Vyvolávaný porod a následné bloknutí

5679
29.6.14 11:42

vyvolávaný porod a nasledne bloknuti

Ahojky holky, prosim o informaci. Zacnu od zacatku. Moje svagrova ma od zacatku tehu velke problemy. Ve 20tt hospitalizace v porodnici kvuli předčasnému porodu. prisla za 5min 12..porod ji zastavili..nyni je 38tt uz v terminu. Musi na vyvolání, ma velke bolesti zad, krize..nemuze lezet, spat nic..dokonce ji rekli ze bude rodit s epiduralem a ne v leze..
Ted k veci. Dnes jela na prijem, je krasne nachystana, mysleli si ze to prijde samo, neprislo. V 8rano ji zavedli tabletku, otevrena na spicku..
Ale po kontrole ji dr rekla ze nachystana je hezky, ale je dole ztuhla, zašprajcovana, ze pokzd ji nepomuzou odborne neposune se to dal..musi ji dat epi uz za chvili, prej bez nej by tu „pomoc“nedala..
Nevite co ji budou delat? Aby ji odblokovali? Bohuzel si nepamatuje odborný nazev, tak jsem to tady tak nejak popsala :D snad me pochopite :)
Myslite ze hemiltona? Nebo mela jste to taky tak nektera?
Nic ji preji at uz to ma ta sebou, moc trpi, nemuze chudinka lezet, kdyz lehne nevstane :( a nozky uz ji taky neposlouchaji.
Dekuji ta rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
29.6.14 11:45

Asi se neotvírá - zkusí to ručně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13775
29.6.14 11:47

Ja moc nechapu tohleto tyrani, proc ji proste neudelaji cisare? Jsem pro co nejprirozenejsi porody, pokud to jde, ale v tomto pripade bych i u sebe volila planovaneho cisare. Nez tablety, a nejake nasilne otevirani…, navic, pokud je na tom tak spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
29.6.14 11:50

Taky me napadlo proc ji neudelaji cisare.. rekli ze by to melo jit krasne, na to nachystana je.

@Sibyla0 ano myslum ze to je to co rikas. Musi udelat rucne..a to ji chteji jak rucne otevrit? To slysim prvne :( chudina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
29.6.14 11:51

Já asi tuším, prostě ji ručně otevřou, panebože je mi jí tak líto! Nechápu, proč jí trápí. :,( Tvl, jsem dneska nějaká přecitlivělá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
29.6.14 11:52

@MišelkaX to je fakt na hlavu, zvlášť když má takový bolesti.. Ještě jí přidají :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
29.6.14 11:55

Boli to holky hodně? A jak se to dela.. daji ji 100% epidural.tak snad to nebude tak hrozne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
29.6.14 11:58

Bolí to hodně, ale fakt jí to neříkej. SPíš, že to prostě bolí, snad to s epi bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
29.6.14 12:01

No to se mi cele nelibi :think: bolest je subjektivní, nikdo ti nepoví, jak to bude prožívat ona. Dulezite je aby se uvolnila, coz v tom stresu je téměř nemožné. Takze udělat cokoliv, co uvolnění přináší, relaxace, masáž, horká vana sprcha, kam teda asi nedojde. Taky to vidím na sekci. Pardon mobil si zas plácá, co ho napadne

Příspěvek upraven 29.06.14 v 12:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
29.6.14 12:02
@MišelkaX píše:
Boli to holky hodně? A jak se to dela.. daji ji 100% epidural.tak snad to nebude tak hrozne

Ja to necitila a byla jsem bez epi a dalsich srajd. Kazdopadne mne uz jenom dodelavala lem bych rekla A jenom v kontrakci. Ten zacatek musi bejt vrazednej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
29.6.14 12:02
@AnastazieB píše:
Ja moc nechapu tohleto tyrani, proc ji proste neudelaji cisare? Jsem pro co nejprirozenejsi porody, pokud to jde, ale v tomto pripade bych i u sebe volila planovaneho cisare. Nez tablety, a nejake nasilne otevirani…, navic, pokud je na tom tak spatne.

Souhlasím, my měli štěstí, syn měl špatný CTG, ale žádné extra drama, naštěstí nikoho nenapadlo nic vyvolávat a byl císařský řez. Nakonec z toho byla infekce a deset dní v kritickém stavu. Naše neuroložka mi říkala, že každý porodník by si měl udělat povinně stáž u ní v ordinaci, aby viděl ty následky těch pokusů o vaginální porod za každou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
29.6.14 12:17

Neotvírala jsem se u prvního a vždycky při kontrakci mi ručně pomáhala PA. Bolelo to naprosto neskutečně, do zad, kdybych měla co, zvracela bych. Tak jí to radši neříkej, bylo to fakt peklo :poblion:
Hamiltonův hmat mi dělala dr. bez upozornění při druhém, nijak zvlášť to nebolelo, jen to bylo nepříjemný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
29.6.14 12:30

@MišelkaX Taky jsem nerodila, otevírala mě doktorka při kontrakci. Je to strašná bolest, ale mě to zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
29.6.14 12:31

@MišelkaX nerikej ji nic, kazdy to snasi uplne jinak a hlavne ten epi by ji mel pomoct. Predpokladam, ze ma nekoho sebou tak at se ji kdyztak zastane a nenecha ji moc trapit. A predpokladam ze neni u nejakych rezniku.
Stejne museji nejsk vyvolat kontrakce coz se jim zatim nepovedlo a nikdo netvrdi ze povede, bez toho zadne otvirani nebude.

Taky jsem za prirozene porody ale tohle je dle me prehanka souhlas s @AnastazieB

Myslim na ni at to co nejrychleji a nejlip dopadne. Taky jsem dnes nejaka namekko :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
29.6.14 12:42

Já nevím no, ale moje sestřenka také měla problémy se zádama a měla kvůli tomu naplánovaného císaře, prý by to „nedala“…oni doktoři asi nechtějí dělat císaře za každou cenu, ale v tomto případě… :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí