosti a že odstupné bude 5 platů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
5.9.12 21:08
@Nena.Daconte píše:
Mám zase dotaz, už vím jistě, že v práci se mnou po skončení RD nepočítají, moje místo je zrušené a jiné pro mě nemají…mám se vracet 15.2.2013. Jde mi o to, že nastoupím, dostanu výpověď, dva měsíce výpovědní dobu + tři měsíce odstupné. Ale bylo by možné se dohodnout s tím, že bych to ukončila již teď? jaký smysl má čekat do února? Je možné ukončit pracovní poměr třeba k 30.9. s tím, že bych dostala odstupné již teď. Možná je to ujetý dotaz, ale nedá mi to spát :zed:

holka jde to, taky o tom silně uvažuju, protože budu stejný případ, ale ještě jsem se k žádnému řešení nedokopala :zed: ono je to dobré i proto, že by člověk eventuálně mohl nastoupit jinde -tím, že nemám jisté místo ve školce, tak to odkládám, protože 2× soukromá školka nebo jesle = můj plat…a možná není ani ideální pro dítka nastupovat do školky v dubnu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
5.9.12 21:11

Zamestnavatel te vyhodit nemuze, ale dohodu podepsat klidne muzes - spis je otazkou, jestli ti da tolik odstupneho, aby se to vyplatilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
5.9.12 21:13
@kajinkac píše:
Zamestnavatel te vyhodit nemuze, ale dohodu podepsat klidne muzes - spis je otazkou, jestli ti da tolik odstupneho, aby se to vyplatilo

to nějak nechápu - podepíšu jen tu dohodu, ve které dostanu stejné peníze jako při výpovědi, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
5.9.12 21:16

Já jsem odešla na dohodu s odstupným a ještě v době trvání RD a problém s tím nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
5.9.12 21:17

Pokud není solidní zaměstnavatel, tak s odstupným moc nepočítej, pokud dáš výpevěď ty… Já to mám to samé, ale chci ještě jedno dítko, takže pro mě je lepší výpoveď v žádném případě nedávat, bo bych už nedostala mateřskou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
5.9.12 21:19
@Petulikk píše:
Pokud není solidní zaměstnavatel, tak s odstupným moc nepočítej, pokud dáš výpevěď ty… Já to mám to samé, ale chci ještě jedno dítko, takže pro mě je lepší výpoveď v žádném případě nedávat, bo bych už nedostala mateřskou…

ale on je rozdíl mezi výpovědí a dohodou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
5.9.12 21:28

Já končila ještě na mateřské, zaměstnavatel zkrachoval a já stejně neměla v úmyslu se vracet. Ukončila jsem pracovní poměr dohodou, dostala jsem odstupné. Záleží, jestli na to bude ochotný tvůj zaměstnavatel přistoupit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
5.9.12 21:28

Jj tj, ale vím třeba, že můj zaměstnavatel by mi na dohodu, ve které by bylo napsáno, že dostanu odstupné nepřistoupil… Hodně taky záleží jaké vztahy jsou mezi ZC a ZL, ale taky hodně na ZL… bohužel, můžou si s náma dělat co se jim chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
5.9.12 21:30
@Petulikk píše:
Jj tj, ale vím třeba, že můj zaměstnavatel by mi na dohodu, ve které by bylo napsáno, že dostanu odstupné nepřistoupil… Hodně taky záleží jaké vztahy jsou mezi ZC a ZL, ale taky hodně na ZL… bohužel, můžou si s náma dělat co se jim chce…

můžou, to je jasné, ale na druhou stranu na to nemusím přistupovat a oni můžou mít klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
5.9.12 21:31

@Boriska
tak dohoda se da klidne podepsat i bez odstupneho (je to vzajemne dohoda dvou stran a zalezi, co zamestnavatel nabidne, ale proc by nabizel tolik, co u vypovedi - vetsinou nabidne jen to odstupne, na ktere je narok pri vypovedi, ale to ze vlastne clovek muze jeste dva mesici pracovat a v te dobe je i narok treba na volno na hledani nove prace, to uz zamestnanec nevidi :-) a vypoved ze strany zamestnavatele byva ve vetsine pripadu fakt vyhodnejsi, protoze se pracuje dva mesice az od nasledujiciho mesice a pak jeste odstupne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
5.9.12 21:32

@petrul
jo, tohle je jedina vyjimka, kdy se dostat vypoved muze - vlastne se dostava jen odstupne, jen znam spoustu maminek, co pak chtely druhe ditko a pak kvuli krachu zamestnavatele nemely narok na materskou a volbu rodicaku :-(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
5.9.12 21:33
@kajinkac píše:
@Boriska
tak dohoda se da klidne podepsat i bez odstupneho (je to vzajemne dohoda dvou stran a zalezi, co zamestnavatel nabidne, ale proc by nabizel tolik, co u vypovedi - vetsinou nabidne jen to odstupne, na ktere je narok pri vypovedi, ale to ze vlastne clovek muze jeste dva mesici pracovat a v te dobe je i narok treba na volno na hledani nove prace, to uz zamestnanec nevidi :-) a vypoved ze strany zamestnavatele byva ve vetsine pripadu fakt vyhodnejsi, protoze se pracuje dva mesice az od nasledujiciho mesice a pak jeste odstupne :-)

jenže často se fakticky nepracuje, protože to místo opravdu není, mě by třeba neměli kam upíchnout - takže se dostává to odstupné 2+3 v mém případě by to bylo 3+3…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat