Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mol šatní je menší a světlejší než potravinový. Žije ve vlně, pokud nemáte doma nic vlněného nemáte ani šatního mola, a ti ulovení motýlci jen mají smůlu že vypadají jako ti neřádi žraví.
Molí populaci můžeš spolehlivě zlikvidovat v mrazáku. Po 48h u ledu hmyzáci nepřežijí.
@Kačikáča Bouzel se mi toho tolik do mrazáku nevleze
ve skříni jsou hlavně bavlněné věci a syn má jednu vlněnou deku ake ta je mimo dětský pokoj
@Anonymní píše: Více
Moli se nedrží jen jednoho pokoje. Nebylo by nic divného kdyby nakoukli od sousedů.
Bavlna jim nejede, o tuhle výbavičku nestojí, ale ta vlněná deka by jim mohla dost šmakovat. Cokoli vlněného doporučuji napytlovat a zamrazit. Je to nejspolehlivější způsob likvidace.
Bavlnu neřešte.
@Kačikáča to je ale hodně velký nesmysl. Jakožto letitý bojovník se satnimi moly mohu s čistým svědomím říct, že jejich repertoár se jen na vlnu rozhodně neomezuje. Mohla bych sepsat hodně dlouhý seznam, do čeho všeho se pustí, a některé ty věci byly opravdu dost bizarní.
Zakladatelko, důležité je odstranit zdroj a pak důsledně hlídat, měl by se jich člověk postupně zbavit. Pokud nelitaji od sousedů, i to se stává. Ano, zdrojem mohla být ta sedačka (ano, i když není vlněná), ale klidně i něco hodně nečekaného. Nám se usadili ve vysavači (v motoru, kde byl prach) a byl jím jedno ten pravidelný rámus. Známým zase žili ve hřbetech starých knížek. Pozor, ty lapače je naopak umí nalákat z dálky, voní jim. Pokud potkáš jednoho týdne, tak dobrý, ale pokud by se frekvence zvyšovala, tak hledat, hledat, hledat. Jsou to mrchy. Pomůže prát, hodně větrat, v suplicich s prádlem mám stará aromatická mýdla.
@ugluk ano, mam načtené ze můžou bxt v jakémkoliv oblečení, ale necekala bych vysavač a knihy🤦🏼♀️ mame na oknech sítě, sítě uz asi netěsní tak jak na začátku, ale snad se přes to nedostanou🤷♀️ žiji v noci a to v pokoji u dcery je zavřené okno zatim, dalsi lapače mame jinde ve skříních, snad až tak daleko neciti
tim co jsem zabila si nejsem jista, byl na strope v rohu, prvne jsem myslela ze je to rybenka nebo něco takoveho vzhledem k tykadlům, ale když jsem se tyci netrefila a začalo to poletovat tak su myslim, ze to mol byl, jen teda nevim co jsem to chytila na té zahradě, je to hodně světle
Zdroj doma nevim jaky by mohl byt kdyz jsem našla jednoho nebo dva, neco druheho jsme zabíjela nad oknem nad roletami
V pokoji jsem vyprala povleceni, povlak na matraci, ta se projela i s roletama parním čističem. Snad ty mechy tu nejsou, zrovna jsem bojovala s potravinovými
mela jsem tu pred tydem deratizaci na ty potravinové
Zdravím, prosim o identifikaci, tchyně na novy baráček na zahradě přitáhla sedačku která byla 2roky ve sklepe. Bouzel byla určena pro dceru. První noc co jsme tam spali jsem našla na zácloně mola, který byl menší než potravinový a hnědý, druhý den opět jeden na zdi, vydupala jsem si ze se sedačka vyhodí, vše co na ni bylo jsem vyprala na 60 a vysušila v sušičce, používáne oblečení jsem vyprala a vyžehlila, do pokoje dala všude, i do boxu s oblečením sáčky s cedrovým dřevem a na garnýže pověsila levanduli. Za pár dní jsem ASI zabila mola u nás doma u dcery v pokoji, ve skříni má taky cedrové dřevo a jak doma tak i na zahradě v pokoji lapače. Na zahradě se chytil jeden potravinový a to druhé si nejsem jistá; je to o dost menší a světlejší než ti kteří byli na zdi