Morčata - jedno více žere

16
14.11.24 19:22

Morčata - jedno více žere

Ahojte,

Chci se zeptat zkušenějších chovatelů. Mám dvě morčata-kluky, jsou jim 3 měsíce. Aklimatizace proběhla v pohodě, morčátka už nejsou tak plachá, žerou, blbnou, nechají se i pochovat (jestli si to užívají, nevím :mrgreen: ) Mám je týden.

Ale přijde mi, že jeden kluk je o dost větší, silnější i oprsklejší, než ten druhý. Taky mi přijde, že víc žere (v momentě, kdy jim nasypu žrádlo do misky mi připadá, že ten větší samec se tam vždy nahrne a třeba 70% sežere on). Ale to nemusí být pravda, nevím jak pak třeba žerou seno, atd. Jen mám strach, aby ten menší tím, že není tak průbojný, pak nějak nestrádal… Oni se nijak neperou, není to tak, že by větší na menšího útočil nebo tak… jen je prostě takový rychlejší a menší než se rozhoupe, tak je půl žrádla pryč.

Mám to nějak speciálně řešit nebo je nechat, ať si to vyřeší po svém?

Díky moc za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8452
14.11.24 19:25
@Vránucha píše: Více

Tak není těžké jim to jídlo dávat zvlášť, ať se i ten méně průbojný nají, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
14.11.24 19:32

@izabe není no, ale zas nevim, jestli mu tím do budoucna třeba neuškodím, že nebude průbojný, aby se pak nenechal nějak terorizovat, třeba až budou v pubertě :mrgreen: Ale asi je to blbost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný