Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
chtěla bych se Vás zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti s monitorem od Nanny. My ho máme, ale když ho mám pod matrací, tak pípá za týden tak 4× a to si nedovedete představit že jsem to i obrečela, protože je to šok, jako blázen. Když byl Tomášek miminko, tak jsme to měli pod prostěradlem tudíš na matraci a vše bylo v pořádku a teď už je Tomáškovi 5 měsíců a přendala jsem to pod matrai, ale práce to pípá docela dost a tak jsem to dala opět na matraci, ale zase nechci, aby spal na tom tvrdém a tak jsem pod prostěradlo dala na ten monitor rozloženou rychlozavinovačku. Nevím čím to může být, jestli to jen poplachově pípá, protože to jsem slyšela že to monitor nany dělá docela často nebo máme špatnou matraci. Děkuju za psaní od Vás.
My teda pouzivame uz u druheho ditete, nemuzu si vynachvalit, davam normalne pod matraci a zadne falesne poplachy…
Tchýně nám ho koupila už od její nevlastní dcery, ale je ještě v záruce. Zkusím se jí zeptat, zda jí to také dělalo. Když to má přímo pod sebou, tak nic, ale dám to pod matraci na rošt a tak 4× to pípá za týden a včer večer hned 2×, tak jsem to ještě včera večer přendavala. Četla jsem v návodu že kdž je mimi malé, tak to dát pod něho, ale teď, když má už skoro dest kg, tak jsem myslela že už by to měl mít pod metrací. Dala jsem i na ten rošt dřevotřísku a na to ten monitor a stejně to pípalo, ale jinak moc děkuji za psaníčka.
Ahoj, máme taky monitor Nanny od jednoho měsícě, dáváme ho pod matraci a žádný poplach jsme neměli ![]()
Dcera mela min nez 3 kg a davali jsme pod matraci a opravdu ok. Takze bych rekla ze je uz monitor nejak zniceny…
My ho měli taky. Pod matraci jsem to dala, když měla malá max. 5 kg a nikdy to nepípalo, když na tom ležela. Máme tuhle matraci http://www.slune-cz.cz/…120x60x9-cm/ a patří mezi ty nejtluščí, takže bude chyba v monitoru.
Děkuju Vám, tak to asi ano. Myslím si ted že asi opravdu je nějaký divný a asi už to na tu větší vzdálenost blbne
Taky máme pod matrací a uplně v pohodě, pípal dvakrát, jednou byla mimo něj a jednou asi tak tvrdě usnula, že se zapomnela nadechnout, ale byla v pořádku.
My ho dáváme od narození, nejprve jsem dala pod matraci, ale 2× pípala - myslím, že se jen mělce nadechla, ale byl to šok
tak jsem to přendala pod prostěradlo. Vše ok, po měsíci jsem usoudila, že už je těžší a mohlo by to jít a už ho má zase pod matrací bez jediného poplachu (teď má cca 6,5 kg, 4 měsíce).
Nevím, jestli je to monitorem, my máme taky a nový, a když jsme přijeli z porodnice, měli jsme monitor pod prostěradlem, na prostěradle složenou deku a na ní malého v zavinovačce s pevnou vložkou. A za tu noc monitor spustil 2×, naštěstí falešný poplach
Asi malý tak slaboučce dýchal nebo byl moc lehoučký ještě ![]()
Máme ho od začátku pod matrací a v pohodě, malej spí ještě i v rychlozavinovačce…spustil nám falešně jednou, ale to byl naše chyba
a jak máš silnou matraci? Na stránkách jablotronu, který nanny vyrábí doporučují snad max. 7 cm silnou…
My jsme měli nejprve pod dekou, máme silnou matraci (skoro 15cm a pípalo to hned první noc. Lekla jsem se strašně, ale manžel to vyčetl v návodu, takže jsem se uklidnila). Pak nám to pípalo v 6 měsících, šla jsem vystrašená k dr. a ta mi řekla, že už je čas vyměnit baterky (že se s tím setkává dnes a denně). I přes to, že je tam světýlko, které má upozornit, že je potřeba vyměnit baterky..
a pak se to stalo ještě několikrát, jak už víc v postýlce cestovala a před jejím rokem už jsem se naštvala a nechtěla ty stresy podstupovat a vyndala ho.
My máme taky Nanny, kupovali jsme nový pro syna a teď ho má i dcera. U syna nám to falešné poplachy nedělalo, teď u holky nám to taky občas dělá. Zrovna včera v noci asi 3×. Myslela jsem si, že je to tím, jak se posunuje i mimo tu desku, ale syn se taky posunoval i třeba do rohu postýlky a nehoukalo to. Tak si teď říkám jestli to fakt není těma baterkama. Zkusím je vyměnit a uvidím.
Ale co se mi na Nanny strašně líbí je to, že ještě než to spustí ten poplach, tak to chvíli pípá, aby to upozornilo. Mě většinou vzbudí hned to pípnutí. Když jsem byla s dcerkou v nemocnici, tak měla v postýlce Babysense a ten to nemá a jednou jsem to zapomněla vypnout a ten rachot bez upozornění je strašný.
Ahoj, řekla bych, že chyba je spíš na straně toho monitoru. Je možné, že se třeba dostal do kontaktu s vodou apod. Proto se nedoporučuje kupovat již použitý. My ho používáme 8 měsíců, od začátku byl pod matrací a poplach jsme měli jen jednou, protože malá odcestovala mimo tu podložku. Ale naprosto chápu ten šok. Jestli je ještě v záruce, tak ho zkus reklamovat.
Děkuju za odpovědi.
My máme matraci asi 10cm, ale já se zeptát tchýně, aby se zeptala Jindry od ní ho máme, jestli jí to dělalo také, protože celou postýlku i s matrací máme od ní. Baterie jsme měnili, protože jsme se mysleli že je ti jimi, ale od té doby to pípalo 3×. Když to má pod sebou, tak to nepípá a je vše v pořádku. Koukám i na matrace nové, ale tenké. Uvidíme. Schválně se nejprve zeptát. Když mi to pípalo v noci, tak to je vždy něco. Když jsme to od ní koupili a zkoušeli jsme to, tak jsme to položili na postel a tchýně od toho seděla 20cm a nehoukalo to, protože jí to snímalo, jak dýchala. Tak fakt nevím. Třeba si říkám že změnil dech nebo se špatně nadechl a proto to pípá.