Mohu řídit? Antidepresiva?

Anonymní
3.3.24 13:40

Mohu řídit? Antidepresiva?

Ahoj holky. Beru Asentru 200mg ráno a večer mirzaten 30mg. Mirzaten beru teprve týden. Mohu řídit auto? Za volantem jsem posera, jsem začátečník. Samozřejmě velké Z mi na autě nechybí. Je mi 22 let. :D Děkuji moc za názory. :nevim: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36404
3.3.24 13:41
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Beru Asentru 200mg ráno a večer mirzaten 30mg. Mirzaten beru teprve týden. Mohu řídit auto? Za volantem jsem posera, jsem začátečník. Samozřejmě velké Z mi na autě nechybí. Je mi 22 let. :D Děkuji moc za názory. :nevim: :srdce:

Přečti si příbalový leták.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
3.3.24 13:44

Není zákaz řídit auto s těmito léky.

Pokud se cítíš dobře, můžeš řídit.

Je to na Tvem rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9305
3.3.24 14:08
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Beru Asentru 200mg ráno a večer mirzaten 30mg. Mirzaten beru teprve týden. Mohu řídit auto? Za volantem jsem posera, jsem začátečník. Samozřejmě velké Z mi na autě nechybí. Je mi 22 let. :D Děkuji moc za názory. :nevim: :srdce:

Ahoj, myslím, že s těmito léky to není zakázané, ale zeptej se psychiatra. Já třeba po Asentře (300 mg) bych řídit normálně mohla, ale Mirzaten mě hrozně tlumil a jen jsem spala, takže po něm bych to nedala. Obecně se určitě nemá řídit po benzodiazepinech.

Jinak třeba když jsem byla v nemocnici, tak mi do zprávy vždycky napsali zákaz řízení motorových vozidel, ale ŘP mi nesebrali. Ale já jsem taky posera a řídila jsem jen rok a tak strašně jsem se bála, že už nikdy řídit nechci a ŘP mi v létě propadl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.24 15:36

@Lollitka Dobře děkuji. A proč ti tam psali zákaz řízení jestli se mohu zeptat? :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.24 15:39

Já teď mirzaten beru teprve týden. Motá se mi hlava a jsem strašně nemotorná. Pořád mi všechno padá nedokážu se soutředit. Myslíte že tyhle vedlejší účinky odezní. Mám z toho docela strach. A ta únava taky odezní nebo se to semnou potáhne? :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
9305
3.3.24 15:43
@Anonymní píše:
@Lollitka Dobře děkuji. A proč ti tam psali zákaz řízení jestli se mohu zeptat? :oops:

Vlastně ani nevím, po dobu hospitalizace nesmí řídit nikdo (ani na propustkách). A jinak asi proto, že beru hodně léků. Dál tam napsali, že další posouzení, zda mohu řídit, nebo ne, je na mojí ambulantní psychiatričce, ale s tou jsem to nikdy neřešila, jelikož už roky stejně řídit nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9305
3.3.24 15:46
@Anonymní píše:
Já teď mirzaten beru teprve týden. Motá se mi hlava a jsem strašně nemotorná. Pořád mi všechno padá nedokážu se soutředit. Myslíte že tyhle vedlejší účinky odezní. Mám z toho docela strach. A ta únava taky odezní nebo se to semnou potáhne? :,( :,(

A to bereš rovnou 30 mg? Mně to tehdy dal Dr. taky, ale 14 dní jsem pomalu nevstala z postele, tak jsem mu volala a on ať navýším na 45 mg, což pro mě bylo ještě horší. Takže jsem ho vysadila. Nevím, jestli bych si po nějaké delší době zvykla, ale stejně jsem se bála, že přiberu po něm a beru jiná AD.

Jinak podle toho, co popisuješ, bych teď za volant nesedala a počkala, jak ti bude a ještě to řešila i s Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.24 16:17

Brala jsem 4 dny 15mg mirzatenu. Ted beru 30mg. Strašně dlouho mi trvá než se ráno rozkoukám. Ale slyšela jsem že 15 mg je na spaní a 45 mg je pouze antidepresivní. Je to pravda?
:jazyk:

• Citovat
  • Upravit
9305
3.3.24 16:57
@Anonymní píše:
Brala jsem 4 dny 15mg mirzatenu. Ted beru 30mg. Strašně dlouho mi trvá než se ráno rozkoukám. Ale slyšela jsem že 15 mg je na spaní a 45 mg je pouze antidepresivní. Je to pravda? :jazyk:

To nevím jistě, i když něco podobného jsem taky slyšela. Já ho brala v roce 2008 na úzkosti a deprese. Ale dal mi rovnou těch 30 mg a pak navýšit na 45 mg, jenomže já musela pak do školy a to se fakt nedalo, když jsem sotva došla na wc a usínala v půli cesty na gauči. Jinak jsem jen ležela v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
3.3.24 17:13

Já jako velice zkušený řidič jsem po nasazení nových AD byla hodně nejistá a řízení bylo prostě..divné. Ačkoliv zakázané nebylo. Raději jsem jezdila busem, než si to sedlo. Začátečníkovi, který tvrdí že je za volantem posera, bych to rozhodně nedoporučila!!! Může ohrozit sebe i ostatní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
3.3.24 19:40

Popravdě, tak měsíc trvá, než se ty léky ustálí. Já jsem aktivní řidička už 6 let, nicméně první týdny, co jsem začínala s AD to bylo peklo, protože jsem byla utlumená a cítila se jak po kocovině, raději bych pockala, než se ty léky ustálí a pak to nemá vliv a můžeš se začít rozjíždět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
3.3.24 21:15
@Anonymní píše:
Já teď mirzaten beru teprve týden. Motá se mi hlava a jsem strašně nemotorná. Pořád mi všechno padá nedokážu se soutředit. Myslíte že tyhle vedlejší účinky odezní. Mám z toho docela strach. A ta únava taky odezní nebo se to semnou potáhne? :,( :,(

A to přemýšlíš, že budeš řídit ještě když si začátečník posera? Odlož to až si léky, sednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.3.24 21:17
@Anonymní píše:

V tomhle stavu v zadnem pripade. Bud soudna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.24 10:40

@medvidka A jak se to mám teda naučit prosímvás? :lol: Počkám než si léky sednou a pujdu do toho. :pankac: Děkuji všem za užitečné a milé rady. :andel:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex