Operace vejcovodů a srůstů - zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.2.26 09:53

Operace vejcovodů a srůstů

Dobrý den všem,

obracím se na vás s prosbou o sdílení zkušeností. Za týden mě čeká operace – odstranění vejcovodů a srůstů – a protože jsem nikdy nebyla na žádné operaci, mám opravdu velký strach.

Mohly byste mi prosím napsat, jak zákrok probíhá?
Jaké byly bolesti po operaci a jak dlouho trvaly?
Jak dlouho jste byly v pracovní neschopnosti?
Dává se po zákroku dren?
Byly jste po operaci na JIP, nebo rovnou na běžném pokoji?

Do toho mě dlouhodobě trápí hrozné bolesti děložního čípku – při styku, při chůzi i při sezení. Lékaři mi řekli, že by to bylo na odstranění dělohy, ale do toho se mi zatím vůbec nechce… zároveň už ale v těch bolestech nedokážu dál fungovat. Cítím se hodně ztracená a nevím, jak s lékařem mluvit, aby mi vše pořádně vysvětlil a abych měla pocit, že dělám správné rozhodnutí.

Budu moc vděčná za jakékoli zkušenosti, rady nebo povzbuzení. Omlouvám se, jestli se ptám na něco samozřejmého, ale jsem z toho všeho hodně nervózní.

Děkuji vám ❤️

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
623
11.2.26 11:30

Ach my ženy - bojíme se často zeptat, tak pak trpíme 🙂 (Jsem úplně stejná!) Ale k odpovědi - před čtyřmi lety jsem byla na laparoskopické operaci, kde mi našly srůsty a cysty, čímž se mi potvrdila endometrióza, i když mi někteří doktoři říkali, že ta to nejspíš není 🙃
Měla jsem nástup ve čtvrtek, k večeři mi dali jen vývar a poté už jsem mohla pít jen vodu. Pak mi dali klystýr, což u toho všeho bylo asi nejhorší… Pak oholit bříško. Druhý den dopoledne mě vzali na sál, kde mě uspali a probudila jsem se až když mě podruhé potřetí poplácali po obličeji, že už je po a musím vstávat. Na to jsem jim řekla, že vím, ale že se mi chce spát 🤣 Poté mě převezli na JIP, kde mi kvůli mému nízkému tlaku neustále pípal kontrolní přístroj 😀 Co chvíli se mě ptali, jestli chci něco na bolest, ale ani jsem to nepotřebovala, bolest byla mírná oproti tomu, co už jsem kdy zažila. Nejvíc mě bolel krk od intubace. K večeru mi povolili jídlo a sprchu. Ráno nás dali na normální pokoj a v poledne propustili domů. Bolesti byly docela mírné, takže jsem ještě ten den šla s kamarádkou na pivní slavnosti 🤣
Jinak na YouTube se dá najít pár videí o průběhu operace 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.26 19:34

Byla jsem na odstranění dělohy (myomy) brali i vejcovody a čípek. Operace asi něco maličko přes hodinu, drény jsem neměla, třetí den jsem šla domů. Břicho mi první den bolelo, druhý den trochu a pak vůbec, až jsem měla pocit, jestli mi vůbec něco dělali. Do práce jsem šla po měsíci a půl a v pohodě. Neměla jsem teda srůsty. Operace byla laparoskopicka. Žádné potíže nemám, je mi 45, operace byla ve 43.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.26 08:29
@Anonymní píše: Více

Operace bude asi laparoskopicky že? Nevím jak to chodí v jiných nemocnicích, ale v HK se po zákroku pacientka převeze na JIP, tam dospí a když je vše ok, tak se převeze na normální pokoj. Když je operace řezem, tak zůstává do dalšího dne.
Dren se dává + cévka.
Dost nepříjemný je i plyn, co z tebe bude odcházet, já měla pocit jako by mi někdo silou mačkal žebra.

• Citovat
  • Upravit
24585
13.2.26 08:44

Zkus si najít diskuze o hysterektomii, bude to podobné. Zrovna já jsem to v některé docela podrobně popisovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí