Mokvavý ekzém

32
18.6.16 22:55

mokvavy exem

Dobrý večer? Poradíte mi prosím, co pomáhá na mokvavy exem? Zinkovou mast, odvar z repliku, naredeny jablecny ocet zkoušíme a nic. Co hypermangan a černý čaj? Co Vám pomáhá? Nebo bramborový škrob?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
644
18.6.16 23:05

@Ajinka13 bývala jsem docela těžký atopik. Nejvíc na to zabírá co nejméně vody a nedávat na to nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
18.6.16 23:12

@Ajinka13 Mne pomohl Dermalex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
18.6.16 23:15

@Ajinka1od narozeni mam atopicky ekzem. Za me tyto rady - co nejmene namacet a porad mazat. Nic jineho krom masti od dr asi nepomuze pokud to mas v mokrem stadiu a zajdi na kozni pro mast ktera ti to zahoji. Nechtej kortikoidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
18.6.16 23:49

Rozmíchej Solamyl s vodou na kašičku, nech to působit a zaschnout. Pak odrolit a nechat. Pak mazat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
19.6.16 07:17

@Ajinka13 zinkovku urcite ted NE. Na mokre patri jen mokre, to znamena vysusovat napriklad cernym cajem (prilozit tamponek na cca 10-15 minut a pote nechat uschnout volne na vzduchu, opakovat vicekrat denne). Pripadne odvar z dubove kury. A pokud se to trochu vysusi, tak gencianova violet. To je pro dite nebo pro Tebe???

Na ocet a hypermangan zapomen.

A je dulezite resit pricinu, ktera je ve strevech, to znamena zmenit stravu, muzu o tom napsat vic. Mazani a podobne je jen povrchova doplnkova uprava.

Příspěvek upraven 19.06.16 v 07:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
19.6.16 07:17
@mlsalkaM píše:
Rozmíchej Solamyl s vodou na kašičku, nech to působit a zaschnout. Pak odrolit a nechat. Pak mazat

Tak tohle bych nezkousela ani omylem. Navic ekzem se mazat nema, az nemokvajici zinkovou masti a upravit stravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
19.6.16 07:20
@mamutik píše: @Ajinka1od narozeni mam atopicky ekzem. Za me tyto rady - co nejmene namacet a porad mazat. Nic jineho krom masti od dr asi nepomuze pokud to mas v mokrem stadiu a zajdi na kozni pro mast ktera ti to zahoji. Nechtej kortikoidy.

Nene. Navic kozni dava vetsinou orave ty kortikoidy, ktere se nemaji vubec pouzivat. Resit musis pricinu, ne nasledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
19.6.16 07:22

Osvedcil se nam drags imun, je i na vnitrni pouziti. Ale kdyz synovi mokval ekzem a on se skrabal az do masa, tak jsem ho tim ze zoufalstvi natrela. Rany to zklidni, prestane svedeni, stahne se to, udela strup. A pak jsem promazavala mista bez strupu. Opakovali jsme to dle potrreby. Tisickrat lepsi nez zinkova mast, sudokrem a jine.
Barvi teda kuzi a lehce stipe. Ale jen chvilku. To mam odzkousene na sobe. Pak ty suchy mista mazu rakytnikovym nebo konopnym balzamem od saloos

• Citovat
  • Upravit
104
19.6.16 07:37

Děkuji, příčinu řešíme. Teď se nám to ale zhoršilo po očkování, před tým jsme mokvavý exém neměli, jen šílenej normální. Je to pro 6-ti měsíčního syna. Zkusím tu dubovou kůru. Co odvar z měsíčku? Teď jsem to někde vyčetla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
19.6.16 07:41
@liil píše:
Děkuji, příčinu řešíme. Teď se nám to ale zhoršilo po očkování, před tým jsme mokvavý exém neměli, jen šílenej normální. Je to pro 6-ti měsíčního syna. Zkusím tu dubovou kůru. Co odvar z měsíčku? Teď jsem to někde vyčetla…

Pokud ma ekzem, tak se nema ockovat!!! Ma zanet ve strevech, pri ockovani musi byt uplne v poradku a byt cisty. Dalsi ockovani odlozte, dokud se uplne nevyleci. A zmenila bych doktora, doktor, ktery ockuje s rozjetym ekzemem je prase!

Posilam Ti soukromou zpravu s odkazy, kde najdes poradne rady a ponauceni, co delat dal… Je toho moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
19.6.16 09:37

@blumen No, je fakt, že pokud se to zakladatelcce začalo dít až teď v dospělosti, tak je třeba zjistit důvod, to souhlasím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
19.6.16 10:03

@mamutik ja myslela, ze zakladatelka je tahle :think:

@liil píše:

Asi ma dva nicky, ne? Jinak to nechapu. Coz je proti pravidlum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
22.6.16 20:04
@blumen píše:
Tak tohle bych nezkousela ani omylem. Navic ekzem se mazat nema, az nemokvajici zinkovou masti a upravit stravu.
:nevim: mně to pomohlo. Osobně nejim čokoládu, sladké, mazu se a ekzém jede dál. Bez toho, aby se zlepšil. Praskaji mi ruce do krve, takže Zkouším, co jde. :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
24.6.16 12:13

S ekzémy hodně bojuji, zkoušela jsem i obklady z řepíku i když se na mokvavé ekzémy nedoporučují, zkus Eucerin atopicontrol acute krem- má účinky jako jednoprocentní kortikoid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek