Morče a Ježek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
56
2.4.24 22:45

Morče a Ježek

Dobrý den chtěla bych znát váš názor nebo zkušenosti. Mám doma morče necelý rok staré. Kamarádka si před 3 měsíci pořídila ježka, už se o něj nemůže starat a chce mi ho dát. Nemám kam ho jinam dát než k morčeti do výběhu, byli by spolu skoro celý den. Co myslíte je to dobrý nápad dát je k sobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
488
2.4.24 23:16

Nedávala bych je k sobě, každé z těchto zvířat má úplně jiné nároky - morče je vice akční přes den, ježek v noci, budou se rušit. Strava je taky u každého jiná, ideálně ježka krmit živým hmyzem, seno a zeleninu od morčete neocení. Ježek potřebuje i dost teplo, celoročně ve dne v noci je minimum 21, ideálně 23-25 stupňů. A taky je otázka jak na sebe budou reagovat. Naši jezci byli flegmaticti, ten nevadilo jiné zvíře, ale může to být netýkavka, co bude z morčete ve stresu a bude věčně nafuceny v kouli, morče se o něj může pospíchat, když do něj bude rýpat čenichem. Za mě nee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15389
3.4.24 00:19
@Petra739 píše: Více

V žádným případě. :roll: Proboha kolik ti je let, že se na tohle musíš ptát? 10? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
3.4.24 06:10

Ne, vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22809
3.4.24 06:50

8o ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9271
3.4.24 07:05

Leda by jsi k nim dala ještě papouška :mrgreen: jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
3.4.24 08:29

Vím jak se chová morče i jak se chová ježek párkrát jsem ho hlídala i ní doma. Jde mi spíš o jejich vycházení spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
3.4.24 08:57

@Petra739 jestli je chceš někdy vyvenčit spolu, že je pustíš ve stejné místnosti, to můžeš zkusit, ale na stále bydlení to prostě není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42182
3.4.24 09:03

Když víš, jak se tato dvě naprosto odlišná zvířata chovají, tak jak se můžeš ptát na takovou číčovinu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
30.4.24 21:05

V žádném případě! Pořiďte si alejspoň ještě jedno morče které dej k morčeti, jsou to společenská zvířata. Ježci jsou samotáři, pořiď mu ubikace min 90×50cm a můžeš mu postavit vlastní vyběh :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný