Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak v paneláku k vam asi polezou od sousedu, stačí aby někdo třeba pod/ nad vama měl bordel ve spíži, co láká hmyz. Mravenci jsou ještě fajn, horší je se pak zbavovat třeba molu.
Máme je taky.. 2× ročně je u nás v paneláku deratizace, jenže jsou lidi, co tvrdí, že mravence doma nemají a deratizátora tam nepustí. Tudíž na hovno.. vždy to vystříká a do měsíce je máme znova.
říkal, že je potřeba to udělat komplet v celým vchodě, ale bohužel. ![]()
Vedle maji obsypanej panelák beruškama. Je jich vždycky spousta
@Dara90 to je hrozný, mě to už deptá… je pravda, že v tomto paneláku jsou starší lidé
zkusím dát na nástěnku info a žádost ať s tím každý něco udělá. Zrovna teď byl jeden hajzlík na vaně (asi lozí přes stupačky). Mám sto chutí se odstěhovat ![]()
Mne mravenci prijdou v pohode. Obzvlast v tom mnozstvi, co pises. To vzdycky srovnam s armadou rusu domacich na jednom ubytku…
V kazdem pripade to chce jim nastrazit mravenci bufet a nechat je, at tim otravi cele mraveniste. Ze vytres octem a neco nastrikas Biolitem je jim jedno.
@Afrikana dávala jsem i bros prášek, nebudu zde zmiňovat vše co jsem použila.. samozřejmě toho bylo vážně mnoho a když to je každý den i třeba 20 minut po tom, co důkladně vše projdu, uklidím, vytřu a uvidím 3 mravence, tak mě to už vážně hodně deptá…
@Afrikana nebo když se koupu ve vaně a najednou leze vedle mě na vaně..
Myslím si, že to je od sousedky, která bydlí 3 patra pod námi. Jednou na nás zvonila, aby ji přítel vyměnil žárovky v bytě a měla tam nehorázný bordel a špínu. Myslíte, že to je možný?
@Lucinka373 píše: Více
Kvůli mravencům?
V tom případě se hlavně nestěhuj do domu.
@Havlova samozřejmě to je s nadsázkou, ale je to velmi nepříjemné, když každý den uklízím a stále je nacházím každý den někde a i klidně pár minut po úklidu a prohledání celého bytu. Plno mých známých co mají barák tak ani tam s mravenci problém nemají. Vlákno jsem zakládala pro to, že jsem doufala, že mi někdo poradí, jak se jich zbavit. ![]()
@Lucinka373 píše: Více
Mravenčí krmítka do stoupaček. A neděsit se, když jich bude dočasně víc. Bydlím v domě - lezou sem mravenci, pavouci, sekáči, sviňky a stinky, berušky, malé zahradní mušky, ploštice, různí brouci. Prostě je vyhodím zpátky na zahradu a hotovo.
@Havlova děkuji, zkusím.
Nejsem žádná citlivka na hmyz a podobně, mám zahradu, takže jsem na ně zvyklá.. ale v bytě mi prostě vadí ![]()
To je prostě začátek jara. Oni klidně vylezou po fasádě, oknech, využijí malé škvíry v síťce u dveří a oken. Jsou to kluci šikovní. Dneska nám zrovna uklízečka v práci říkala, že v jedné třídě jsou, že je včera likvidovala sprejem a garantuji, že tam bordel opravdu není. My žijeme v baráku. V garáži i venku kolem baráku je pořádek. Používáme i pracovní vysavač pravidelně. A stejně je každý rok začátkem jara řešíme. Máme poměrně daleko od garáže kuchyň a tihle chytráci si to namíří od garáže, jdou přes celou chodbu a míří do kuchyně k šuplíku, kde máme koření, cukry v misce, vanilkové a skořicové cukry. Prostě vše na vaření a pečení. Cítí to a jdou za tím. Pak jsou chytřejší kluci, kteří to berou rovnou od zahrady, když větráme a otevřu si oknodveře. Ti to mají blízko. Kupuji do garáže domeček proti mravencům. Doma být nemůže, že máme dva domácí kocoury. A na zahradě je pes. Takže na den nebo dva dělám doma jen cestu kypřícího prášku a jedlé sody. To je pro kluky, kteří jdou od zahrady kratší cestou. Kdo jde přes garáž, tak tam strčím blízko interiérových dveří ten domeček. Je to pravidelně každý rok. Je zajímavé, že granulí v garáži si absolutně nevšimnou, ale domů jdou.
Dobrý den, poraďte, již skoro 2 rokem žijeme v paneláku a vždy od jara do skoro podzimu, zde nacházím všude možně mravence - jedná se například o najití 5 mravenců za den na různém místě. nikde není žádné mraveniště. Několikrát jsem zkoušela vytřít octem, vystříkat (biolitem?) a tak dále. Nikdy nenajdu přímo odkud se berou, ale jednou najdu na zemi v koupelně, jednou na zemi v kuchyni. Jsem pedant na úklid a potraviny mám bezpečně uložené (a tam ani nikdy nebyly), prosím poraďte už mi to leze na nervy. Děkuji