Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Katanovak pokud by to byla mola, tak by tehu určitě už zaniklo, uma doktorka by tam žádnou srdeční akci neviděla. U moly to jde hrozně rychle. A doktorka by hroznovite útvary v děloze viděla. Takže buď určitě v klidu.
Ne, mola fakt nevypadá jako prosperující embryo se srdíčkem. A ve fázi, kdy je vidět, že embryo roste, jak má, a srdíčko ukázkově tluče, je zbytečné kontrolovat hCG.
@ugluk děkuji za odpověď, prave ze sem našla v některých diskuzich ze na to holkam přišli sz ve 12tydnu
A do té doby to vypadalo jako normální prosperující těhotenství?
@ugluk omyl. Já měla v 8tt embryo se srdíčkem. Embryo sice bylo velikostně opožděné, ale srdeční aktivita v pořádku. Za 2 týdny ZT, po kyretáži histologický nález: parciální mola. Každopádně - já jsem tušila, že je zle. S termínem MS a ovulace prostě embryo absolutně nesedělo.
@Danuska89 to já sem první kontrolu měla 0,5 Cm velikost cca 6 týden a 8 týden 1,5 Cm tak uvidíme
@Katanovak tak to je v pohodě. Já to embryo měla snad menší než 5mm a to je na 8tt proste špatně….
@Danuska89 to jo, pod 5 mm je to jen takovej maličkej flek, z toho se těžko co pozná. V 8.tt to být může, když je hodně posunutá ovulace, ale pokud se to pak nehne… Přeju, ať je u tebe příště už všecko v pořádku!
@Katanovak
Tak to je moc pěkný posun, i to tt odpovídá a na 15 mm už se dá hezky vidět, že vypadá, jak má ![]()
@ugluk Děkuji
Každopádně další těhotenství bylo v pořádku a mám zdravou holčičku ![]()
Ahoj holky, mám takový dotaz.Na začátku těhotenství jsem byla v nemocnici kvůli pichani v břiše nabrali mi hcg a zdálo se jim vysoké na to ze v děloze nic, šla jsem za dva dny na kontrolu hcg se zdvojnásobilo a zase nic, chtěli mi udělat kyretaz. Strasili mě s molárním tehotenstvim. Mě to nedalo sla jsem ke svoji doktorce, ta mi řekla ze je to v poradku videla embryo se srdickem za 10 dni si mě pozvala znovu.Plod vyrostl a byla stále srdeční akce od Te doby mi hcg nikdo nebral. Teď sem v 11 týdnu za týden mám jít na kontrolu, myslíte ze je možné ze by se stále o tu molu mohlo jednat a jen se na to nepřišlo? Myslela sem ze už to mám za sebou ale bohužel nevěděla sem ze se na to muže přijít i později. Mate s tím někdo zkušenosti?