Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj můžu se zeptat kolik stojí injekce mounjaro na předpis dekuji
Dobrý den,
zde je link ještě na další diskuzi, kde se tato problematika taktéž řeší: „https://www.emimino.cz/diskuse/mounjaro-injekce-hubnuti-540935/“.
Pěkný den
Eliška
Na hubnutí bych je nebrala. Stejně jako Ozempic mají pro nediabetiky velké vedlejší účinky.
1 pero se 4 injekcemi stojí kolem 9000,–
@Jaroslava74 jestli máš větší problém, zajdi na obezitologii a pomůžou ti. Nebo je spousta výživových poradcu, fitness treneru..
Případně sama zkus upravit stravu a víc se hýbat, jsi na mateřské, tak velké procházky s kočárkem, omez pečivo, menší porce a půjde to i bez sajrajtu. Zkus si stáhnout kalorické tabulky, zapisuj a třeba zjistíš že jsi jedla za celou rodinu..
Také jsem je zvažovala a nakonec jsem kvůli bezpečnostnímu profilu zvolila Mysimbu.
Beru ji 4. týden a 3 kila dole. Beru jen 1-2 tabletky denně podle doporučení obezitoložky, takže balení za 3500 Kč mi vyjde minimálně na 2-3 měsíce.
Ze začátku tedy byly vedlejší účinky šílené, teď si to sedlo a je to celkem OK. Musí se ten začátek přežít.
@lucynka25 píše: Více
Ale proč tohle všechno, když stačí injekce? ![]()
@lucynka25 píše: Více
Práve že mám kalorický defikt a chodím i cvičit a dva měsíce a vaha neklesla ani o gram
@Jaroslava74
Zapisujete si do kalorických tabulek, aby jste měla přehled o tom, zda li jste opravdu v kalorickém deficitu?
Já si také dřív myslela že jsem, ale byla jsem jen v udržování. Od 5.1. si poctivě zapisuji, dodržuji deficit a mám 2,5kg dole. A to mám pouze lehkou aktivitu. ![]()
@Jaroslava74 píše: Více
Dost může dělat voda, může být blbě nastavený jídelníček. Pro mě bylo nejvíce demotivující, že se to nehybalo hned od počátku, nicméně u mě to opravdu byla voda. Když více jis, více se hybes, tělo vodu zadrží.
Paradoxně je na to potřeba hodně pít, opravdu se snažit o bílkoviny a já osobně (ne každý) musím omezit sacharidy, i ty zdravé. Ne vynechat, ale prostě omezit, jinak držím vodu. Nejvíce mi šla váha vždy po ms, když se tělo vody zbavilo.
Já mám Wegovy a mě vyjdou na 3.500 měsíčně, protože mi stačí jen ty slabší. Mounjaro je ještě dražší. Ale jo, funguje to.