Mohu v šestinedělí začít cvičit?

Anonymní
12.5.25 20:57

Mohu v sestinedeli zacit cvicit?

Mate prosim nekdo zkusenost/znalost co se smi/nesmi v sestinedeli po porodu z hlediska cviceni? Citim se uz docela dobre, mam dva tydny do konce sestinedeli, nemam nastrih ani zadnou jinou jizvu, potod byl vaginalni… ocistky jeste trochu jsou, ale uz mene.

Zajimaji me drepy a nejake cviky na bricho.

Diky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17027
12.5.25 21:08
@Anonymní píše: Více

Na netu je plno tipů na cvičení po porodu. Nespěchala bych na nic náročnějšího :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.25 22:02

Já bych počkala, není kam spěchat. Tvoje tělo teď dokázalo něco neskutečného… Dej mu odpočinek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
13.5.25 09:33

Nikam bych nespěchala, když už, začala bych s protahováním nebo cviky na pánevní dno. Na internetu toho bude spousta. Rozhodně bych 4 týdny po porodu neposilovala břicho, dej mu chvilku odpočinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14948
13.5.25 16:03

Volila bych dechová cvičení na aktivaci středu těla, klasické cviky na břicho rozhodne ne a dřepy taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4314
13.5.25 16:28
@Semtex píše: Více

Proc drepy ne, kdyz drep je jediny spravny zpusob, jak po porodu zvedat bremena, vcetne treba miminka z podlahy nebo autosedacky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4314
13.5.25 16:32

Zakladatelko, najdi si na youtube „postpartum workout“ a urcite si vyberes intenzitu, ktera ti bude vyhovovat. Odpocinek je fajn, ale telu je treba trochu pomoci, aby se dostalo zase do formy. V Nemecku je poporodni cviceni dokonce hrazeno ze zdravotniho pojisteni a ne, nejsou to jen dechova cviceni, clovek se u toho i zapoti. S dechovym cvicenim je mozne zacit klidne hned po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14948
13.5.25 16:46
@Hibou píše: Více

V mem případě abych si neznicila kolena, po porodu jsem byla celá strasne rozblemcana😅 a koneckoncu i u těch drepu je fajn mit ten stred těla aktivní a držet to tím… tak bych začala v sestinedeli temi ruznymi dechovymi cvičeními a po skončení sestinedeli nabirala postupně další cviky… nemyslím si, ze by bylo kam spěchat, holt těhotenství trvalo devět měsíců a říká se, že minimálně stejnou dobu trva dostat se jakztakz do původní formy. V mem případě to tedy trvalo pokaždé rok a půl, ale pravda, tehdy jsem ještě moc necvicila a neměla tudíž vypestovany ten správný morál :mrgreen: takže hadam, ze kdo je zvykly a začne do toho bušit hned po sestinedeli, bude mít kondici zpátky daleko dříve. Sestinedeli bych věnovala zejména seznámeni se s miminkem, je to jedinečný čas, který se už nikdy nevrátí, a cvičit muže člověk pak už porad. Ale tak nevíme, jak na tom je zrovna zakladatelka, nicméně já byla po porodech fakt marná :D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4314
13.5.25 17:00
@Semtex píše: Více

Rekla bych, ze kdyz se takhle pta, tak si ji proste cvicit chce (ano, jsou takovi jedinci :mrgreen: ) a jaksi neni duvod ji od toho odrazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.25 12:30

Jsem po císaři, a 4 týdny po porodu jsem začala každé ráno na hodinu na páse. Jen jsem měla stahovací pás. Teď jsem 7 měsíců od porodu a jsem na svých kilech. Přibrala jsem s těhotenstvím 30 kg. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.25 09:12

No ja to uz nevydrzela a cca 2 tydny uz cvicim aspon ty nohy (sestinedeli mi konci za tyden) - delam drepy a takove ty vypady nohou do boku… na bricho jsem se jeste neodvazila, ale celkove me neboli, krom nejakych nepatrnych ocistek (jako mensi menstruace) uz se citim ok, jinak bych se po cviceni neptala, pres bolest bych nesla.

Zacala jsem i skoro kazdy den kocarkovar, aspon 3 km.

Bohuzel nemam svou puvodni postavu a hyem strasne rozkydla, ale bohuzel tesne pred otehotnenim jsem ji take nemela, spise tak pul roku pred (prosla jsem IVF, nakynula jsem z tech hormonu) :roll:

Musim to tedy do leta dostat dolu, upnula jsem se na to, ze krom starani o mimi se musim aspon trochu postarat i o sebe. Ne nekde ve fitku, proste doma kdyz mimi spi :dance:

• Citovat
  • Upravit
14948
20.5.25 18:37
@Hibou píše: Více

Neodrazuju, Jezisi :lol: ale pokud se citi byt rozkydla, jak pise, tak začít středem těla je podle mě jasná volba. Ten je rozkydly. Ale ne hned plank nebo nedejboze třeba klasicke sklapovacky, ale něco jemnejsiho bych dala - nejdříve ta dechová cvičení. Je rozdíl dělat dřep, když ma člověk core slabé a jde to tudíž vše přes kolena, nebo když je břicho zvyklé byt aktivní a podrží to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí