Mononukleóza aktuálně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7269
4.2.24 21:05

Mononukleoza aktuálně

Zajímají mě osobní zkušenosti. Dcera má aktuálně potvrzenou mononukleozu. Zvětšenou uzlinu krční hodně… zánět - atb. Teploty už 6. den, už do 38. Bylo i přes 39, ale to už je v pohodě. Jaterní testy špatné. Jídlo hlídáme… doufám že dobře… ráno ceraálie s mlékem, oběd karbenátky z kuřecí prsou bez tuku, pečené, vařený brambor. Pak ovoce, rohlík se sýrem, zelenina. Nějaké kukuřičné kolečka.
Zajímá mě jak dlouho nebude moct do školy, sportovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
4.2.24 21:26

Rid se pocitove.
Tahle nemoc je sfine v tom, ze se ten virus muze reaktivovat.
Takze za me - dozivotne - bacha na stres a nehrabat si na dno sil. Neprehanet to s leky a chemii v jidle a naucit se naslouchat svemu telu a umet pribrzdit.
Ted bych tomu fakt dala cas a velmi velmi pozvolny start. Podle toho, jak se citi.
(Vsechno vlastni zkusenost.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
4.2.24 21:30

U nas byl plus, ze prisla na zacatku kovidu. Takze se vsechno zavrelo, tim to mela dcera lehci. Dieta primerena, nic drastickyho, ale s tim sportem jsem byla opatrna. Pul roku nedelala nic. Potom se postupne vracela. Sportuje vrcholove. Je v plne zatezi a nastesti nepocituje zadna omezeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
4.2.24 21:36

U nás měsíc doma, pak půl roku velmi klidný režim, ale uz ve škole. Dieta půl roku. Paradoxně to nebylo tak hrozne, jak to zní, k teto nemoci patří vysoka únava a děti nemají tendence se namahat. Nejhorší je ta dieta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7269
4.2.24 21:38
@Tichošlápek píše:
U nás měsíc doma, pak půl roku velmi klidný režim, ale uz ve škole. Dieta půl roku. Paradoxně to nebylo tak hrozne, jak to zní, k teto nemoci patří vysoka únava a děti nemají tendence se namahat. Nejhorší je ta dieta

Dcera je asi švihlá ale ona chtěla tančit i dneska… ji se uleví od teploty a energie na rozdávání a to ve čtvrtek hrozila nemocnice, v pátek měla 39,5…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
4.2.24 21:41
@Tichošlápek píše:
U nás měsíc doma, pak půl roku velmi klidný režim, ale uz ve škole. Dieta půl roku. Paradoxně to nebylo tak hrozne, jak to zní, k teto nemoci patří vysoka únava a děti nemají tendence se namahat. Nejhorší je ta dieta

Nam uz dr. nijak drastickou dietu nanaordinovala. Rikala, jako kdyz varite malemu diteti.
Kdyz si vzpomenu na spoluzacky pred triceti lety a neustale kure na vode… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
4.2.24 21:41

@KKK85 ono ji to bohužel dozene, je to vyčerpávající. Hlavně musi vydržet, je to pitomá nemoc v tomto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
4.2.24 21:42

@mag fakt? No a to je přesne ono - i doktoři to berou každy jinak a pak si to preber :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7269
4.2.24 21:53
@Tichošlápek píše:
@KKK85 ono ji to bohužel dozene, je to vyčerpávající. Hlavně musi vydržet, je to pitomá nemoc v tomto

Snažím se ji to vysvětlit… že se musí šetřit, no je jí teprve necelých 8… těžko vysvětlovat.. cití se dobře relativně a už ted se doma nudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.2.24 22:46
@KKK85 píše:
Snažím se ji to vysvětlit… že se musí šetřit, no je jí teprve necelých 8… těžko vysvětlovat.. cití se dobře relativně a už ted se doma nudí.

No a kdyz tancuje, jak ji je potom? Je vycerpana, vyrizena? Ono si to telo rekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41785
4.2.24 22:49
@Tichošlápek píše:
@mag fakt? No a to je přesne ono - i doktoři to berou každy jinak a pak si to preber :zed:

Bere se to podle výsledků jaterních testů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7269
5.2.24 06:47
@Lucie_Sx píše:
No a kdyz tancuje, jak ji je potom? Je vycerpana, vyrizena? Ono si to telo rekne.

zatím má ještě i teploty…takže ji pak skolí teplota, no tancovat jsem ji nenechala… zatím ji hlídám přišně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.24 16:52

Mononukleóza

Ahoj, dcera(6let) už je 14 dni doma. Začalo to zvýšenou teplotou a škrábáním v krku. Na druhý den jsme šli k Dr. Na mandlích nic, jen afty na měkkém patře a trochu červené v krku, streptest vyšel negativně, crp nízké. Dr. to vyhodnotila jako virózu. Po víkendu, kdy stále trvaly teploty jsme byli znovu u Dr. a vše znovu ok, zase viróza a bylo mi řečeno, ze u některých viróz můze být teplota dlouho. Nedalo mi to a když i ve středu byly hned ráno teploty a stále bolest v krku, zašli jsme znovu. To už měla zvětšené i krční uzliny a v tříslech taky. Dr. vzala klasicky výtěr z krku a výsledek měl být až v pátek. V pátek z výtěru vyšlo podezření na streptokoka, který se pak ve finále údajně nepotvrdil - to mi bylo řečeno dnes při kontrole. Takže dcera dostala atb Klacid a kontrola za týden, tedy dnes. Po atb nastalo zlepšení, teploty odezněly i bolest v krku. Jenže včera ráno, den před kontrolou po týdnu užívání atb ji znovu začalo bolet v krku a ja jsem si všimla bílých povlaků na mandlích. Dnes při kontrole udělala Dr. znovu odběr krve a výtěr z krku. Z krevního obrazu se zjistilo, že má zvýšené leukocyty což při mononukleóze bývá, crp nízké, a jaterní testy také mírně zvýšené. V úterý budou další výsledky z krve, které už mononukleózu potvrdí. Dr. dnešním dnem ukončila atb a řekla, že v této situaci jsou zcela zbytečné, že u dcery není žádná bakterie a zánět, je to čistě virové. Ale moje otázka zní, setkal se někdo u svých dětí s tímto, že se stav po zlepšení zhoršil a nález v krku byl horší a bolestivější, než na začátku nemoci? Navíc, teď jsem ji naměřila 37,3, doteď byla bez teplot. Nerozumím tomu. A doufám, ikdyž to zní blbě, že se v úterý ta mononukleóza potvrdí, protože nevědět, co vašemu dítěti je, je hrozná bezmoc. 😞

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.24 16:57

Kluk se s mononukleozou pachtil přes půl roku. Vyskakovaly mu horečky, nevolnost. Taky ho nejdřív ládovali ATB, ale mně už řvala kontrolka, že to jak mu je není angína.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA