Moluska na očním víčku

43
11.2.23 12:21

Moluska na očním víčku

Zdravim maminky, nemá některá zkušenost s moluskou na očním víčku? Syn (2 a čtvrt roku) má jednu a právě na očním víčku. Kožní nás poslal na vyškrábnutí na oční, tam jsme ještě nebyli. Jak to probíhá? V tomto věku si nedokážu představit, že zavře oči a bude spolupracovat. Nebo máte jiné tipy, jak se molusky zbavit? Dle kožního je jediná možnost vyškrábnutí a toho se teda bojím … Děkuji za reakce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
705
11.2.23 12:53

Ahoj. Syn měl molusky sice na břiše (z plaveckého bazénu), ale třeba by to šlo stejně… Dětská doktorka mu je chtěla bez znecitlivění vyškrábnout,,lžičkou,,. Plakal a bylo to docela nepříjemné. Ale nakonec mu možní dala nějakou znecitlivující mastičku. Hodinu před zákrokem se mu to namazali, aby ho to nebolelo a pak mu to doktorka ostipala pinzetou a ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.3.23 21:13

Ahoj, řeším stejny problém. dcera rok a půl má kolem oka momentálně cca 15molusek.
Paní Dr si nejdřív myslela že to jsou milíe. mame to asi třičtvrtě roku.
Poslala nás na oční.
Paní oční poradila buďto optoptiku, kde ji přispi a seškrábnout. to mi přišlo drastické.
Nebo homeopatika. a odkázala me kde se poradit. Homeopatika bereme dva měsíce a podle mě beze změny. koupila jsem i imunoglukan na posílení imunity.
V úterý jsme navštívili optoptika a pan doktor mi řekl že se to neseskrabuje a napsal nám opthalmoframykoin comp. Dvakrát denně a za dva týdny na kontrolu.sem zvědavá co to bude za zázrak.
Má to i starší dcera.tak bojujeme ta ale naštěstí ne u oka.
Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
4.4.23 18:20

Molusky

Maminky, u dcerky (4roky) jsme objevily tyto pupínky, má je na zadečku a pak na ruce v záhybu. Asi ji nesvedi, jsou to takové vystouple pupínky, skoro jako malé bradavice. Mohou to být molusky? Nikdy jsme se s tím nesetkaly…tak nevím zda vzít malou ke kožní? :nevim:
Zatím těch pupínky není moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+