Fleky po depilaci

155
4.6.16 15:17

Fleky po depilaci

Ahoj holky, mam takovy dotaz.
Uz asi 10 let si depiluji " knirek " pod nosem. Vse bylo vzdy bez problemu, delam to opatrne a nasledne kuzi vzdy osetrim ale ted se mi naposledy po depilaci udelal takovy rozlity cerveny jakoby spaleny flek. Nejdriv to vypadalo jako tmave flicky ( asi jako kdyz se oholi muzi ale stejne jim prokukuji takove tmave mista) ale kdyz se na to podivam zblizka je to spis takove zarudle…
Jsem objednana na kozni ale dostanu se tam az za mesic.
Nevite nektera co by na to mohlo zabrat? Zkousela jsem ruzne zklidnujici kremy, kremy na spaleniny apod..ale uz to mam dva mesice a stale to spis tmavne…
Bez makeupu to vypada uplne udesne a ani ten makeup to poradne nezamaskuje… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5533
4.6.16 17:05

@uklidcb Typovala bych to na pigmentovou skvrnu. Prý se po depilaci rády dělají - ovšem zápasit s nimi, to je nekonečný boj.
Já sama pigmentové skvrny mám, pravděpodobně z hormonu, nějakou dobu už s nimi zápasím, ale mrchy vyhrávají. Tak hlavně nezapomínej pravidelně obličej mazat kvalitním opalovacím krémem, alespoň 50. Skvrny se rády zvětšují a rozšiřují, tak musíš myslet na prevenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
4.6.16 18:17

@uklidcb, taky to vidim na pigmentovou skvrnu. Casto vznikaji pri dlouhodobe depilaci a pod nosem obzvlast. Kuze je tam tenka a citliva.
Tento stav lze uz jen zmirnovat depigmantacnimi pripravky a chranit kremem s faktorem 50+. Pak samozrejme maskovat make-upem.
Ty depigmentacni kremy by se nemely pouzivat pri vystavovani kuze slunci. Mohly by pusobit opacne a zpusobit dalsi skvrny. Idealne si na podzim nebo v zime doprej kuru chemickym peelingem. Skvrna hodne zmirni, ale ta ochrana 50+ uz by mela trvat navzdy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
4.6.16 19:13

No tak to jste me nepotesily, protoze je to fakt strasne a ja jen doufala, ze jsem si tu kuzi tim voskem spalila :(
Ach jo, no uvidim co mi rekne kozni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
4.6.16 19:57
@uklidcb píše:
No tak to jste me nepotesily, protoze je to fakt strasne a ja jen doufala, ze jsem si tu kuzi tim voskem spalila :(
Ach jo, no uvidim co mi rekne kozni..

Spálenina by byla patrná bezprostředně po depilaci, maximálně dva tři dny poté, pak by se to zhojilo. Jestli už to trvá dýl, nejsou stroupky, tak to bude pigmentace, bohužel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
4.6.16 20:04

Ono to bylo temer hned po depilaci znatelne / druhy den rano…stroupky uplne nejsou ale ten povrch je takovy jak po odlouplem strupu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
4.6.16 20:07
@uklidcb píše:
Ono to bylo temer hned po depilaci znatelne / druhy den rano…stroupky uplne nejsou ale ten povrch je takovy jak po odlouplem strupu…

Uvidíš, třeba to je opravdu jen spálenina. Ovšem i z těchto poranění ta pigmentace může vznikat. Protože vlastně narušuješ kůži a ona se brání třeba právě tím, že tam „zmutuje“ ta tvorba pigmentu (když to napíšu takhle blbě). Někdy se stává, že vznikají bílé skvrny, ten pigment mizí, někdy se zase tvoří nadměrně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
18.1.18 20:32

Zdravím ženy. Pred dvěma dny jsem si já kráva udělala depilaci horního rtu depilačními páskami balea a udelaly se mi tam takové puchýřky. Vypadá to jako mini bedary. Pořád je to citlivý. No dělat už to nebudu. Nějaké rady jak pomoci rychlejšímu zahojeni? Jiné alternativy odstraňování? Používala jsem doteď depilační krém a nikdy nic krom chvilkového zarudnutí.. Fakt dylina :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
18.1.18 20:40

Vosk mi dělá úplně to samé. Jaký jsi použìvala ten krém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
18.1.18 20:43

@ivašot. Myslim Streep nebo tak. Bývalá oplica. Jako vzalo to ale ne do hladka. Od tohohle jsem si slibovala a teď vypadám jak degen. Pomohlo ti něco na zklidnění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
18.1.18 20:55

@Terrinka93 Co třeba heřmánek? Nebo černý čaj?
A do budoucna zkusit epilátor. Poprvé to bude asi boj, ale pak to bude lepší. Dělat večer, namazat a ráno bude dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6108
18.1.18 20:56

@Terrinka93 stalo se me to same vypadalo to jako lišej ( tmavší kůže na dotek pupinky ).. pomohl mi krém na opruzeniny :lol: lepe se to podle meho hojilo jak to byli mastné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
18.1.18 20:58

@Terrinka93 Jediný, co jsem ma to ukoušela je bepanthen plus, bála jsem se víc experimentovat. A zakrývala jsem to dezinfekčním korektorem na beďary. Zašlo to tak 3 spíš4. den. Mě nejmenší problémy dělá depilace depilátorem braun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
18.1.18 20:58

Děkuji za rady holky.. Jsem nakrkla, zitra mame dámskou jízdu a já půjdu jak ropucha.. :pocitac: krem na opruzeniny nemám.. Leda dětský proti větru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
18.1.18 21:00

@ivašot. Stalo by se to i u kosmeticky myslíte? Nebo po cukrové paste? Asi zustanu u krému i když teď mám strach už ze všeho :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek