Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
včera ráno mi laparoskopicky odstraňovali 5,5mm cystu na levém vaječníku a menší cystu na právem vaječníku. Dneska mi budou vydělávat dren a pouštět domu dnes nebo zítra.
Překvapily mě bolesti po operaci, dávají mi kapacky a prý to bude lepší po odstranění drenu.
Nemáte někdo zkušenost, jak dlouho trvá rekonvalescence? Máme 31.8. zaplacenou dovolenou, tak nevím, jestli ji nezrusit. Doktor mi sice říká, ze to stihame v pohodě, ale jak mě bolí po operaci břicho, tak si to teď nedovedu predstavit.
Jak dlouho po laparoskopii jste měly bolesti a za jak dlouho už jste normálně fungovali? Moc děkuji za vaše zkušenosti.
Ahoj, napíšu ti mojí zkušenost, akorát ne s cystou, ale s mimoděložním těhotenstvím. Je to poměrně čerstvá záležitost, tak snad ti to trochu v rozhodování pomůže.
Dne 27.7.zjištěno mimoděložní těhu, proběhla okamžitě operace ještě v ten den, laparoskopicky.2 dny jsem strávila v nemocnici, pak mě bolelo břicho, nemohla jsem ani moc chodit.Meli jsme letět na dovču týden po zákroku. Bolest, ale postupem dnů ustupovala, za týden mi vytahovali stehy a na druhý den jsme odletěli k moři. Vše v pohodě. Takže za. mě, nerušit dovolenou, bude to do té doby v pořádku ![]()
@Zarini Děkuji moc za zkušenost, jsem rada, ze jsi se brzy zotavila ![]()
Jsem dnes den po zákroku a každý pohyb mě bolí, chodit taky moc nemůžu. Tak doufám, ze se to bude taky tak rychle zlepšovat. Děkuji moc za povzbuzení! ![]()
Ahoj, měla jsem teda laparoskopickou hysterektomii a břicho bolelo hodně právě z toho plynu, kterým mě napustili. Takové zaražené prdy
Rekonvalescence stále trvá, bude to už rok. Ale fakt bych řekla, že to bolí z toho plynu a pokud se vpichy budou hojit dobře, normálně bych jela ![]()
Taky mam zkusenost s mimodeloznim. Par dni bricho bolelo hodne, po 4 dnech uz jsem byla schoona dojit do restaurace na oslavu narozenin a 3 tydny po operaci jsme de stehovali. Bala jsem se ze nebudu schopna nic odnosit nebo uklidit ale uz to bylo dobre, pomalu jsem uz ani nevedela ze nejaka operace byla. Takze more bych zvladla urcite.
Operovali mi jednu cystu, ale ja nemela dren a bylo mi dobre hned prvni den, druhy uz jsem opatrne chodila. 10 dnu po operaci jsem letela na konferenci a mela cerstve vytazene stehy, ale jizva na pupiku furt desne mokvala. 24 dnu po operaci uz jsem usla turu pres 20 kilaku.
Ahoj holky, tak jsem od včera doma. Operace byla v pondělí, dnes je to tedy 2 dny. Nakonec mi operovali na každém vaječníku cystu, vypalovali 2 ložiska endometriozy a odstranovali částečně srusty po operaci v dětství.
Bolesti mám porad jak blázen
nemůžu se narovnat.. Snažím se vždy chvilku chodit, abych pomohla hojení a prevenci krevních sraženin, ale je to hruza..
Příští sobotu 26. mám navíc jít jako svědkyně na svatbu, pomáhat ji koordinovat atd. a já vůbec nevím, jestli to zvládnu ![]()