Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den chtěla bych znát váš názor nebo zkušenosti. Mám doma morče necelý rok staré. Kamarádka si před 3 měsíci pořídila ježka, už se o něj nemůže starat a chce mi ho dát. Nemám kam ho jinam dát než k morčeti do výběhu, byli by spolu skoro celý den. Co myslíte je to dobrý nápad dát je k sobě?
Nedávala bych je k sobě, každé z těchto zvířat má úplně jiné nároky - morče je vice akční přes den, ježek v noci, budou se rušit. Strava je taky u každého jiná, ideálně ježka krmit živým hmyzem, seno a zeleninu od morčete neocení. Ježek potřebuje i dost teplo, celoročně ve dne v noci je minimum 21, ideálně 23-25 stupňů. A taky je otázka jak na sebe budou reagovat. Naši jezci byli flegmaticti, ten nevadilo jiné zvíře, ale může to být netýkavka, co bude z morčete ve stresu a bude věčně nafuceny v kouli, morče se o něj může pospíchat, když do něj bude rýpat čenichem. Za mě nee
@Petra739 píše: Více
V žádným případě.
Proboha kolik ti je let, že se na tohle musíš ptát? 10? ![]()
Leda by jsi k nim dala ještě papouška
jinak ne.
Vím jak se chová morče i jak se chová ježek párkrát jsem ho hlídala i ní doma. Jde mi spíš o jejich vycházení spolu.
@Petra739 jestli je chceš někdy vyvenčit spolu, že je pustíš ve stejné místnosti, to můžeš zkusit, ale na stále bydlení to prostě není…
Když víš, jak se tato dvě naprosto odlišná zvířata chovají, tak jak se můžeš ptát na takovou číčovinu ![]()
V žádném případě! Pořiďte si alejspoň ještě jedno morče které dej k morčeti, jsou to společenská zvířata. Ježci jsou samotáři, pořiď mu ubikace min 90×50cm a můžeš mu postavit vlastní vyběh ![]()