Monitor dechu na desku do kočárku

14.1.24 21:17

Monitor dechu na desku do kočárku

Ahoj všem,

ráda bych se zeptala, zda jste používaly monitor dechu do kočárku, jestli vám fungoval, jaký model/výrobce jste měli, atd.

Monitor dechu určitě kupovat budu, jen jsem se ještě nerozhodla jaký a kolik podložek. Favoritem je u mě zatím Nanny od Jablotronu. Chtěla jsem původně dvě desky, abych jednu mohla mít stále v postýlce a druhou mohla dát do kočárku nebo do postýlky ven. Mimčo bude zimní a ráda bych ho nechávala spinkat v kočárku venku na zahradě. Na plenkové monitory jsem moc chvály nečetla, podobné diskuze na toto téma jsou staré třeba i deset let, tudíž mi nepřijdou už relevantní.

Právě proto, že bude zimní, bude mít více vrstev, tak mě zajímalo, jestli monitor dokáže snímat, ačkoli bude mimčo ve fusaku a nabalené. Stejně tak mě zajímalo, jestli je vůbec možné mít deskový monitor venku v kočárku, jestli jste to třeba zkoušeli a slyšeli jste, pokud se spustil poplach. Plánuji mít kočárek u okna, tak snad bych měla slyšet dobře.

Abych to shrnula, ráda bych se zeptala na následující:

Používaly jste deskový monitor do kočárku?
Pokud ano, měli jste dvě desky, nebo jste tu jednu přesouvali z postýlky do kočárku/jinam?
Dokázal monitor snímat venku v kočárku dítě oblečené do více vrstev/ve fusaku?
Byl monitor dost hlasitý, abyste ho slyšeli zevnitř domu, zatímco miminko bylo venku?
Ti z vás, co měli Nanny, vešla se deska do korby kočárku a jak dlouho vám vydržela pouze jedna deska v postýlce? ( Většinou píší, že jedna deska nestačí na celou postýlku).

Dopředu bych chtěla upozornit, že monitor kupovat budu 100%, tak, jako tak, minimálně do postýlky, tudíž komentáře od těch z vás, kteří jste proti monitorům jsou bezpředmětné. Zajímají mě osobní zkušenosti rodičů, kteří deskový monitor používali venku. Stejně tak bych chtěla požádat o slušné jednání, ačkoli to někomu může připadat přehnané, já osobně si myslím, že pokud se dává monitor do postýlky spícího dítěte, u kterého také stále nestojíte, tak proč ho nedávat do kočárku, který je venku, u kterého také nestojíte? Ano, samozřejmě budu miminko kontrolovat, ale kdybych kontrolovala každých deset minut a miminko mi přestalo dýchat po dvou minutách, co odejdu, tak dalších osm minut nevím, že přestalo dýchat.

Děkuji a přeji hezký den všem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16341
14.1.24 21:33
@Smileysunshine píše:
Ahoj všem,

ráda bych se zeptala, zda jste používaly monitor dechu do kočárku, jestli vám fungoval, jaký model/výrobce jste měli, atd.

Monitor dechu určitě kupovat budu, jen jsem se ještě nerozhodla jaký a kolik podložek. Favoritem je u mě zatím Nanny od Jablotronu. Chtěla jsem původně dvě desky, abych jednu mohla mít stále v postýlce a druhou mohla dát do kočárku nebo do postýlky ven. Mimčo bude zimní a ráda bych ho nechávala spinkat v kočárku venku na zahradě. Na plenkové monitory jsem moc chvály nečetla, podobné diskuze na toto téma jsou staré třeba i deset let, tudíž mi nepřijdou už relevantní.

Právě proto, že bude zimní, bude mít více vrstev, tak mě zajímalo, jestli monitor dokáže snímat, ačkoli bude mimčo ve fusaku a nabalené. Stejně tak mě zajímalo, jestli je vůbec možné mít deskový monitor venku v kočárku, jestli jste to třeba zkoušeli a slyšeli jste, pokud se spustil poplach. Plánuji mít kočárek u okna, tak snad bych měla slyšet dobře.

Pokud ano, měli jste dvě desky, nebo jste tu jednu přesouvali z postýlky do kočárku/jinam?
Byl monitor dost hlasitý, abyste ho slyšeli zevnitř domu, zatímco miminko bylo venku?
Ti z vás, co měli Nanny, vešla se deska do korby kočárku a jak dlouho vám vydržela pouze jedna deska v postýlce? ( Většinou píší, že jedna deska nestačí na celou postýlku).

Dopředu bych chtěla upozornit, že monitor kupovat budu 100%, tak, jako tak, minimálně do postýlky, tudíž komentáře od těch z vás, kteří jste proti monitorům jsou bezpředmětné. Zajímají mě osobní zkušenosti rodičů, kteří deskový monitor používali venku. Stejně tak bych chtěla požádat o slušné jednání, ačkoli to někomu může připadat přehnané, já osobně si myslím, že pokud se dává monitor do postýlky spícího dítěte, u kterého také stále nestojíte, tak proč ho nedávat do kočárku, který je venku, u kterého také nestojíte? Ano, samozřejmě budu miminko kontrolovat, ale kdybych kontrolovala každých deset minut a miminko mi přestalo dýchat po dvou minutách, co odejdu, tak dalších osm minut nevím, že přestalo dýchat.

Neměla jsem ani v postýlce a kdo kolem měl, neznám teda nikoho, kdo by měl v kočárku :think: Ale je to zajímavé téma, do kočárku by mě to teda dávat nenapadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.24 21:39

U prvního dítěte chvíli v postýlce, v kočárku ne a to spala venku do 2,5let…druhá nedonošená byla dlouho hlídaná ve špitále, pak měla monitor asi tak první měsíc v košíku, pak už tam nespala a spí v kočárku, v autě a doma, když už spí, tak kde odpadne od prsa a v noci se mnou v posteli, slyším, jak dýchá :srdce: mám monitor půjčený z nemocnice, byl úplně nový. Jeden jsem koupila a vrátila, kopii účtenky použila pro benefit pojišťovny a vyšlo to na zapůjčení. V kočárku ho neměl nikdo a to jsme se s holkama hodně společně scházely :-)

• Citovat
  • Upravit
6667
14.1.24 21:45

My jsme měli Babysense 2, nějaký starší model, ke kterému byly 2 desky a měli jsme jednu desku natrvalo v postýlce a druhou v kočárku a v případě potřeby přendali tu jednotku. Ale nepoužívali jsme to na spaní v kočárku venku, ale proto, že když jsme někam cestovali, tak pak měla tu korbičku (sundanou z konstrukce) na noc, místo cestovní postýlky. Snímat to normálně zvládlo, spali jsme občas i docela v zimě, kdy byla nabalená.
Hlasitost neporadím, to stejně musíš individuálně vyzkoušet, jednak budou hlasité různě, pak záleží, jak máte tlusté stěny, jestli máte tím směrem okno… :nevim: Nebo můžeš mít u kočárku ještě chůvičku s tím, že bys monitor slyšela přes chůvičku.

Nikdy jsem nepoužívala monitor se 2 deskami zapojenými za sebe. Po celou dobu, co jsme ho používali, byla prostě v posteli jedna deska, žádný problém s tím nebyl. Falešné poplachy to nedělalo, naopak, když jsem malou sundala a zapomněla to vypnout, tak to pískalo. Máme postýlku se sundanou bočnicí těsně vedle naší velké postele a fungovalo to úplně v pohodě. Používali jsme to tak odhaduju do 6-7 měsíce (ale už nevím přesně).

Nicméně - já si upřímně myslím, že to v kočárku nebude dobře fungovat, přinejmenším třeba za větrného počasí. Připadalo mi, že je ta deska opravdu hodně citlivá, takže by úplně stačilo třeba to drobné pohupování kočárku větrem, aby si monitor myslel, že je všechno ok a nepískal. Ale samozřejmě to můžeš vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
14.1.24 21:49

Používala jsem ho u mladší v postýlce a prvních pár týdnů i v kočárku, byla letní miminko a prospala mi v něm celý den. Starší v postýlce spal sám asi dvakrát :oops:
Měla jsem Jablotron jeden a přenášela. Jednou jedinkrát spustil falešný poplach a to až před dceřinými půlrokem, kdy se z něj posunula v postýlce. Poté už šel z domu. Nechápu, proč by tě měl někdo odsuzovat, pokud takové možnosti máme, proč je nevyužít a nebýt v klidu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
14.1.24 22:41

Bála bych se, že to v zimě začne blbnout. Nám třeba i zvonek v zimně blbnul :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
14.1.24 23:32

Upřímně bych měla obavu, že to nebude v kočárku úplně dobře fungovat. Ta deska je hodně citlivá a stalo se mi, že když jsem se o prázdnou postýlku opřela, tak mě to normálně snímalo. Takže když kočárek povezeš, může to snímat místo mimča tebe. Snad jedině to zapnout, když kočárek úplně odstavíš, ale nevím, co povětrnostní podmínky.

Jinak jsem monitor používala v postýlce skoro do roka (od půl roku po prvním probuzení spal se mnou) a nikdy jsem neměla planý poplach. Určitě je to fajn pro klid na duši.

Ještě dodám, že jsem taky měla Nanny od Jablotronum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8659
14.1.24 23:35

Do kočárku jsem neměla, jen v postýlce a v dnešní době už bych se na nějaké desky vyprdla a pořídila tohle
 https://owletcare.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5336
14.1.24 23:40

A co ten monitor na nožičku? Četla jsem na něj docela chválu, mimčo ho má pořád na nožičce, takže se nemusí nic přenášet. Nemáte s ním někdo zkušenost? Taky teď řešíme monitor, když bude mimo postýlku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5336
14.1.24 23:41

@Amalthea Jo,ten jsem právě myslela :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
14.1.24 23:55
@Smileysunshine píše:
Ahoj všem,

Mě to venku vůbec nenapadlo, na moc dlouho jsme, když byl mimino, nechodili. Do postýlky ano, Babysence, měla jsem nedonošence. Jak začal lézt, tak jsem ho z důvodu planých poplachů, musela oddělat.
Přeci jen je to citlivá elektronika. Nevím jak by to reagovalo na dítě v kombinéze. Taky jestli by nevadila vlhkost venku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
15.1.24 05:38

Do kocarku to nepatri pac to tam muze zlobit, musi byt ve stabilni postylce. Porid to na nozicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
15.1.24 05:41

@Smileysunshine U nejmladší dcery jsem měla z druhé ruky tu chytrou ponožku. Cena je sice někde jinde než monitor, ale funguje to. O miminku máš přehled i když kočárek jede a vozí ho někdo jiný, v našem případě starší sourozenci. Koupila jsem z druhé ruky a už nemám, před létem jsem prodala skoro za tu cenu, co jsem koupila.
Taky zimní miminko zababušené ve fusaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
15.1.24 11:43

Měli jsme taky babysense 2 nějakej starší model. Měli jsme dvě desky, jednu v postýlce a jednu i v kočárku. Monitor byl docela dost hlasitý - hlasitost se dala myslím nastavit. Když jsme měli malou v kočárku venku, tak jsme u ni měli i chůvičku, takže i kdyby jsme neslyšeli přímo ten monitor, tak přes chůvičku jde slyšet na 1000%. Nikdy se nám nespustil „falešný poplach“ ani v kočárku ani v postýlce - jinak dcera měla v postýlce vždycky jen jednu desku - dvě do postýlky jsme nedávali nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí