Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, mám dotaz, když jsem se synem na OČR a jsem pozvaná na narozeniny mohu jít? Co když někde potkám své kolegy, vadí to? Se synem by v té době otec.
Předem moc děkuji za odpověd
![]()
Prosím o info, jak prostřídat na OČR? Manžel má OČR od 12.6. a chceme se v pondělí vyměnit. S tím, že bych já byla na OČR od 17.6. do 23.6. jde to? Dcera má neštovice.
Jednou za OČR se můžete vystřídat. Dojdete k doktorce, ta vyplní papír, ten donesete do práce a je hotovo. Pak tam dodáte ukončení.
S manželem jsme se po 5. dnech vystřídali, doktorka dala papíry. Očr ukončila po 12. dnech nemoci. Takže manžel měl 5 a já 7. Nicméně teď jsem v šoku, protože místo 7 dnů jsem dostala zaplacených jen 4
. Já myslela, že máme každý nárok na 9 a ne dohromady. Copak můžu za to že dcera byla nemocná 14 dní? Neštovice snad nejdou ani jinak urychlit?
Byla jsem krácena na penězích v práci a teď ještě toto.
@UŽIVATELKA32 problém bude v tom že jste se na jednom očr střídali, měli jste ukončit a začít další každý svoje, alespoň myslím že v tom je ten háček
@ka2ka píše:
@UŽIVATELKA32 problém bude v tom že jste se na jednom očr střídali, měli jste ukončit a začít další každý svoje, alespoň myslím že v tom je ten háček
Na jedny nestovice je jen jednech placenych o dni.
@UŽIVATELKA32 Ne urychlit nejdou, ale povetsinou jde na doleceni sehnat hlidani nebo byt doma zadarmo, stat nemusi vsechno platit.
@j.a.n.i1 předpokládám, že máte vyšší příjem a kdykoliv bezproblémové hlídání. Já hlídání naprostou žádné nemám a každá stovka je potřeba. A jinak stát absolutně vůbec neždímu, na to jsou jiní experti. Nazdar.
@UŽIVATELKA32 Ale to neznamena, ze by ti to mel suplovat stat a dle te urazene reakce si ocekavala, ze ti to platit bude… Evidentně mas partnera, takze jste na to dva. A jen tak mimochodem zadne hlidani nemam, kdyz je potreba domlouvam po sousedech, coz muze udelat kazdy a jsem sama.
Ahoj,
muzu poprosit o radu?
Když jsem byla o víkendu na zubním a mám pusu úplně na hadry 2 stoličky venku díra mezi nosní a ústní dutinou a síti atd 🙈
Vystaví mi ocr na manžela? Kdyz já jsem na rodičovské ještě? Protoze litat kolem dvouletaka nedávám vůbec 🙈 🙈 🙈 🙈
A hlavně nevím kdo zda na te zubní pohotovosti kde jsem včera byla nebo moje obvodní praktická?
Deluju za rady 🙈 🙈
@Nicol-8 Ano, pokud lékař usoudi, ze jsi ve stavu, ze nemůžeš pečovat o dítě, tak ocr pro manzela vystaví. A mel by to udelat osetrujici lékař, tedy zubař, tvuj praktik s tim nema nic společného, ten te s timto problémem neléčí.
@Nicol-8 píše:
Ahoj,muzu poprosit o radu?
Když jsem byla o víkendu na zubním a mám pusu úplně na hadry 2 stoličky venku díra mezi nosní a ústní dutinou a síti atd 🙈
Vystaví mi ocr na manžela? Kdyz já jsem na rodičovské ještě? Protoze litat kolem dvouletaka nedávám vůbec 🙈 🙈 🙈 🙈
Deluju za rady 🙈 🙈
A hlavně nevím kdo zda na te zubní pohotovosti kde jsem včera byla nebo moje obvodní praktická?
Ano, jde to, a zubař.
Prosím mám prosbu za celich 5let dcera nemarodila tak abych měla očr a teď nevím vůbec jaký papíry odevzdávat v praci…zda něco si nechává doktor atd…dekuji za radu