Motání hlavy u syna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.12.15 18:32

Motání hlavy u syna

Moc prosím o radu. Čtrnáctiletý syn se dnes ráno vzbudil a motala se mu hlava. Říkal, že mu „ujíždí podlaha“. Musel si opět na chvilku lehnout. Motání hlavy od prudkého zvednutí občas má, ale tohle prý bylo jiné, trvalo to dýl. Protože to ustoupilo, šel do školy, ale pak mi volal, ať pro něj přijedu. Prý je zesláblý, chvílemi mu nebylo dobře od žaludku a občas ještě cítil nejistotu, při prudším otočení nebo předklonu zamotání hlavy. Když jsem ho přivezla domů, vypadá, že mu vůbec nic není, tlak 110/60, teplotu nemá. Jen se prý cítí lehce zesláblý a při prudším pohybu přetrvává lehčí zamotání hlavy, ale už jen málo. Volala jsem dr, zítra ráno tam má zdravé děti, když se to prý nezlepší, má přijít v pátek ráno na krev. Mám strach, o co by se mohlo jednat, může být motání hlavy i k nějaké viroze? Ale vypadá, že mu fakt nic není… Nevím, zda ho nevzít na neurologii… Nemáte s tím někdo zkušenosti? Prosím o zachování anonymu z důvodu rodinných příslušníků zde. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
187
2.12.15 18:48

Mně se vždycky hodně točí hlava, když na mě „leze“ chřipka nebo horší nachlazení. Tak ty první dny je mi hodně slabo a už vím, že to přijde. Asi jak řekl pediatr - pokud se to nezlepší, tak na krev a pak se uvidí. Ale hned bych neurologií nestrašila, nemusí to být nic vážného - jako u mě - ale uvidí se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
2.12.15 18:50

Kromě počínající virozy to může být i od krční páteře. To se mi stává dost často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.15 18:59

Jine projevy nema? Zkousela jsi mu pohyby oci? Kdyz jde, jde rovne? Ja bych ho teda na neuro vzala, ale jsem poznamenana neuro onemocneni dcery, ktere se projevovalo motanim hlavy a zvracenim. Plus teda malinko silhala (ale extra viditelne to nebylo, vsimli jsme si toho vicemene nahodou)

Omlouvam se za anonym, ale moc to nechci psat verejne. Díky.

• Citovat
  • Upravit
437
2.12.15 19:03
@Anonymní píše:
Moc prosím o radu. Čtrnáctiletý syn se dnes ráno vzbudil a motala se mu hlava. Říkal, že mu „ujíždí podlaha“. Musel si opět na chvilku lehnout. Motání hlavy od prudkého zvednutí občas má, ale tohle prý bylo jiné, trvalo to dýl. Protože to ustoupilo, šel do školy, ale pak mi volal, ať pro něj přijedu. Prý je zesláblý, chvílemi mu nebylo dobře od žaludku a občas ještě cítil nejistotu, při prudším otočení nebo předklonu zamotání hlavy. Když jsem ho přivezla domů, vypadá, že mu vůbec nic není, tlak 110/60, teplotu nemá. Jen se prý cítí lehce zesláblý a při prudším pohybu přetrvává lehčí zamotání hlavy, ale už jen málo. Volala jsem dr, zítra ráno tam má zdravé děti, když se to prý nezlepší, má přijít v pátek ráno na krev. Mám strach, o co by se mohlo jednat, může být motání hlavy i k nějaké viroze? Ale vypadá, že mu fakt nic není… Nevím, zda ho nevzít na neurologii… Nemáte s tím někdo zkušenosti? Prosím o zachování anonymu z důvodu rodinných příslušníků zde. Děkuji

Ahoj, můj syn to mě v tomto věku mockrát, měla jsem taky obavy, co to je. Byl dokonce na vyšetření v nemocnici, ale nic nenašli. Když se to opakovalo, usoudila jsem, že je to pubertou. Dnes má skoro 18 let a už v pohodě. Takže žádný strach, jen se připrav, že to bude častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
2.12.15 19:15

Jestli se toci jako na kolotoci a chce se mu zvracet, tak to pravdepodobne nebude nic vazneho - BPPV nebo neuronitis vestibularis hadam, neprijemne ale neskodne. nicmene kazde toceni hlavy ma byt vysetrene neurologem, to v kazdem pripade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
428
2.12.15 19:56

Puberální neteři se také takhle točila hlava, dokonce se pomlátila, rozbila si hlavu. Nežije v ČR, na nic se nepřišlo, všechna vyšetření dopadla dobře. Takže hormonální hladiny na horské dráze, puberta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.15 21:12

@JayLee Přetopeno doma nemáme, pije dostatečně - i když je fakt, že včera měl celý den sportovní turnaj, tak možná pil méně než normálně.
@Pudloslava jako kolotoč to nepopisoval, jen jako vlnění podlahy :nevim: To bylo to ranní „motání“, to motání pak už byla spíš nejistota a motání při prudším pohybu nebo otočení hlavy (já mívám podobné když se prudce zvednu kvůli tlaku, ale mám chvíli černo a pak hned dobrý, on říkal, že tohle trvalo trošku dýl..)
@Mersmerize1 taky jsem si myslela, že má třeba střevní virozu nebo něco podobnýho, ale vypadá zdravě :nevim:

Teď vypadá v pohodě, ale zkusím raději zítra zavolat na neurologii, snad nás vezmou a nebudou mít nějaký dlouhý termíny..
Doufám, že to budou jen nějaký „pubertální“ změny
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
25
3.12.15 00:43

Kamarádka to kdysi (když jí bylo 15) mívala taky, ale ona i třeba omdlela. Nic jí nezjistili a přešlo ji to. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí