Mozek v hladině Alfa
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mozek v hladině Alfa
Umíte si někdo naladit mozek do hladiny Alfa? Byl jste někdo na nějakém semináři? Máte s tím zkušenosti? dá se to skutečně využít kdykoliv když se to člověk naučí?
A hlavně - dá se to naučit doma? Zajímalo by mě to, ale ceny seminářů jsou vysoké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kup si knížku Modrá alfa. Já na žádném semináři nebyla a po přečtení knížky zvládám v pohodě. Teda alespoň myslím
.
Takhle zainvestuješ jen do knížky a kdyby se nedařilo, můžeš zkusit seminář. Za mě je to předražené.
Kamarádka byla kdysi dávno (je to tak 15 let) a že by jí to dalo víc než kniha, tak to ani náhodou.
- Citovat
- Upravit
@bberundaa A k cemu tuto schopnost vyuzivas? Ja se dokazi akorat naladit ke spanku, ale musim mit ticho. Treba se ucit, to neumim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tulipán píše:
@bberundaa A k cemu tuto schopnost vyuzivas? Ja se dokazi akorat naladit ke spanku, ale musim mit ticho. Treba se ucit, to neumim.
jako ty, k naladění ke spánku, nebo si v alfě můžeš říkat různá pozitivní tvrzení. Např. když chci zhubnout, tak si říkám, že moje tělo je krásnější, pevnější a štíhlejší. Nebo když jsem ještě chodila na VŠ „jednoduše a rychle zvládám učit se nové věci“ atd… cokoliv pozitivního tě napadne. Já ale většinou usnu celkem rychle.
- Citovat
- Upravit
Díky za tip, už jsem si knížku objednala, zkusím ![]()
Se spánkem problém nemám, naopak, ale ta paměť a učení ![]()
Kolem 21-22h kdy mám šanci se dostat k učení už zvládám spíš jen manuální činnost, potřebuju být schopná v té době aspoň 30min natlačit něco do hlavy, ne jen tupě zírat do sešitu a číst dokola to samé a nemít z toho nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Matlena píše:
Díky za tip, už jsem si knížku objednala, zkusím
Se spánkem problém nemám, naopak, ale ta paměť a učení
Kolem 21-22h kdy mám šanci se dostat k učení už zvládám spíš jen manuální činnost, potřebuju být schopná v té době aspoň 30min natlačit něco do hlavy, ne jen tupě zírat do sešitu a číst dokola to samé a nemít z toho nic.
ráno se učit nemůžeš, třeba v MHD cestou do práce?
- Citovat
- Upravit
@bberundaa Kdepak, ráno je dobrá každá minuta na rozvoz dětí do školky, školy, návrat pozdě odpo / večer, úkoly, večeře, koupání…to by bylo na jiné téma. Jde jen o „kroužek“ jazyka, ale nechci na hodinách vypadat jak idiot co na to kašle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bberundaa píše:
ráno se učit nemůžeš, třeba v MHD cestou do práce?
A navíc, když v jakémkoliv dopravním prostředku čtu, nebo jen skloním hlavu, zvracím
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Matlena píše:
A navíc, když v jakémkoliv dopravním prostředku čtu, nebo jen skloním hlavu, zvracím![]()
to znám, mám to samé. Tak na jazyky je dobrý mít to třeba nahrané a alespoň poslouchat. No uvidíš až Ti dojde knížka.
- Citovat
- Upravit
@bberundaa Jj, poslouchat, nebo mít nalepené lístečky, stále otevřený sešit knihu na stole…to nezvládám při našem režimu a dnech rozpočítaných na minuty
Jsem na knihu zvědavá, nečekám že mě to spasí, ale věřím, že může pomoct.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Matlena píše:
@bberundaa Jj, poslouchat, nebo mít nalepené lístečky, stále otevřený sešit knihu na stole…to nezvládám při našem režimu a dnech rozpočítaných na minutyJsem na knihu zvědavá, nečekám že mě to spasí, ale věřím, že může pomoct.
mohla by Ti pomoct, když už ne přímo s učením, tak alespoň naučit se srovnat si myšlenky a příjemně relaxovat a usínat. Já trpěla na noční můry a to se mi skoro úplně odbouralo. Večer prostě usnu s úsměvem na rtu a ráno se budím odpočinutá a svěží.
- Citovat
- Upravit
@bberundaa
Tak to jsem ráda za takovou pozitivní zkušenost. Dobré vědět. Jsem zvědavá na knihu, každým dnem by mohla dorazit. Když se doberu nějakých zkušeností, dám vědět
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Matlena píše:
@bberundaaTak to jsem ráda za takovou pozitivní zkušenost. Dobré vědět. Jsem zvědavá na knihu, každým dnem by mohla dorazit. Když se doberu nějakých zkušeností, dám vědět
Díky
kde jsi jí objednávala, já bych jí koupila mamce abychom si tu mojí nemusely pořád půjčovat ![]()
- Citovat
- Upravit
Na Sbazaru za 89,– i s poštovným
Ještě tam byla jedna za 100,– + poštovné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit