Operace ploténky - Motol

8.2.24 22:57

Motol ploténka

1. Ahoj.

Chtěla bych se zeptat, zda byl někdo na operaci ploténky v Motole? Měla bych pár otázek…a jen v rychlosti napíšu…
Přítel je 14 dní v bolestech, před půl rokem zjištěna vyhrezla plotenka, před 10 dni se objevila bolest zad takovým způsobem, že přítel lezl doma po čtyřech, nemohl sedět, ležet, chodit…sileny 8o.
Na neurologii a u obvodní 2× opich,6× kapačka, a žádná změna… Má šílený bolesti do nohy(lýtka) Dnes doktor viděl snímek po půl roce co byl na mag. rezonanci…a řekl mu, že tady není co řešit, že operace je nutná…a jelikož jsme z Mělníka, tak nemocnice spadá na Motol, tak nás objednali za tyden na konzultaci.
Vím že Motol je špička, jde mi o to, jak dlouho se pak asi čeká po té konzultaci na operaci? jen tak pro zajímavost.
:srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32
9.2.24 08:36

Teď musí počkat až se mu uleví. Odpočinek, být v teple. Potom začít s rehabilitacemi. Doktoři rádi všechny honí na operaci, ale neřeknou mu, že po roce pacient může být ve stejném stavu jako před ní. Mám veliký výhřez L5/S1 (13mm) a jediné co mi pomohlo bylo pravidelné cvičení a to jsem byla ve stejném stavu jako tvůj partner.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
9.2.24 10:25

Já už mám 5.let od operace plotýnky, operace byla ihned po týdnu co jsem byla hospitalizována po půl roce bolesti. Jinak klidně se prý čeká až půl rok-rok.Byla jsem tedy ve vojenské v Praze. Dodrzuji cviky co mám a zatím klid, výhřez jsem měla 24mm. Hlavne pozitivně myslet a dělat vše tak jak předtím s mírou a ne se na ty záda upnout ;) Držím palce, ať to dopadne dobře a uzdraví se :palec: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.24 21:18

@BeruNaty já se v těch jejich tabulkách vůbec nevyznam, před půl rokem měl L5-S2 vlevo a s kompresí kořenů L4 a L5 vlevo.mam v tom guláš 😁.Dnes se úplně plazi po zemi po čtyřech, strašný bolesti do nohou…říka že už to nevydrží. Musi to být ukrutna bolest, už je to bezmoc.16.2 má tu konzultaci, ale do té doby si to neumíme představit.
A určitě ten výhřez bude mít teď větší po půl roce. Ale novou rezonanci nema, a teď sem se ještě docela že měl před tím půl rokem 5.5mm
To teď rozhodně má víc…před tím ho to. bolelo mírně, ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.24 21:28

@Taya ano přesně tak, dneska doktoři to řeší operaci, naštěstí to neřekl na poprvé 😁ale chodil na ty kapacky, a žádná změna. Jedna sestra mu dokonce řekla že v takovém stavu se operovat nedá, jak píšete..že se musí nejdřív uzdravit.Ale už je to skoro 14 dní, a už říká že další dny nezvládne. Možná zajedeme v neděli na Motol :,( je to bezmoc už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
16.2.24 00:23

@majkimajki můžu se zeptat, jak jste dopadli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.24 23:59

@blanka_voko dnes jsme se dozvěděli že za tři týdny operace. Bolesti pořád ukrutný 8o
Nevím jestli do té doby vydrží… Vím že lidi čekají i půl roku na operaci, ale tohle je šílený :roll:
Hrozně se boji…hlavne aby to k něčemu bylo, co čtu…tak u hodně lidí žádná změna, ach jo. :nevim: Člověk je hrozně omezenej, můj chlap automechanik, a bohužel :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
27.2.24 04:33

Operace bederní páteře

Chtěla bych Vás uklidnit. Moje maminka byla na operaci výhřezu ploténky v délce 2 obratlů. Taky ji nechali projít peklem, kdy musela projít klasicky kolečkem injekcí, obstřiků, léků proti bolesti. Pak 10 dnů kapačky v nemocnici. Po neopatrném našlápnutí ještě v nemocnici se to zhoršilo A stejně ji nechali v bolestech chodit o vysokých berlích ještě téměř půl roku. Pak se naštěstí vyměnil primář a do týdne byla na operaci. Po ní okamžitá úleva bolestí, hned druhý den už chodila a do týdne šla domů. Po šesti týdnech jela na kontrolu těch 20 km do nemocnice už na kole. A to jí bylo už přes šedesát. Ale díky těžké fyzické práci v továrně i doma a celoživotní zálibě v cyklistice měla skvělou kondici.
Pak tedy byla na pobytu v Janských lázních a to určitě taky přispělo k tomu, že dalších téměř 30 let měla od těchto problémů pokoj.
S podobnými problémy se potýká jak můj manžel (70 roků), tak zeť (59 roků), ale oba to zatím zvládají s pomocí léků, rehabilitace a domácího cvičení. Ale na příkladu mojí mamky vidí, že v že určitém stádiu už se operaci běda nedá vyhnout a je to naopak vysvobození.
P. S.: Ohledně Motola mám jen jednu zkušenost, a to rok starou Přesně před rokem mně tam na ORL operovali dospělou dceru s pokročilým nádorem sluchového nervu. Odvedli skvělou práci, péče na JIPce skvělá. Po 2 týdnech šla domů jak znovuzrozená.
Takže přeji hodně štěstí a držte se👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
6.4.24 09:32

@majkimajki ahoj,tak co ten tvůj chlap? Jak je na tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.24 23:33

@Kristyna19866 ahoooj.Je po operaci asi 4 týdny, dvou plotének.
Každý den je jiný, někdy záda bolí, někdy i noha…ale takove bolesti co měl před operací tak naštěstí nema. Ještě to není úplně ono, dává si pozor… Doufáme že si to všechno sedne a bude moc fungovat. Diky za optání :srdce: Za 14 dní má kontrolu v Motole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
13.4.24 20:10

@majkimajki hned 2 plotenky? Chudak..aspoň, ze už má mensi bolesti……a za jak dlouho se bude moct vratit do prace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.24 22:11

@Kristyna19866 to nikdo neví, v úterý má kontrolu v Motole, dnes má teda ale bolesti do kyčle 8o. nevíme co se zase děje…jsem zvědavá co mu řeknou, a doufám že udělají ještě nějakou magnetickou? nevíte náhodou jak probíhá tahle kontrola po operaci? omlouvám se že píšu až teď, ale já sem moc nechodím😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
21.4.24 07:09

Snad to pichani do kyčle prejde..dej vedet, jak kontrola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.4.24 20:39

@Kristyna19866 jasnacka dám. Dnes bolí i záda 8o snad si to nějaký den úplně sedne a bude klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí