Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, včera jsem měla dvakrát sex s prezervativem. Před druhým sexem jsme samozřejmě použili nový kondom. Nicméně se nám ho nepodařilo nasadit správnou stranou. Následně jsme ho otočili a pokračovali. Až potom jsme si uvědomili, jestli se sperma z předchozího sexu nemohlo uchytit na kondomu, který jsme následně otočili. Mám strach abych neotěhotněla. Druhý sex byl asi hodinu po tom prvním a mezitím byl přítel i na záchodě.
Je možnost a riziko z tohoto otěhotnět?
Děkuji moc za odpověď.
Tak pokud byla mezi tim hodina, to uz snad na sobe zadne zbytky nemel, snad se mezitim utrel, ne? I kdyby ne, hodinu by ty spermie na vzduchu neprezily. A pokud byl mezitim na wc tak bych se nebala vubec.
@Eva939 píše:
Dobrý den, včera jsem měla dvakrát sex s prezervativem. Před druhým sexem jsme samozřejmě použili nový kondom. Nicméně se nám ho nepodařilo nasadit správnou stranou. Následně jsme ho otočili a pokračovali. Až potom jsme si uvědomili, jestli se sperma z předchozího sexu nemohlo uchytit na kondomu, který jsme následně otočili. Mám strach abych neotěhotněla. Druhý sex byl asi hodinu po tom prvním a mezitím byl přítel i na záchodě.
Je možnost a riziko z tohoto otěhotnět?
Děkuji moc za odpověď.
Z předchozího sexu ne, ale mohl tam být preejakulát. Jestli dítě opravdu nechcete tak by si pro jistotu zašla pro pilulku po.
@Eva939 píše:
@JancaS84 tím myslíte například postinor či navelu.
Ano. V jaké fázi cyklu jsi? Jestli pár dní před menstruaci tak bych to asi riskla. Jestli na začátku nebo uprostřed, tak bych ten postinor zvážila.
@JancaS84 no pár dní před menstruací. Proč by si to asi jinak zvážila. Já nevím jak závažná ta situace nyní je. Jaká je pravděpodobnost třeba.
Jestliže byl přítel po první souloži močit, nic mu v močové trubici nemohlo zůstat, a tedy se nic nemohlo dostat ani na kondom při jeho oblékání před druhým číslem. Před menstruací je nebezpečí otěhotnění malé i bez kondomu a některé páry to využívají. Pokud bys užila „pilulku po“, mohlo by to narušit celý menstruační cyklus.