Ošetřování člena rodiny - vystřídání rodičů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1.12.15 11:27

OČR - vystřídání rodičů

Ahoj,

potřebovala bych poradit ohledně OČR. Syn má neštovice, tento týden jsem s ním doma já (2 dny dovolená, potom OČR). Příští týden bychom se ale s manželem potřebovali vyměnit, já musím nejpozději ve středu do práce. Jak toto vystřídání se na OČR formálně probíhá? Na netu jsme našli, že je potřeba vyplnit Žádost o ošetřovné osoby, která převzala ošetřování. Doktorka mi ale řekla, že mám přijít, mně OČR ukončí a manželovi napíše nové. Jak to tedy je? Jsou možné obě varianty?
Má někdo zkušenosti?
Předem díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanka1
1.12.15 11:31

Stridali jsme se s manzelem na OČR cca pred 14 dny a sestra rikala, ze prevest osetrovacku z jednoho na druheho je administrativne tak narocne, ze jednu osetrovacku ukoncila a druhou napsala.

• Citovat
  • Upravit
1.12.15 11:34

Díky. Takže to jde oběma způsoby. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1125
1.12.15 11:35

@GenieInABottle já to zkoumala loni, naše pediatra taky věděla kulový.
Správně by měla mít u sebe formulář, ale ani o něm nevěděla. Ale je pravda, že i když jsem volala na sociálku, tak tam měli protichůdné informace.
Nakonec mi kolegyně na sociálce vyzvedla tu správnou žádost (asi s tím názvem, jak máš v dotazu), ale nakonec jsem jí použit nemusela.
Prostřídat se můžete jen jednou s tím, že ten první s ošetřovačkou má začátek ošetřovačky a jako ukončení tenhle formulář a ten druhý z ošetřovačky má jako začátek tenhle formulář a ukončení klasicky konec ošetřovačky.

Tak snad to nezměnili…

Nová ošetřovačka je blbost, to by ti musela napsat jinou diagnózu dítěte, bralo by se to jako zneužití. Na jednu ošetřovačku máš nárok jen určitý počet dní a takhle byste vlastně chtěli od státu víc, protože zrovna s neštovicemi budete doma určitě dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31269
1.12.15 11:36
@Hanka1 píše:
Stridali jsme se s manzelem na OČR cca pred 14 dny a sestra rikala, ze prevest osetrovacku z jednoho na druheho je administrativne tak narocne, ze jednu osetrovacku ukoncila a druhou napsala.

přesně toto mi řekla i moje doktorka, když jsem se jí na to ptala před měsícem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.15 11:47

@Illaaa Nene, dohromady bychom měli těch 9 dní. Neštovice má od soboty, ošetřovačku budu mít až od zítra, teď si vybírám dovolenou. OČR by tedy vycházelo do příštího čtvrtku (9 kalendářních dní), v pátek si vezme volno manžel, pak sobota, neděle. To už bude syn doma 16 dní a doufám, že už bude po neštovicích a v pondělí půjde do školky.
Doktorka právě ani nezaváhala a rovnou, že teda mně OČR ukončí a manželovi napíše. Nám se to moc nezdá, ale jak je vidět, bežně to tak mnozí lékaři dělají.

Ten formulář o převzetí ošetřování by se tedy vyplňoval dvakrát? Jednou ke mně do práce a jednou k manželovi?

Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1125
1.12.15 12:09

@GenieInABottle já ho tady nemám, myslím, že se z něj dělala kopie. Ten formulář potvrzovala i dr.
Právěže to nebylo administrativně nijak náročné, jen se ty pediatričky o to vůbec nezajímají a neznají to.
Já se zkusím připojit večer na svůj počítač v práci, jestli ho tam nemám naskenovaný. Teď tam pracuje kolega (já jsem doma na mateřské)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.15 12:11

@Illaaa Díky moc. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
1.12.15 14:21

Se zkuste zeptat na webu střídavky. rodiče s dětmi ve střídavé péči by mohli mít zkušenosti. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1125
1.12.15 23:38

@GenieInABottle tak se dívám do toho počítače, a opravdu tam mám naskenovanou vyplněnou žádost, takže ti něco z toho zkopíruju, něco popíšu ;)

Poučení
Tuto žádost vyplňuje žadatel o dávku v případech, kdy dojde v průběhu ošetřování (péče) k vystřídání osob pečujících o dítě (jiného člena domácnosti). K žádosti o ošetřovné je nutné přiložit potvrzení o trvání potřeby ošetřování (péče). Pokud byla potřeba ošetřování
ukončena, přiloží se originál nebo fotokopie II. dílu Rozhodnutí o potřebě ošetřování (tj. rozhodnutí o ukončení potřeby ošetřování člena
domácnosti). Potvrzení o trvání potřeby ošetřování vystaví ošetřující lékař, který rozhodnutí o potřebě ošetřování vydal.
Domácnost tvoří fyzické osoby, které spolu trvale žijí a společně uhrazují náklady na své potřeby.
Upozornění
Ošetřovné se poukazuje na účet příjemce dávky u peněžního ústavu v České republice. Uveďte též specifický symbol, je-li k Vašemu číslu
přidělen. Na žádost pojištěnce se ošetřovné vyplácí v hotovosti prostřednictvím držitele poštovní licence, tj. poštovní poukázkou. V případě
výplaty dávky v hotovosti poštovní poukázkou hradí náklady za doručení příjemce dávky. Na základě žádosti pojištěnce se ošetřovné vyplácí
do ciziny jen na účet pojištěnce u banky v cizině. Náklady této výplaty platí příjemce dávky. V tomto případě je třeba uvést číslo účtu ve
tvaru IBAN, název účtu příjemce, název, adresu a stát banky v cizině, Id kód banky a typ Id banky (např. BIC SWIFT kód).

Vyplňuje to ten přebírající, pak se tam uvádějí údaje o ošetřovaném dítěti, včetně čísla té ošetřovačky, datum, od kdy je vystavená a odkdy potřebuje ošetřování. Potom, kdy se přebírá ošetřovačka. Pak tam jsou údaje o původní osobě, která ošetřovala a souhlas předávají osoby.

Tak zjišťuju, že jak jsem to nepoužila, tak mám taky problém přijít přesně na to, jak se co dokládá. Chápu to tak, že když je ukončená ošetřovačka, tak ta se ofotí, ale když ještě ukončená není, tak asi musí pediatra vystavit takový ten lístek na peníze, který se vystavuje při přechodu z měsíce na měsíc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.15 17:00

@Illaaa Díky moc. Ten papír si vytisknu a vezmu k pediatře. Uvidím, co mi na to řekne. Nejsme snad první rodiče, co se potřebují na OČR vystřídat, tak snad si s tím poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1125
2.12.15 17:40

@GenieInABottle když jsem nad tím dneska přemýšlela, tak to myslím opravdu bylo tak, že ukončení toho prvního, kdo ošetřoval, byl ten lístek na peníze + kopie toho formuláře a ten druhý začínal tím formulářem a končil klasickým skončením ošetřovačky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
13.8.18 17:29

Ahoj, mám prosbu měla sem ošetřování na dceru do 8.8. Ale potřebovala bych změnit číslo účtu aby mě to přišlo jinam půjde to nějak udělat? Musím osobně na ossz nebo můžu po telefonu to změnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19980
13.8.18 17:36

@pavla.velova a očr už je odevzdane? Pokud ano zkusila bych zavolat ale stejně podle mého budeš muset přijít a napsat to vlastní rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
13.8.18 18:18

@lachtanice86 já si. Myslím. Že je to odevzdáne už protože 7.8. Jsem. To nešla do práce a oni to pak. Hned odesílání na ossz takže lepší tam zajít osobně radši. Protože vím že ono to chvilku trvá než to odesíláji z ossz na účet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí