Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám dotaz, moje 4,5 měsíční dcera je neustále unavená, protivná a špatně usíná a když už usne, tak jen na půl hodinky. Je kojená, ale někdy dostane i UM, přibírá pěkně, i když je pravda, že u prsa je přilepená pořád
Myslíte si, že ji moje mlíko nestačí a proto je unavená a chce spát, jako že si šetří energii
Můj syn byl v tomhle pravý opak, i když on byl na UM od narození. Díky za názory ![]()
Ják to má malá dlouho?
Nemůže to bejt těma vedrama co ted jsou?
@Omálka píše:
Ják to má malá dlouho?Nemůže to bejt těma vedrama co ted jsou?
Dělá to už od narození, ale vedrama se to trochu zhoršilo ![]()
@helenkka píše:
A jak dlouho vydrží vzhůru? Naše malá tak 1,5-2 hodiny a pak musí spát, obvykle taky půl hoďky, jako kdyby byla načasovaná
Právě, že ona vydrží být vzhůru max. půl hodiny a pak už začne ječet, protože je unavená.
Už fakt nevím co sní, celé dny mi proleží u prsa, přece by už měla vydržet být vzhůru déle, ale ona má přitom stále stejnou potřebu spánku jako novorozenec ![]()
Nechala bych udelat krevni obraz, tohle muze byt treba i priznak nedostatku zeleza… A to muze mit uz dlouho.
Teda prvorozený je spavec a prospal mi v tomhle věku snad 20h denně
A taky chrněl u prsa, jsem si lehla do postele a chrněla taky. Nebo jsem si za něj položila knížku a četla. Vlastně mě tenkrát vůbec nenapadlo řešit, že spí
Doteď dokáže přes den prospat několik hodin.
Druhorozený s tím spaním na to byl víc na štíru, obrovksý rozdíl dělalo zavinutí, dudlík a bílý šum(lux), s tím spal krásně, bez byl schopen být v tomto věku přes den vzhlru krom dvou půlhodinovek furt.
Takže ta potřeba spánku může být naprosto rozdílná, neexistuje žádná poučka, jak dlouho má mimino spát.
@asha píše:
Nechala bych udelat krevni obraz, tohle muze byt treba i priznak nedostatku zeleza… A to muze mit uz dlouho.
Nad tím jsem taky uvažovala, že to může být nedostatkem železa ![]()
@Novire píše:
A jak spí v noci?
v noci právě problém nemáme, takže nechápu ![]()
@Gladys píše:
Teda prvorozený je spavec a prospal mi v tomhle věku snad 20h denněA taky chrněl u prsa, jsem si lehla do postele a chrněla taky. Nebo jsem si za něj položila knížku a četla. Vlastně mě tenkrát vůbec nenapadlo řešit, že spí
Doteď dokáže přes den prospat několik hodin.
Druhorozený s tím spaním na to byl víc na štíru, obrovksý rozdíl dělalo zavinutí, dudlík a bílý šum(lux), s tím spal krásně, bez byl schopen být v tomto věku přes den vzhlru krom dvou půlhodinovek furt.Takže ta potřeba spánku může být naprosto rozdílná, neexistuje žádná poučka, jak dlouho má mimino spát.
Jnže ona u toho prsa spí a nespí, a i když spí třeba hodinu a víc, tak se vzbudí s řevem a protivná, jen ráno po probuzení byvá klidnější, ale do půl hodiny opět mrčí. Syn se najedl, pohrál si a usnul, kdežto tahle-ani náhodou ![]()
@bucla píše:
Jnže ona u toho prsa spí a nespí, a i když spí třeba hodinu a víc, tak se vzbudí s řevem a protivná, jen ráno po probuzení byvá klidnější, ale do půl hodiny opět mrčí. Syn se najedl, pohrál si a usnul, kdežto tahle-ani náhodou
No prave dalsim priznakem krome unavy je „pocit diskomfortu“ jak to nazval muj hematolog. Takze to by taky sedelo. Ale taky to muze byt proste povaha, nech ji nabrat a uvidis.
@asha píše:
No prave dalsim priznakem krome unavy je „pocit diskomfortu“ jak to nazval muj hematolog. Takze to by taky sedelo. Ale taky to muze byt proste povaha, nech ji nabrat a uvidis.
| Pokud je to povahou, to se mám teda na co těšit |
Neni mozny ze nejeci protoze je ospala, ale protoze se ji vraci mlicko (reflux)?
@habet píše:
Neni mozny ze nejeci protoze je ospala, ale protoze se ji vraci mlicko (reflux)?
S tímto jsme měli problém jako byla malinká, teď už je v pohodě, spíš řeším proč je pořád tak unavená, protože fakt prospí téměř celý den ![]()
NASE MALA JE TAKY TED V TECH VEDRECH PORAD UNAVENA JINDY VYDRZELA AJ 4 HODINY BYT VZHURU ALE TED SPI PRES DEN VZDYCKY NA HODKU PAK SE VZBUDI HRAJE SI MY S NI TAKY A ZA DVE HODKY NEKDY ZA HODINU JE ZASE UNAVENA BYVA DOST PROTIVNA NEVIM CIM TO MUZE BYT MOZNA ZOUBKAMA ALE VZDYCKY KDYZ JE UNAVENA TAK JE PROTIVNA A NIC NECHCE A NEKDY JI TRVA USPAT PROTOZE CO TAKY S NI KDYZ NIC JINYHO NECHCE A ANI SI HRAT A CHCE SE JI SPAT TAK JI USPIM A JE TO ALE TAKY TED NEVYDRZI A TO JI DAVAME SUNAREK UZ 5 MESICU TED JI BUDE 6 MESICU ALE AJ BY ME ZAJIMALO PROC SE ZACNE VZTEKAT DRIV TAKOVA NEBYLA NEVIM NO:-(JSEM Z TOHO ZOUFALA:-(
NEVITE NEKDO CIM TO MUZE BYT?