Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Přerušování a jsem spokojená. Chlap je zručný a preejakulátu se nebojím.
Tak u nového přítele bych trvala na tom kondomu, ono nejde jenom o ochranu před těhotenstvím, ale i před pohlavníma nemocema…
@Kriss Tina píše:
Tak u nového přítele bych trvala na tom kondomu, ono nejde jenom o ochranu před těhotenstvím, ale i před pohlavníma nemocema…
A důvěra je kde??
![]()
@me57h jako u někoho koho znám chvíli? O důvěře to není, je to prostě opatrnost. Jestli je tvůj manžel, se kterým seš 20 let „zručný“ je to tvůj boj. Já už z přerušování otěhotněla 3× a to jenom z tzv kapicek lásky…
@me57h píše:
A důvěra je kde??![]()
Důvěra jemu, všem jeho bývalým partnerkám a všem partnerům, které jeho partnerky měly před ním? Myslím, že i důvěra má své meze, zvlášť u panáčka, kterému se nelíbí používat kondom, takže je možné, že k tomu ukecal i ty své bývalé…
A přerušovaný sex opravdu není spolehlivá ochrana před početím v novém vztahu - to bych si lajsla tak maximálně ve chvíli, kdy by mi dítě vlastně nijak nevadilo.
No, můj vlastní postoj… nový přítel odmítá kondom.. tak nazdar bazar. Kolik holek před tebou přefiknul na divoko? Těhotenství je to nejmenší.
@Anonymní píše:
Ahoj, mám nového přítele a jak se tak občas stává, moc se mu nelíbí kondom. Prášky ani tělísko určitě nechci, tak mě zajímá, jake mate zkušenosti s jinými možnostmi.On praktikoval hlavně přerušování, což ja se bojím.
Co jsem tak hledala, tak přichází v úvahu ještě pesar nebo třeba Pharmatex, ale u všeho jsou nějaké nevýhody. Proto mě zajimaji vaše zkušenosti, protože mi prijde, že pří opakovaném styku a střídání praktik, je asi nejlepši ten kondom, ale ráda bych mu vyšla vstříc. Co třeba pharmatex, kdyz už vim, že budeme na nějakou chvíli končit? Jak dlouho to vytéká a neni tedy možný např. oral?
Diky všem za zkušenosti a omlouvám se za anonymitu, ale ještě o něm nikdo neví a mam tu příbuzné…
Pokud odmítá kondom, tak mu řekni, jak by se ti líbilo, kdybych otěhotněla. Existuje i nehormonální tělísko. Ale u nového chlapa bych striktně vyžadovala kondom.
Jsou i tenké kondomy. Divila by ses, jak časté jsou pohlavně přenosné nemoci, už jen kvůli tomu, že spousta holek má HA a na kondom prostě kašlou. Trvala bych na kondomu, jsou i tenké, za to riziko to nestojí. Jinak Pharmatex má celkem solidní účinnost, akorát globule se zavádí před stykem, což není úplně komfortní, a celkově se nesnese s intim mýdlem, takže na to pozor, případně pořádně přečti příbalový leták.
Já se přidávám k těm co si myslí že kondom je lepší teda hlavně ze začátku. Když jsem s chlapem začínala tak jsme používali kondom asi po půl roce jsme se stěhovali do jednoho bytu pak jsme oba zašli na testy a přestali ho používat. Hned zkraje bych nevěřila že je zdravý přece jen se zase tak dobře neznáme. U nás kdybysme nešli na testy bysme určitě kondom používali dál. Chlapovi věřím že mě nepodvadi a on věří mě ale taky jsme spolu už 8 let. A u nás je teda i jistota že jsme zdraví protože oba jsme dárci krve takže nás testují každý 3 měsíce
![]()
Choroby neřeším, nový je vztah, ale jinak se známe už delší dobu. Byl dlouho ženatý, tak proto ta nechuť ke kondomům…
Ahoj, mám nového přítele a jak se tak občas stává, moc se mu nelíbí kondom. Prášky ani tělísko určitě nechci, tak mě zajímá, jake mate zkušenosti s jinými možnostmi.
On praktikoval hlavně přerušování, což ja se bojím.
Co jsem tak hledala, tak přichází v úvahu ještě pesar nebo třeba Pharmatex, ale u všeho jsou nějaké nevýhody. Proto mě zajimaji vaše zkušenosti, protože mi prijde, že pří opakovaném styku a střídání praktik, je asi nejlepši ten kondom, ale ráda bych mu vyšla vstříc. Co třeba pharmatex, kdyz už vim, že budeme na nějakou chvíli končit? Jak dlouho to vytéká a neni tedy možný např. oral?
Diky všem za zkušenosti a omlouvám se za anonymitu, ale ještě o něm nikdo neví a mam tu příbuzné…