Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zkusila si hledat byt přes realitku? Nenapadlo mě, že majitelé nechtějí člověka ve zkušební době. Zkusila ses zeptat ve firmě na možnosti?
Před pár lety jsem si prošla tím samým, stěhování z ostravska do Prahy. Jedna možnost je zkusit přes realitku, tam to tolik neřeší. Já možnost nabízet 6 nájmu dopředu neměla, takže jsem to řešila jinak. Zkušební dobu v nové práci jsem strávila na ubytovně. Bylo to nic moc, prakticky jsem se tam chodila jen umýt a vyspat, ale lepší než nic. Po uplynutí zkusebky už s hledáním nájmu problém nebyl.
Nebo mužes zkusit dočasně nějaké spolubydleni. Jen nápad ![]()
Zdravím všechny,
ráda bych se přestěhovala dále od mého aktuálního bydliště (cca 300km), práci a podobné bych samozřejmě měla zajištěné, ale objevil se menší problém, že v žádném z nabízených bytů v dané lokaci (není jich mnoho) si majitelé nepřejí nájemníka, který je ve zkušební době (to bych samozřejmě byla), snažila jsem se i nabídnout, že bych dala až 6 nájmů dopředu, aby měli jistotu. To však bez úspěchu. Na koupi vlastní nemovitosti bohužel zatím finance nejsou. Jak byste tuto situaci řešili vy?
P. S. Budu ráda, když nikdo nebude rýpat do důvodu a podobně.
Předem děkuji za každou reakci