Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Lidičky,
do nového pískoviště se nám nastěhovali mravenci… Neporadil by mi někdo, co s tím? Není něco šetrnějšího než Biolit?
Díky za rady.
Jana
Ahojka jantarko. Nám se u dědy taky nastěhovali do písku, ale v drogerii nám nedokázali nabídnout žádný netoxický přípravek, tak jsme je nechali být, protože mechanické demolování mraveniště stejně nepomáhalo. Nakonec, pořád lepší mravenci na písku, než v kredenci ![]()
Svatá pravda, moje řeč. Přesto doufám, že by něco mohlo existovat.
Jana
Ahoj, do pískoviště se nám nastěhovali rezaví mravenci. Máte někdo nějaký tip, jak je vyhnat? Před časem už se tam stěhovali černí, ale těm jsem vystříkala cestičku z venku pískoviště a nějak to vzdali, ale tihle už tam jsou a asi nemůžu písek postříkat Biolitem apod., když si v tom hrají děti. Je něco, co je pomůže vyhnat a nevadí to dětem?
Zkoušely jste ty pastičky na mravence? Jsou to takové domečky, nikde nic nesypeš ani nestříkáš..mravenci tam vlezou a návnadu si prý donesou až do hnízda, takže by to mělo hnízdo zlikvidovat.
Zkusit hnízdo vykopnout a přenést jinam, pak nemají rádi kypřící prášek a nebo koupit takové ty domečky s návnadou, natahají si to do mraveniště a vychcípou, ale před dětmi se to bude muset uklízet. Přeji vítězný boj.
![]()
Já bych vyzkoušela prášek do pečiva, ale nevím, kolik
. Doma, když se chci zbavit mravenců, posypu cestičky kolem linky a do 2 dnů je klid. Na to stačí půl pytlíku.
Ha a muzu jedlou sodu? To funguje stejne jako kyprici prasek, ne?
mam toho tady totiz mooooc ![]()
@Barushe píše:
Ha a muzu jedlou sodu? To funguje stejne jako kyprici prasek, ne?mam toho tady totiz mooooc
Já bych to zkusila. Za to skoro nic nedáš, ne?
My vylili do pískoviště naředěné savo.. ale teda na chatě, takže to nevadilo, že to týden bude smrdět… když se to používá i na dezinfekci vody a všeho možnýho…
Každopádně mravenci zmizeli…
Díky, asi vyzkouším ty pastičky, používáme je doma, ale nějak mě to vůbec nenapadlo
Ty tam můžu dát odpoledne a ráno je vyndat. Kypřící prášek taky znám, akorát doma se neosvědčil, ty potvory nám už snad poddolovali barák, takže když jsem jim ho někam nasypala, tak prostě vylezli jinde. Ale můžu zkombinovat, snad je to odradí