Moje první IVF a můj příběh

Anonymní
6.7.23 20:19

Moje první IVF a můj příběh

Ahoj baby!

Jdu k vám s mým příběhem.
Cca 2 roky jsme se s přítelem snažili o mimčo a bohužel nic. Letos jsem v květnu podstoupila Hycosy vyšetření ohledně průchodnosti vejcovodů. Bohužel vejcovody mám oboustranně neprůchodné, takže jediná cesta jak k mimi je IVF. Cca před 14 dny jsme byli na klinice Reprofit v Brně sice to byla naše první konzultace, ale jsem ráda, že jsem se rozhodli právě pro ně, moc se nám líbil lidský přístup. Hned mi nabrali krev, že jim chybí od mého gynekologa AMH zásoba vajíček. Výsledky nepřinesli úplně dobrou zprávu, mám 1,87 dr říkala, že na můj věk by toto číslo mělo být vyšší (23 let). Nicméně snad ty vajíčka budou aspoň kvalitní.
V srpnu nás čeká IVF a já jsem psychicky docela vyčerpaná.. mám z toho docela obavy a strach. Vím, že psychické rozpoložení je důležité.. ale bojím se zklamání z jedné /
Víte, jak to je když něco moc chcete.

Všem držím palečky, kdo je v tom semnou🫶🏻

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6106
6.7.23 20:40

Držím palce :palec:
Vlastní zkušenost nemám, ale mám vymodlenou neteř.
Sestře se vůbec nespouštěla vajíčka.
Bohužel ani IVF se nepovedlo. 7 let snažení. Vždy odebráno 1 vajíčko a bohužel.
Nakonec se ji rozpadlo i manželství.
Našla si o 15 let staršího muže, s tím, že budou cestovat a dítě nikdy nebude a ejhle …. Po 2 letech vztahu přišla na svět moje úžasná neteř :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.23 21:03
@Anonymní píše:
Ahoj baby!

Jdu k vám s mým příběhem.
Cca 2 roky jsme se s přítelem snažili o mimčo a bohužel nic. Letos jsem v květnu podstoupila Hycosy vyšetření ohledně průchodnosti vejcovodů. Bohužel vejcovody mám oboustranně neprůchodné, takže jediná cesta jak k mimi je IVF. Cca před 14 dny jsme byli na klinice Reprofit v Brně sice to byla naše první konzultace, ale jsem ráda, že jsem se rozhodli právě pro ně, moc se nám líbil lidský přístup. Hned mi nabrali krev, že jim chybí od mého gynekologa AMH zásoba vajíček. Výsledky nepřinesli úplně dobrou zprávu, mám 1,87 dr říkala, že na můj věk by toto číslo mělo být vyšší (23 let). Nicméně snad ty vajíčka budou aspoň kvalitní.
V srpnu nás čeká IVF a já jsem psychicky docela vyčerpaná.. mám z toho docela obavy a strach. Vím, že psychické rozpoložení je důležité.. ale bojím se zklamání z jedné /
Víte, jak to je když něco moc chcete.

Všem držím palečky, kdo je v tom semnou🫶🏻

Před léty jsem taky chodila do Reprofitu. Přístup byl super, ale i tak jsem měla vytouženého syna po 4 letech. Vím, že je to na palici. Ale nezlob se, ale jestli už jsi teď psychicky vyčerpaná, a to teprve s IVF začínáš a k tomu máš jen 23 let, tak bys měla dělat něco s tou psychikou. Jinak to fakt neustojíš. Neber to ode mě zle, ale vím o čem mluvím. Zkus si tady přečíst pár diskuzi, jak holky bojovaly a co vše absolvovaly.

• Citovat
  • Upravit
1724
6.7.23 21:13

Mám taky zkušenost s IVF. Vím, jaké to je toužit po dítěti a zažít neúspěchy. Je to na palici. Miminko se nám zadařilo na čtvrtý pokus, ani jsme nedoufali. Anonymní přede mnou má pravdu, jsi teprve na začátku, tak se snaž nějak vzchopit. Strach z neznámého je přirozený, ale: většinou v těch začátcích je takové to nadšení hurá, konečně se něco děje, konečně pořádně něco děláme pro to, abychom mohli mít vytoužené miminko. Až po x neúspěšných pokusech se dostavují deprese, únava, psychické vyčerpání atd. Tak vzhůru do toho, máš všechno před sebou, přeji to pevné nervy a hodně hodně štěstí :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11866
6.7.23 21:22

Jak tu píšou ostatní. Zapracuje na té psychice, opravdu dělá hodně a tebe čeká spousta cekani, vyšetření zase čekání pravděpodobně i nějaké zklamání (samozřejmě přeju aby vše vyšlo hned a vy nejpozději příští rok touto dobou už chovali v náručí krásné zdravé děťátko) a to vše ještě umocněné smršti hormonů…moc držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
7.7.23 16:12

Chápu čím si procházíš, jsem na tom stejně. Nepruchodné vejcovody a endometrioza… Každopadně mě čeka laparoskopie a překvapuje mě, že tebe ne? Většinou se snaží vejcovody v první řade zpruchodnit, případně je odstraní, protože pokud jsou špatné, dost často IVF nedopadne. Kdyby si chtěla, klidně napiš soukromou zprávu :) Já jdu na operaci za 14 dní a poté se uvidí, doufám, pokud mi odstraní vejcovody, že nejpozději v řijnu budu těhotná :lol: moje zbožné přání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.23 17:15

@Lotyyy
Mě jak od mého gynekologa, tak od paní dr na klinice bylo řečeno, že ano laparoskopie by byla dobrá v tom, že uvidí, kde jsou ucpané a větším tlakem kontrastní látky se můžou pokusit je zprůchodnit.. avšak tohle se už prý moc nedělá, že je to bez výsledku a třeba bych zbytečně přišla o vejcovody🤷‍♀️
Takže o laparo jsem informovaná byla, ale rozhodla jsem se jít rovnou do IVF

O tom zda IVF kvůli neprůchodnosti vejcovodů nedopadne jsem ještě neslyšela.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.7.23 18:05
@Anonymní píše:
@Lotyyy
Mě jak od mého gynekologa, tak od paní dr na klinice bylo řečeno, že ano laparoskopie by byla dobrá v tom, že uvidí, kde jsou ucpané a větším tlakem kontrastní látky se můžou pokusit je zprůchodnit.. avšak tohle se už prý moc nedělá, že je to bez výsledku a třeba bych zbytečně přišla o vejcovody🤷‍♀️
Takže o laparo jsem informovaná byla, ale rozhodla jsem se jít rovnou do IVFO tom zda IVF kvůli neprůchodnosti vejcovodů nedopadne jsem ještě neslyšela.

Vložím se do diskuse… ono je to s těmi vejcovody složitější. Část doktorů razí teorii: pokud jsou vejcovody ucpané z důvodu dřív prodělaného zánětu (kdykoliv v průběhu života…), jsou naplnovany tekutinou, která může být pro embryo toxická a bránit jeho uchycení. Část doktorů toto zase zpochybňuje. Těžko říct. Já jsem teda ten případ, kdy mi zjistili, že mám neprůchozí vejcovody, ale důvod se nezjistil (taky jsem nešla na laparoskopii), doporučili mi rovnou IVF. Když jsem měla za sebou x tý neúspěšný pokus a byla rozhodnutá jít na laparoskopii, zadařilo se a šťastný konec :srdce: Každopádně pokud by byly ty vejcovody zánětlivé, mělo by to snad být vidět na ultrazvuku, ale prý ne vždy…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.7.23 18:08

Jinak ano, máš pravdu, od zprůchodnovani vejcovodů se upouští, protože je to málo efektivní. Srůsty se operačně rozruší, ale brzy se zase obnoví. Mělo to smysl dřív, když umělé oplodnění nebylo na takové úrovni, jako je dnes.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.23 11:52

Holky ještě dotaz byla jsem 27.6. na první konzultaci, dr vypsala a hned poslala žádost na pojišťovnu. Další konzultaci máme 28.7. myslíte, že bude už schváleno? Mám VZP

• Citovat
  • Upravit
576
9.7.23 18:48
@Anonymní píše:
Holky ještě dotaz byla jsem 27.6. na první konzultaci, dr vypsala a hned poslala žádost na pojišťovnu. Další konzultaci máme 28.7. myslíte, že bude už schváleno? Mám VZP

Neboj, cary jsou masiny na penize. To je spis formalita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.