Životopis s fotkou nebo bez?

1210
5.9.12 11:47

Životopis s fotkou nebo bez?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat když člověk chodí se osobně ptát po různých firmách, restauracích, obchodek na práci a když řeknou že neberou a může tam člověk nechat životopis, tak je lepší tam nechat životopis s fotkou nebo bez fotky? Myslím fotku vloženou do wordu jako obrázek a tak vytisklý i s tím textem (životopisem).Děkuji předem za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1726
5.9.12 11:49

Ahoj, co vím, tak k životopisu fotka patří. Já jsem vždy měla na každém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
5.9.12 11:52

Ahoj, já třeba nedávala, záleží asi na každým.. Vyloženě nutnost to není, ale pokud nějakou pasovku máš, tak tím nic nezkazíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.12 11:52

No uprimne :) Pomuze ti pouze kdyz vypadas „k svetu“. :lol:
jsem personalitka

• Citovat
  • Upravit
1171
5.9.12 11:54

Asi záleží jak na tý fotce člověk vypadá, podle toho bych volila :mrgreen: Já fotku přikládám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
5.9.12 11:55
@kokomo píše:
Ahoj, co vím, tak k životopisu fotka patří. Já jsem vždy měla na každém…

Když odpovídám na inzerát na úřadě práce a požadují i fotku tak ji do wordu přidám ale nevím jak to je když ta firma nemá daný požadavek že má volné místo ale lidi se tam chodí ptát a když řeknou že mají pný stav, dotyčný se zeptá asi tam může nechat životopis kdyby náhodou pozdějc brali tak nevím v tomto případě když se jim tam nechá životopis asi s fotkou nebo bez fotky, co je lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10933
5.9.12 11:55

Pokud fotka lahodí oku a člověk je pohledný, tak se tím může jen získat ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
5.9.12 11:57

Ahoj, fotka na životopise je dneska standard, může hodně pomoci při výběru, ale i uškodit. Kamárádka, které je lehce přec 30, fotku dávat na CV přestala, protože měla pocit, že ji fotka spolu s datumem narození diskriminovaly z výběru uchazečů (bezdětná 30tka znamenala v pohledu potencionálních zaměstnavatelů hrozící mateřskou :)) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3011
5.9.12 11:59
@Anonymní píše:
No uprimne :) Pomuze ti pouze kdyz vypadas „k svetu“. :lol:
jsem personalitka

A když nevypadáš, tak nedávat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
5.9.12 12:00

Seizdra, Carolline1
Myslela jsem tam fotku pásovku tu taky přikládám do wordu když někde požadují foto když odpovídám na inzerát na email na práci. Já mám pásovku oskenovanou v pc, když foto nepožadují tak posílám životopis bez fota. Jenomže nevím jak to je v tomto případě, když se jde člověk osobně zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
5.9.12 12:01

Určitě je na tvém zvážení, zda tam fotografii dáš nebo ne. Pokud si myslíš, že máš pěknou fotku, která by tě dobře prezentovala, tak jí přilož, bude to tvé malé plus. Ale pokud nestojí žádná tvá fotka za nic, tak nepřikládej - jen by ti to uškodilo ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
5.9.12 12:02

Jsem personalistka a doporučuju fotku dát, pokud si to člověk může dovolit, tedy pokud vypadá k světu. Povinnost to není, není to ani důvod, proč by si personalista pozval na pohovor spíš někoho s fotkou něž bez. Ale dokreslí to životopis. Fotka je samozřejmě nutná, pokud je v inzerátu jasně uvedeno, že se má poslat i fotka - to je časté třeba na pozice recepčních apod.
Jinak, pokud se rozhodnete fotku poslat, tak rozhodně pasovku! V žádném případě nějaký výsek z fotky z výletu nebo z dovolené. Divili byste se, co už jsem za svou (ne až tak dlouhou) kariéru viděla. Třeba opřeného borce o bar s pivem v ruce. Nebo borečka jak leze ze sprchy, okolo pasu ručník. Byl fakt kus :lol:, ale na pohovor jsme si ho přesto nepozvala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
5.9.12 12:05

@Martina.ova

Já nikdě na internetu v ničem nemám udělaný životopis, mám ho podle sebe udělaný. Sice mi bude za rok 30let a bezdětná jsem ale nikde se mě teda ještě nestalo že by se mi ptali asi plánuji rodinnu v nejbliši době, kámmošky se na pohovoru ptali a to ji je 28let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
5.9.12 12:07

@jessikka
Kamarádka personalistka zase vyprávěla, jak se jí nejednou dostala do ruky fotka uchazečky o práci, podle který to vypadalo, že jde o místo sexuální pracovnice. Jedna neváhala, vyfotila se do půl těla a koketně se zahalila průhlednou látkou. Podotýkám, že žádala o místo hostesky, co nabízejí v obchodech různý ochutnávky. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
5.9.12 12:08

@Camael Jojo, podobné excesy aspoň jednou týdně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie