Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak jestli jsi to dostala teď, tak zavolej doktorce a objednej se na příští týden nebo za 14 dní. Pro ultrazvuk špinění není problém, pro cytologii ano.
Jaké prášky, antikoncepci? Tak to prostě udělej, na to nepotřebuješ schválení od doktora.
Pokud nechceš řešit to krvácení, tak je lepší se objednat na jindy.
Na beznou prohlidku to nevadi, zalezi co je v planu. Zavolej tam. Ale nikdy jsem neslysela, ze by se nekdo chodil ptat zda muze vysadit. Ale treba resis nejake problemy antikoncepci, to nepises. Pokud ne, tak bych proste vysadila a nasadila listovku
@tini Já jsem po císaři třičtvrtě roku, nějaký problémy neřeším ale všude čtu že po císaři by se měla udělat prohlídka na gyndě, jestli je jizva zhojená a může žena podruhé otěhotnět, kdyby to tak nebylo tak bych to neřešila ani ![]()
@JancaS84 Ano antikoncepci, špiním při ní prakticky neustále, pak mám občas týden klid ale jak naschvál vždy pár dnů před gyndou to prostě dostanu ![]()
@Magda124 Objednala bych se, nebo spíš budu muset, počkám jestli to náhodou nepřestane do té doby, ale jde spíš o to že mě vždy objednala min za měsíc, naposledy skoro po 2, má strašně dlouhou čekací lhůtu ![]()
@Anonymní píše: Více
Aha, tak to jsi měla napsat hned. Po císaři by se mělo aspoň rok počkat takže bych s kontrolou taky ještě počkala. A jestli bereš HA tak to by si měla mít cyklus pod kontrolou a vědět když cca krvácení přijde. Já jsem ji měla skoro na minutu.
Antikoncepci normálně přestaň brát. Na to nepotřebuješ názor doktora. A na prohlídku se objednej až po menstruaci.
Tak to si měla řešit dávno, nejspíš ti nesedí a vyměnila bych ji.
No, jestli špiníš kvůli té HA, což asi jo, tak to nevychytáš. Špinění nevadí. Pro klid duše bych tam zavolala a řekla to takhle sestře. Ona ti poradí. Ale s lehkým špiněním bych šla. Nicméně těhotenství po třičtvrtě roce po císaři bych spíš nedoporučovala.
@JancaS84 já ji chtěla protože byla snad jediná při které se může kojit, teď už nekojim, prášky jsem chtěla už vysadit dávno, protože od doby co je mám tak nemám snad dva týdny klid
Ale nesmysl, je spousta různých HA které se dají brát při kojení. Pokud ji chceš vysadit tak ji normálně vysaď, na to nepotřebuješ schválení od doktorky. Zatím se chraň jinak.
Normálně se objednej a běž tam i když špiníš. Protože by ses jinak nedočkala a to zhojení po císaři nezkontrolovala. Při kontrole se domluvíš co dál.
Tak tam zavolej a řekni to sestřičce, že špiníš a jestli můžeš dorazit i tak. Řešila jsem to samé, měla jsem jít pouze na kontrolu bez cytologie a doktorka mi říkala, že to nevadí. Jinak jsem taky po císaři a doktorka mi po půl roce říkala, že jizva je krásně zahojená.
Už plánuju snad 5 měsíců jít na gyndu, ale pokaždé když mám jít tak začnu buď silně krvácet, nebo špinit. Chci vysadit prášky, kvůli těhotenství, tak chci aby mě zkontrolovala jestli můžu, ale opět jsem to dostala a nevím jestli můžu jít, když špiním, a nebo zase volat a předobjednat se