Problémy se sousedem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1844
15.6.20 07:47

Jak už zde někdo napsal, mít dobrí rodiče a dobrí sousedy je životní výhra. (A dobrý soused na vesnici je víc než vlastní rodina, takové jsou tam vztahy!)

S těmihlo sousedy Vás tam nic dobrého nečeká, budoucnost nevidím dobře.

Tipy, jak si dělat naschvály: co tak natřít kliky sousedovho auta hovnama? Pak Ti také může pravidelně vyletúvat z otevřeného okna palička na maso (jasně, že na sousedovo auto - zde se nejdřív poradit s právníkem, abyste neplatili škodu; další tipy si vymyslete, musíte přitom uvažovat jak psychopat). Samozřejmě budete tvrdit, že to byla náhoda, nedopatření… „Ono by to nepadlo na Vaše auto, pane sousede, kdybyste tam neparkoval…“, říct mu hezky s úsměvem :mrgreen:. A na základě posledního reagujícího mne napadlo, vím, že pro Vás nepříjemné: Vy zas parkujte před sousedovými okny! A každá Vaše návštěva taky! Vždy zaparkujte co nejhůř pro sousedy! A předtím tam hezky pojezděte po trávníku! Je Ti ale jasné, že tahle žabomyší válka by nic dobrého nepřinesla… Já vidím jenom jednu reálnu možnost (sama si o ní už psala)… Bohužel. Ale pak se snažit, aby život po Vašem odstěhování měl soused „sladký“ - aby nový majitel mu jej víc strpčoval než on teď Vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.20 09:37
@BeaL píše:
Jak už zde někdo napsal, mít dobrí rodiče a dobrí sousedy je životní výhra. (A dobrý soused na vesnici je víc než vlastní rodina, takové jsou tam vztahy!)

S těmihlo sousedy Vás tam nic dobrého nečeká, budoucnost nevidím dobře.

Tipy, jak si dělat naschvály: co tak natřít kliky sousedovho auta hovnama? Pak Ti také může pravidelně vyletúvat z otevřeného okna palička na maso (jasně, že na sousedovo auto - zde se nejdřív poradit s právníkem, abyste neplatili škodu; další tipy si vymyslete, musíte přitom uvažovat jak psychopat). Samozřejmě budete tvrdit, že to byla náhoda, nedopatření… „Ono by to nepadlo na Vaše auto, pane sousede, kdybyste tam neparkoval…“, říct mu hezky s úsměvem :mrgreen:. A na základě posledního reagujícího mne napadlo, vím, že pro Vás nepříjemné: Vy zas parkujte před sousedovými okny! A každá Vaše návštěva taky! Vždy zaparkujte co nejhůř pro sousedy! A předtím tam hezky pojezděte po trávníku! Je Ti ale jasné, že tahle žabomyší válka by nic dobrého nepřinesla… Já vidím jenom jednu reálnu možnost (sama si o ní už psala)… Bohužel. Ale pak se snažit, aby život po Vašem odstěhování měl soused „sladký“ - aby nový majitel mu jej víc strpčoval než on teď Vám.

Máš 100%pravdu..
Ale to stěhování..neeeee. to nepripadá v uvahu. Řekněme, že jsem si vic nez jistá, ze my se stehovat urcite nebudem. My ne :)

• Citovat
  • Upravit
2439
15.6.20 09:53

Ty a co má rád, má nějaké záliby nebo jeho žena, když to u nich vede ona. Mají přátele?

Nedalo by se k nim dostat po dobrém. Trochu se spřátelil. Pokud by se to povedlo, třeba by se s nimi dalo domluvit po dobrém.
Tyhle sousedské války, i když si oni začínají jsou vyčerpávající a oni se v tom asi vyžívají, takže je to asi nezatěžuje, ale vám to bude otravovat život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
15.6.20 09:54
@Bandii píše:
Ne, nechápu proč by mi mělo vadit auto pod parapetem. :nevim: Parapet otírám a kytky zalévám zevnitř, takže to mě fakt nenapadlo.

Nesnáším čuňata, která ničí byť i jenom okolí cizího majetku. Zakladatelku chápu. Pokud by nešel odkup, udělala bych tam okrasnou skalku nebo tam minimálně dala blokující kameny, ono to i vypadá hezky. Ale samozřejmě rozumím tomu, že některým lidem to nevadí a budou s nadšením přikyvovat i když jim soused bude každý den před barák vysypávat stavební bordel. Však co se děje, ono to stačí uklidit, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.6.20 09:56
@Bandii píše:
Ne, nechápu proč by mi mělo vadit auto pod parapetem. :nevim: Parapet otírám a kytky zalévám zevnitř, takže to mě fakt nenapadlo.

Já to chápu, roky jsme měli souseda, kterýmu na trávníku před barákem nemohl nikdo parkovat, aby mu ho nedejbože nerozhezdili. Všechny jeho návštěvy parkovaly na našem trávníku. Taky oboje obecní a nenadělali jsme nic. Člověk jen zuří.

• Citovat
  • Upravit
53190
15.6.20 10:02

Vlastně jste na tom ještě docela dobře, domluva s obcí určitě půjde, nějaké ty kameny nabo zeleň. Nám takhle stojí před okny sousedovic auta pořád, bohužel ale na kraji silnice, takže s tím nezmůžeme absolutně nic :nevim:
Ovšem tohle bude určitě jen první a dost možná nejmenší z problémů, co vás budou čekat. Není nad peklo se sousedy :? Nezkusili jste je někdy pozvat na kafe a buchtu a trochu se jim vlichotit? Přátelům se škodí podstatně hůř, než anonymním sousedům :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.20 13:02

Zensky, ze zacatku vse klapalo to nam navykladali veci o byvale majitelce, hlavne z ni udelat kdovi co. Kdezto ona, rekla problemy byly, ale vy jste mladi s vama to pujde. A vyplynulo z toho to, ze problem delal on. Vzhledem k tomu, ze to mela jako letni sidlo, tak ji to tak netrapilo. Coz mam rekla hned. Rikala ja si sem jedu odpocnout od chaosu, ne se hadat. Ale jak zjistuju, on nebude tak svaty. My nimi vychazely, podepsali nam povpleni, hned nas vzali k sobe ukazat doma. Dnes vim, ze chlouba. Ale ze zacatku se zdalo, ze budeme za dobre. Ja jsem to tak vnimala, ze se domluvime oni vyjdou nam, my jim. Ale zacalo to tim stromem. S kterym jsme meli pekne behani. Urady, povoleni. Jen krz to, ze jemu padal bordel do bazenu, ktery ma kryty. Takze naschval nametal bordel a hazel mi to na zahradu. Pokaceli jsme ho, aby byl klid. Rampajs delal i nam na zahrade. Hlavne byl spatny ten strom z cehoz vyplynulo, ze ho uz jednou schvalne podpalil, aby ho byvala majitelka pokacela..takze uz jen to, vypovida. Jako my jsme klidni, nekonfliktni. Je nam 25 let. Chteli jsme dum, jsme oba zvykli na domek. Kord já, já k tomu hodně táhnu. Je to srdcovka. Citim se tu vazne jako ve svem rd u rodicu. Pritel to stejne. Meli jsme furu oprav, byl tam hluk. Takze jsme na zaklade toho i jim chteli vyjit vstric. Ale nejde to. Rikam, ja jsem dlouho klidna. Partner taktéž. Ale jak mi dojde pohar. Prasknu a je mi to jedno. Rikam, pokud nechce byt kamarad. Tak nebudeme. My se navzajem absolutne nepotrebujem. Staci pozdrav a nazdar. Tim, ze nam bylo nabidnuto od nej vyuzivat druhou prijezdovou cestu k domu, kterou on ma od obce v pronajmu, pouze za udrzbu, tak jsme meli docela radost. Protel dela ve stvebnictvi, je lecos schopen sehnat zaridit, udelat. Takze jsme byly radi, ze nam nabidnul. Dnes jsme se rozhodli tak, ze si udelame vkastni prijezdovku, protoze uz tam padlo, ze mu to auto, co odvazelo pokaceny strom, ktery se kacel kvuli nemu, rozjezdilo cestu. Vidi mlade lidi a mysli si, ze bude kazat. A delat si tak, jak je zvyklý. To ale konci. Tu obec poresim, co nejrychleji. Kvuli korone bylo vse pozastaveno. Takze zacneme resit co nejdrive. Diiky moc. Lidi. Je to děs běs :zed:

• Citovat
  • Upravit
35672
15.6.20 17:16
@Anonymní píše:
To ale konci. Tu obec poresim, co nejrychleji. Kvuli korone bylo vse pozastaveno. Takze zacneme resit co nejdrive. Diiky moc. Lidi. Je to děs běs :zed:

Doporučuji si z toho udělat hobby a inspirovat se u https://www.csfd.cz/…sku/prehled/:mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
16.6.20 09:18
@Sany80s píše:
Víceméně každé řešení asi povedek menšímu nebo většímu konfliktu se sousedem.
Je určitá možnost, že tam vůbec parkovat nesmí a pokud by se zavolala policie, tak horzí dost tučná pokuta. Ale záleží na tom, jak je to místo definováno, taky na vyhlášce v obci atd.
Dále je určitá možnost pozemek od obce odkoupit.

No, pokud je to upravená travnatá plocha a není označená jako parkoviště či stání, tak tam parkovat prostě NESMÍ.

Je to stejné, jako byste parkovala na louce, na trávníku za panelákem, na trávě vedle chodníku. To prostě nesmíte a dostanete (měla byste) botičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný