Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, setkal se tu někdo s reaktivací mononukleozy po silné viroze? Zjištěny zvýšene hodnoty protilatek EBV viru. Dcera ji prodela 3 roky zpět. Teď vysoke horečky uzliny…tozjeka to nejspíš virova angina. Řeší se nějak znovu dieta klidovy režim atd? Naše Dr říká že už není třeba. Trochu mě to hlodá protože při prvotním prodělani měla zvětšenou slezinu…
@Pandulína51 píše: Více
Ahoj, mně se to stalo po více než 30 letech, mononukleózu jsem měla ve 14. Teď se mi projevila vrozená porucha imunity, na imunologii mi nabrali krev na kdeco a mimo jiné vyskočil i ten EB virus v poměrně vysokých hodnotách. Jakmile jednou někdo prodělá mononukleózu, EB viru se po celý zbytek života už nezbaví. Mně se porucha imunity projevuje opakovanými infekty horních cest dýchacích, kterých se po zimní část roku prakticky nejde zbavit. Velká únava k tomu jako bonus. Imunolog mi na to nasadil nejdřív Isoprinosine, potom Imunor a trochu se to zlepšuje, ale myslím si, že je to hlavně tím, že končí zima. Jestli máš pochybnosti, řekni doktorce, ať dceru pošle na sono a to břicho jí zkontrolují. Mě na nic takového neposlali, ani dietu dodržovat nemusím. Nebo se zkus zeptat, jestli by ji neposlali na imunologii. Tam udělají odběry na spoustu věcí, co běžný obvoďák nemůže, a aspoň budeš vědět, jak na tom přesně je.