Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, jsem tu úplně nova a klasicky jako každá maminka nešťastná, mam synka 5 měsíců, pediatricka mi řekla ze prcek ma atopicky exem (nikdo mi ovšem ani na kožním nepotvrdil diagnózu), nejdříve to ve dvou měsících mel na tvářích, ted uz to tam nema, rozjelo se mu to ale na hrudníku, celých rucickach, v podpaží. Dříve spinkal v postýlce, ted uz spinka jen s nama, aspoň jsem schopna ho v noci uhlídat aby se neuskrabal. Stále kojim jen jsem pred týdnem zavedla Um na noc, dávám mu babylove 1bio. Pouze večer aby se aspoň trochu vyspal, protože jsem ho kojila i po hodině a půl. Od ukončené ho 4 měsíce dostává prikrmy, moc rad papa a nijak jsem nezjistila po čem mu to mohlo tak vylitnout. Jediné co jsem zjistila, ze mu nedělá dobre paprika, kdyz ji sním, to mu to takhle vylito, od te doby jejim papriky, rajčata proste nic. Stále se to nezlepsuje, používám na mazání A derma exomega, uz ma třetí balení a je to dost drahé, jednou za 4 dny koupu v odvahu z vloček. Koňak každy večer otiram zinkou, mazu stále ve dne v noci. Slyšela jsem ale ze pry pomáhají prebiotika a prebiotika, měla by je jist i kojici žena. Mate s tim prosím někdo nějakou zkušenost??? Pry je exem nemoc trávicího ústrojí. Omlouvám se za tu slohovou praci. Moc Vam dekuji
Urcite tim nic nezkazis. Nase mala taky mela osklivy ekzem. Nasadila jsem kazdy vecer laktobacily a asi do mesice ekzem zmizel. Ale bylo to jen jedno z mnoha opatreni takze nevim jestli zrovna tohle pomohlo.
@xkoup21 píše:
Urcite tim nic nezkazis. Nase mala taky mela osklivy ekzem. Nasadila jsem kazdy vecer laktobacily a asi do mesice ekzem zmizel. Ale bylo to jen jedno z mnoha opatreni takze nevim jestli zrovna tohle pomohlo.
Ahojky moc dekuju a mohla by jsi mi prosím poradit, které bych měla koupit?? Vůbec se v tom nevyznám. Úplně jsem koukala kolik miminek to ma a ze to muže byt i horsi, me uz takhle to připadá šílené, je mi všech tech uzlicku moc lito. Mam první dítě, úplně jsem měla výčitky Zr jsem strašná matka, bohuzel me trosku uklidnilo, ze to proste ty miminka mají.
Mam cerstvou zkusenost, moje rady (ale kazde dite je jine)
a male vadi hodne kravske mleko a vyrobky z nej
Pokud bys mela zajem o detailnejsi rady v sz ti napisu kam se obratit
mala vypadala strasne, po tomto se lepsi den ode dne
@catherine100 píše:
Mam cerstvou zkusenost, moje rady (ale kazde dite je jine)
- mazat zinkovou masti, kuzi nejdriv vysusit az pak promazavat treba tou adermou
- hylak probiotika dlouhodobe
- koupu v soli z mrtveho more(ale ne mokvave krvave rany, nebo v repiku, nebo dobromysl)
- dieta - bez sacharidu (pokud plne kojeno, musi dodrzovat maminka
Pokud bys mela zajem o detailnejsi rady v sz ti napisu kam se obratit
a male vadi hodne kravske mleko a vyrobky z nej
mala vypadala strasne, po tomto se lepsi den ode dne
To by jsi byla moc hodna, jsem z toho nešťastná. U toho mleka jsem to zkoušela kdyz byl menší a nic, ted bumba na noc uměle a krasne kaka, vse se zda byt v pořádku, dokonce se mu i občas exem zmírní. Takže asi alergie na kravského mleko ne. Dost jsem jedla sladké a cokoladku, což teda ode dneska úplně vypustim.
Dobrý den, mohla byste mi také poradit, jak léčit ekzém? Syn 7 měsíců, od 4 měsíce ae. Nyní jsme v nemocnici, mažou ho tu kortikoidy od hlavy az k patě a to se mi vůbec nelibi. Zatím nedáváme zadna probiotika. Nemam zkušenosti. Děkuji.
Dobrý den,
můžete vyzkoušet ovesné koupele. Prodávají v DM drogerii.
A promazávat syndermanem cum aq. calcis. ten může predepsat pediatr. V akutní fázi jsou kortikoidy nutné, ale pokud budete dobře promazavat syndermanem, ideálně při každém přebalování a kombinovat s koupelemi, nebudete je muset aplikovat příliš casto.