Možnost výběru porodníka

elinka1989
3.7.14 07:46

Možnost výběru porodníka

Dobrý den,
chci se vás zeptat, zda je možné vybrat si doktora, který by mě odrodil. První porod byl strašný, doktor se mnou vůbec nemluvil a když už, tak nadával (jako bych ho zdržovala) a nezměnil na tom ani fakt, že tam se mnou byl můj muž. Následně, chybou lékaře, jsem skončila na sále a se synem jsme to měli za minutu dvanáct :( Z dalšího porodu mám proto strach, ale chtěla bych porodit přirozeně. Mám nového gynekologa a ten je naprosto úžasný (i on uznal chybu svého kolegy). Byla bych ráda, kdyby mé další dítě odrodil on. Tak se ptám: Mám se ho normálně zeptat, není to divný? A kdyby souhlasil, budu něco platit jako nadstandard??? Moc vám děkuju za odpovědi, maminky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2149
3.7.14 07:51

Asi záleží na zvyklostech porodníka a konkrétní porodnice. V Podolí to například jde, ale platí se za to, ceník mají oficiálně na internetových stránkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.7.14 07:52

Zeptej se jeho, divný to nebude. Někdo to dělá běžně, někdo za peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
3.7.14 08:02

Ta možnost určitě je, jen se za to (většinou) platí. Ale zjistila jsem, že jistota není nikdy, já si svého porodníka „objednala“ a nakonec v termínu porodu „nemůže“, tak budu muset zkusit stejně důvěřovat někomu jinému, bohužel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
YPB
168
3.7.14 08:11

Souhlasim, ze to jde. normalne bych se zeptala. akorat se za to většinou plati. a některý porodnice by mohly mit problem, pokud dany gynekolog neni zamestnancem nemocnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.7.14 08:36

@elinka1989 zeptej se ho - pokud je i porodníkem, vyjde vstříct. Ovšem služba je to placená a poměrně hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
3.7.14 09:01

Jde to i u planovanyho cisare?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
3.7.14 09:06

Jak už psali holky, je to placená služba, u nás například jednoho doktora můžeš brát k porodu či operaci, ale tuším že to stálo okolo patnácti tisíc :think:

• Citovat
  • Upravit
elinka1989
3.7.14 09:13

15 tisíc??? 8o já počítala tak do pěti tísíc, no tak to je moc, ale já se ho zeptám a uvidím, třeba bude levnější a třeba to ani nedělá :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.7.14 09:31

15 tisíc mi přijde moc, to si berou takové porodnické celebrity. Já dala svému porodníkovi 2 tisíce, ale byl to spolužák a vlastně jsem moc nečekala, že si je vezme… a vzal to docela samozřejmě, asi jsou zvyklý. Zeptala bych se na férovku, ono pokud v té porodnici nepracuje normálně, tak by to mohl být problém a pokud ano, co za to

• Citovat
  • Upravit
5436
3.7.14 10:13

@elinka1989 A neuvažovala jsi třeba raději o vlastní porodní asistentce? Osobně bych se bála, pokud bych měla lékaře „zaplaceného“, že se bude až moc snažit a bude chtít ukázat, jak je tam nezbytný, že třeba do porodu bude zbytečně zasahovat. A fyziologický porod může vést normálně PA (je otázka, jestli porodnice umožňuje vlastní PA, nebo bude jen v pozici duly).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elinka1989
3.7.14 10:35

Já teda ještě pro upřesnění… jsem teprve na samém začátku těhu (6.tt, kdoví, jak všechno ještě bude), tak se chci omluvit těm, které si třeba myslely, že mimi už klepe na dveře :oops: Na řešení takových věci mám ještě čas, jenom si ráda vše plánuju s předstihem (ale většinou mi ty moje plány moc nevycházejí) Ještě jednou se omlouvám, ale všem děkuji za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
elinka1989
3.7.14 10:38

@AliTad tahle varianta mě nenapadla, určitě popřemýšlím. A kdybych měla svou PA, tak mi bude třeba pomáhat i během těhu i potom s kojením a tak? Protože s prvním mimčem jsem měla problémy s kojením, takže jsem ho ve třech měsících odstavila :,(

• Citovat
  • Upravit
5436
3.7.14 10:48

@elinka1989 No já to tak třeba měla. U porodu byla bohužel jen jako dula (rodila jsem v Brně před rokem a půl, ale třeba teď už má smlouvu s porodnicí ve Vyškově a porody tam může vést), hned po porodu jsem šla domů a ona nás pak navštěvovala, radila s kojením, kontrolovala, jak se zavinuje děloha. Pak jsem ještě měla 2× problém s retencí v prsu a pokaždé pomohla. Staršího jsem normálně kojila taky jen 3 měsíce (pak jsem už jen odsávala), a to se strašnými problémy, mladší se kojil a kojí krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
3.7.14 11:31
@elinka1989 píše:
15 tisíc??? 8o já počítala tak do pěti tísíc, no tak to je moc, ale já se ho zeptám a uvidím, třeba bude levnější a třeba to ani nedělá :nevim:

15.000Kč je nejnižší hranice. Ceny se liší dle doktorů a jestli to bude na ruku nebo oficiálně. Třeba v Podolí špičkový porodník si bere oficiálně i 35.000Kč a v tom není nadstandartní pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí