Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
prosím o vaše zkušenosti, co by toto mohlo být. 14 dní nazpátek jsem byla hodně vyčerpaná - trochu mi cukalo víčko, pak měla zánět spojivek, týden na to něco jako virózu, kdy jsem nemohla nic jíst. Od té doby se mi nechce moc jíst. Šla jsem na vyšetření štítné žlázy, nic. Pak na základní krevní rozbor a taky nic. Pak na neurologii, tam mi vypsali podrobnější krevní rozbor. Teď se celá klepu, co to je. Může to být mononukleóza? Mám trochu i bílý krk vzadu na mandlích, ale vyloženě nebolí. Měl jste už někdo něco takového? Testy trvají týden a mám nervy v prčicích, nevyspím se pořádně, mám zvýšenou teplotu. Díky za komentáře. ![]()
U mononukléozy by jsi měla zvýšené jaterní testy a bílé krvinky a bylo by potřeba udělat výtěr z krku…
Nevím, těžko říct, já ji měla asi v 15, a mandle mě bolely tak, že to jsem do té doby v životě nezažila, takovou bolest.ale může to mít asi různé projevy.
Tak na tyhle testy právě čekám, výtěr z krku mi doktor nedělal.. ![]()
Já ji měla v dospělosti taky. Měli by na to přijít podle jaterních a krevních testů. Příznaky jsou různé, mě hodně bolelo v krku a já teda měla i průjmy. Pak jsem musela chodit na infekční do nemocnice. Tohle je bohužel blbá nemoc virového původu, myslím že jsem nedostala ani žádné léky, musíš hodně odpočívat, držet přísnou dietu. Byla jsem s tím doma určitě přes měsíc. Fuj. To je hnusná nemoc. U mě třeba byla hrozná únava. Nemohla jsem ani vstát z postele.
@Mydlinka jaterni testy byvaji u nekoho v poradku, v krvi jsou zvysene monocyty. U nekoho probehne tato nemoc i bezpriznakove. Podle toho, co pises, si myslim, ze ji nemas. Cukani vicka muze byt zpusobeno nedostatkem horciku. Zbytek je nespecificky.
Já ji měla, když mi bylo 16. Ale jak nejsem žádná bábovka, tak jsem si myslela, že to jsou poslední dny mého života. Měla jsem 40°C horečky, mandle obrovské, sníst jsem nemohla vůbec nic, byla jsem ráda, když jsem do sebe dostala trochu tekutin. Slabá jako moucha, unavená, ani na wc jsem si sama z postele nevylezla. Ale pravdou je, že dr. mi tenkrát tvrdila nejdříve, že jsem simulant, že se mi nechce na brigádu, o chvíli později mě léčila na chřipku, pak přes 2 týdny na angínu, a když jsem se pořád zhoršovala, tak mě naši odvezli do nemocnice a tam se přišlo na mononukleózu. V nemocnici jsem strávila 3 týdny, z toho dva na penicilinu (super letní prázdniny
). Jaterní testy jsem měla potom špatné ještě po deseti letech, i když jsem měla přísnou dietu dobré 2 roky a na hematologii bych měla být hlídaná dodnes, protože mám málo bílých krvinek (jsem lempl, nechodím na pravidelné prohlídky, protože mě tam dr. vždycky jen rozhodí
)
Mono jsem měla řekla bych, ze se projevuje jako horší angina a už by ji zjistili z odběru, podle mě to není..
Ahoj, dneska jsem tam volala, jestli už nemají nějaké výsledky a přišlo vše v normě kromě mononukleózy. Ta je prý zvýšená a posílají to dál na imuno, aby zjistili, jestli je to akutní fáze nebo reaktivace? Každopádně mi řekli jaterní dietu, klid… atd.
Jestli máte někdo další tipy, jak to co nejrychleji zvládnout, budu moc ráda. Díky za předchozí příspěvky. Mydlinka
@Mydlinka ono moc tipu neexistuje. Klid, dieta, rok zadny alkohol, nesportovat, setrit se. Zalezi, jake budes mit obtize. Manzel byl rok unaveny, porad spal, kazdou chvili znovu onemocnel. Nakoupila jsem mu vitaminy a jedl zdraveji. U nekoho je ta unava silena, jinemu se vyhne. Jestli je to akutni faze nebo reaktivace je asi jedno
oboji je akutni