Červené fleky na tělíčku

13
8.6.16 22:06

Červené fleky na tělíčku

Ahoj maminky, synovi (21 m) se včera po odpoledním spánku objevily na jedné straně tělíčka - na tváři, ručičce a noze - velké červné fleky, uprostřed bílé. Podobné jako když se spálíte o kopřivu nebo štípance. Ale nic ho neštíplo, na dotek to nebolelo, po vlažné sprše a namazání Fenistilem zmizely. Dnes se objevily znovu. Malý ráno, ten sám brzy zmizel a odpoledne další na druhé noze a nad zadečkem.
Nemáte s tím zkušenosti? Poradíte, nebo máme pádit k doktorce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2128
8.6.16 22:11

Vypadá to jak požahané od kopřivy??a je to stěhovavé? Malá to sem tam mívá, vždy to trvá tak týden a pak je zas půl roku klid. POmáhá fenistil. Nikam jsem s tím nešla, ale těžko říct, co to je u vás. Foto asi nemáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
8.6.16 22:19

Není to podrážení s vlastního potu, není to na straně na které ležel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
8.6.16 22:22

Ano, včera to bylo na straně, kde ležel, taky jsem si myslela, že je to ze zpocení. Ale dnes v horku moc nebyl, tak si nejsem jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
8.6.16 22:24

@luca241 foto bohužel nemám. Včera to po fenistilu zmizelo, a tak jsem to neřešila. Dneska je u babičky a ta mi to volala…
Dneska dostal i rýmu, tak nevím, jestli to má souvislost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
8.6.16 22:33

Co alergie na prací prostředek něco v postýlce? Neměnili jste něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
8.6.16 22:34

@nejde nene, nic jsme neměnili, ani jídlo neměl žádné nové. Hlavně ho to nesvědí, nevadí mu, když se na to sahá. U alergie by to asi bylo citlivé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
8.6.16 22:43

Alergie nebývá vůbec citlivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
8.6.16 22:49

Myslím, že to bude alergie. Pokud se flíčky stěhují a mizí a jinde se objevují bývá to alergie. Malá měla flíčky jenom na ručkách (ale byly celé červené) a bylo to z jiné značky jahodové přesnídávky, než kterou dosud měla. Nijak ji nesvědily a během pár dnů zmizely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
8.6.16 22:52

@ivunak aha, tak to jo, myslela jsem že to svědí. Malej měl včera jahody. Sice už po několikátý, ale jiný zralejší, tak to bylo možná ono. Dnes jich prý taky pár snědl. Pár dní je vysadíme a uvidíme. Snad to nebude nic horšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
8.6.16 22:58

Nebude to nic horšího, a podle popisu (červená vyrážka bílí střed) to je dost pravděpobné. Zvlášt když zabral fenistil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
8.6.16 22:59

Ona i ta rýma může být k tomu. Alergická rýma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
8.6.16 22:59

Díky zatím všem za rady. Pár dnů vynecháme jahody a uvidím. Krásnou dobrou noc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
8.6.16 23:00

@luca241 jj, to může. Navíc to vypadá, že mu roste špičák :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek