Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nám běžně na ORL dávali léky na alergii i při normální rýmě, protože po těch lécích splasknou sliznice a je to lepší.
No já to u sebe, taky tak dělala. No a nemáš třeba kapky na obyčejnou rýmu??? Myslím klasické. Buď to přejde a nebo to opravdu ta alergie může být. Já bych řekla, že mu jedna dávka toho sirupu neublíži, ale asi bych se zeptala pro jistotu i v lékárně.
@vokishka píše:
Nám běžně na ORL dávali léky na alergii i při normální rýmě, protože po těch lécích splasknou sliznice a je to lepší.
a jaké léky konkrétně? je i něco kromě toho aeriusu třeba volně prodejné? i když ten mám doma, tak snad mu jedna dávka teda neublíží kdybych mu to dala
Neublizi, dava se bezne. To staci,ony jsou ty prasky podobne.
to muzes davat i sama na kazdou rymu, jak pisou holky…v klidu to davej.
@vokishka @Pudloslava díky super, už jsem dneska dala a zítra bych teda taky dala těch 2,5 ml, jinak je bez teplot tak normálně půjdeme ven, snad to bude dobrý ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, syn 5 let, má dneska šílenou rýmu a unavené, skleněné oči, je možné, že začalo něco kvést a má na to alergii. Mám mu zkusit dát aerius sirup? U alergologa jsme byli, ale ještě nejsou výsledky testů. Sirup mám doma, ale nevím, jestli to je z alergie nebo se nachladil.
Mám to zkusit, nezkazím tím něco? Díky
mám pětiletou, která s evčera vzbudila s tím stejným.Ona mmá tedy i alergii potvrzenou, dávám fenistil, ale už jí to žloutne, tak to bude z nachlazení.i tak dávám fenistil.takže v klidu, toto můžeš u jakékoliv rýmy…
záleží jak je dítko velké, pokud má alergii, dají se volně koupit léky typu fenistil kapky, zyrtec, claritin apod. Určitě bych omezila pobyt venku na minimum, přece jen léky nejsou všemocné.
Ahoj, syn 5 let, má dneska šílenou rýmu a unavené, skleněné oči, je možné, že začalo něco kvést a má na to alergii. Mám mu zkusit dát aerius sirup? U alergologa jsme byli, ale ještě nejsou výsledky testů. Sirup mám doma, ale nevím, jestli to je z alergie nebo se nachladil.
Mám to zkusit, nezkazím tím něco? Díky