Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer? Poradíte mi prosím, co pomáhá na mokvavy exem? Zinkovou mast, odvar z repliku, naredeny jablecny ocet zkoušíme a nic. Co hypermangan a černý čaj? Co Vám pomáhá? Nebo bramborový škrob?
@Ajinka13 bývala jsem docela těžký atopik. Nejvíc na to zabírá co nejméně vody a nedávat na to nic.
@Ajinka1od narozeni mam atopicky ekzem. Za me tyto rady - co nejmene namacet a porad mazat. Nic jineho krom masti od dr asi nepomuze pokud to mas v mokrem stadiu a zajdi na kozni pro mast ktera ti to zahoji. Nechtej kortikoidy.
Rozmíchej Solamyl s vodou na kašičku, nech to působit a zaschnout. Pak odrolit a nechat. Pak mazat
@Ajinka13 zinkovku urcite ted NE. Na mokre patri jen mokre, to znamena vysusovat napriklad cernym cajem (prilozit tamponek na cca 10-15 minut a pote nechat uschnout volne na vzduchu, opakovat vicekrat denne). Pripadne odvar z dubove kury. A pokud se to trochu vysusi, tak gencianova violet. To je pro dite nebo pro Tebe???
Na ocet a hypermangan zapomen.
A je dulezite resit pricinu, ktera je ve strevech, to znamena zmenit stravu, muzu o tom napsat vic. Mazani a podobne je jen povrchova doplnkova uprava.
Příspěvek upraven 19.06.16 v 07:18
@mlsalkaM píše:
Rozmíchej Solamyl s vodou na kašičku, nech to působit a zaschnout. Pak odrolit a nechat. Pak mazat
Tak tohle bych nezkousela ani omylem. Navic ekzem se mazat nema, az nemokvajici zinkovou masti a upravit stravu.
@mamutik píše: @Ajinka1od narozeni mam atopicky ekzem. Za me tyto rady - co nejmene namacet a porad mazat. Nic jineho krom masti od dr asi nepomuze pokud to mas v mokrem stadiu a zajdi na kozni pro mast ktera ti to zahoji. Nechtej kortikoidy.
Nene. Navic kozni dava vetsinou orave ty kortikoidy, ktere se nemaji vubec pouzivat. Resit musis pricinu, ne nasledky.
Osvedcil se nam drags imun, je i na vnitrni pouziti. Ale kdyz synovi mokval ekzem a on se skrabal az do masa, tak jsem ho tim ze zoufalstvi natrela. Rany to zklidni, prestane svedeni, stahne se to, udela strup. A pak jsem promazavala mista bez strupu. Opakovali jsme to dle potrreby. Tisickrat lepsi nez zinkova mast, sudokrem a jine.
Barvi teda kuzi a lehce stipe. Ale jen chvilku. To mam odzkousene na sobe. Pak ty suchy mista mazu rakytnikovym nebo konopnym balzamem od saloos
Děkuji, příčinu řešíme. Teď se nám to ale zhoršilo po očkování, před tým jsme mokvavý exém neměli, jen šílenej normální. Je to pro 6-ti měsíčního syna. Zkusím tu dubovou kůru. Co odvar z měsíčku? Teď jsem to někde vyčetla…
@liil píše:
Děkuji, příčinu řešíme. Teď se nám to ale zhoršilo po očkování, před tým jsme mokvavý exém neměli, jen šílenej normální. Je to pro 6-ti měsíčního syna. Zkusím tu dubovou kůru. Co odvar z měsíčku? Teď jsem to někde vyčetla…
Pokud ma ekzem, tak se nema ockovat!!! Ma zanet ve strevech, pri ockovani musi byt uplne v poradku a byt cisty. Dalsi ockovani odlozte, dokud se uplne nevyleci. A zmenila bych doktora, doktor, ktery ockuje s rozjetym ekzemem je prase!
Posilam Ti soukromou zpravu s odkazy, kde najdes poradne rady a ponauceni, co delat dal… Je toho moc.
@blumen No, je fakt, že pokud se to zakladatelcce začalo dít až teď v dospělosti, tak je třeba zjistit důvod, to souhlasím… ![]()
@mamutik ja myslela, ze zakladatelka je tahle ![]()
@liil píše:
Asi ma dva nicky, ne? Jinak to nechapu. Coz je proti pravidlum.
@blumen píše:
Tak tohle bych nezkousela ani omylem. Navic ekzem se mazat nema, az nemokvajici zinkovou masti a upravit stravu.
S ekzémy hodně bojuji, zkoušela jsem i obklady z řepíku i když se na mokvavé ekzémy nedoporučují, zkus Eucerin atopicontrol acute krem- má účinky jako jednoprocentní kortikoid