Mravenci v záhonu

1067
31.3.14 14:57

Mravenci v záhonu

Hezký den. Mám problém s mravenci v záhonku. Vloni mi požrali polovinu zasetých semen a letos už je tam zase vidím šmejdit. Nevíte někdo, co s nima? Nějaká nechemická rada? Nechci posléze jíst chemickou zeleninu, to jí radši půlku nechám mravencům ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2144
31.3.14 15:00

My máme to stejný. Nežerou nám sice semínka, ale až mrkev atd. co vyroste :zed: My tam zkusili dát minulej rok takovej ten domeček a bylo to trochu lepší, fakt některý pochcípali. Ale stoprocentní to teda nebylo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
31.3.14 15:12

Taky by mě to zajímalo, my zkusili už snad všechno-různé pasti, mravenčí bufet, hormony na královnu, horkou vodu, polít močí :oops: a pořád tam ty potvory jsou. Asi nejvíce pomohl ten bufet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
31.3.14 15:14
@Lucka_ova píše:
Taky by mě to zajímalo, my zkusili už snad všechno-různé pasti, mravenčí bufet, hormony na královnu, horkou vodu, polít močí :oops: a pořád tam ty potvory jsou. Asi nejvíce pomohl ten bufet…

Co je to ten bufet? Že bych to taky zkusila, protože už mě to docela točí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
31.3.14 15:34

Tak já taky bojuju s mravenci, ale ve skleníku…vadí jim prášek do pečiva, ale nesmí zvlhnout, taky je odpuzuje poházení hřebíčku - koření po záhoně. Chemii moc ve skleníku nechci, ale taky jsem zkoušela ty pasti neboli bufet :lol: ale bez účinku, oni se tomu vyhýbali, vůbec tam nelezli :cert: potvory- tak nevím, vadí mi že tam tahají pak na papriky mšice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3148
31.3.14 15:52

Někdo mi poradil skořici, myslím, ze částečně působí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
31.3.14 16:01

Aktuálně zkouším osázení záhonu aromatickými bylinkami (levandule, šalvěj)- údajně by jim to mělo vadit, ale výsledky zatím nevím, jaké budou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
31.3.14 19:06

Hřebíček jsem vloni rozházela po celém záhoně a mravenci lozili vesele i přes něj :-( Ještě zkusím ten kypřící prášek. Třeba to alespoň trochu zabere.
O těch aromatických bylinkách jsem už taky slyšela. Zkusím tam později nasázet třeba bazalku, ta by mohla zabrat. Prý jim vadí i majoránka, ale to nevím, vloni mi sežrali i její semínka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
31.3.14 21:16

Mě ten hřebíček pomohl v jahodách, fakt se odstěhovali, ve skleníku jen chvilku, asi brzo vyčuchne :roll: a pak jim nevadí. Já už hledala na netu a všude možně, a nevím co s něma, skleník jsem z venku obsypala Formitexem-nebo tak nějak- :nevim: a pořád jich tam je hafo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
31.3.14 21:26

@celipipka54 to se tak přímo jmenuje, je to taková miska s nějakým modrým sajrajtem, oni si to odnesou do mraveniště a mělo by být po nich. Jinak mátu, levanduli mám už rozlezlou po všech záhonech a těm našim to snad chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25191
16.3.15 11:55

Obnovuji, poraďte prosím. Kam kopnu, tam se jich vyrojí houfy. Asi bydlíme na mraveništi. Doma je teda naštěstí nemáme…
Co do záhonů? Loni jsem dala bylinky a nevyrostlo nic… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
16.3.15 12:00

Jedině takový postřik co se rozmíchá s vodou a nalít do mraveniště. Máme jich taky hromady, co metr, to mraveniště, černí, rezaví, dokonce i lesní. A máme je i pod základy. Včera jsem si takto sedla na koberec a najednou mě štípl do zadku. Naštěstí budeme rekonstruovat, tak snad odtáhnou, když vymlátíme betony atd. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25191
16.3.15 12:02

@Zabatko A když poliju ten záhon, tak už tam nepůjdou? A můžu tam něco pěstovat, nebude to kontaminované?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
16.3.15 12:17

My likvidujeme mravence Decisem. Je dobrý i na postřik ovocných stromů proti mšicím. Jestli je „jedovatý“ nevím. Ale je to chemie, no. :nevim: Takové ty domácí rady jako sůl, hřebíček apod. u nás nefungovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
16.3.15 19:58

Ja letos dala dusikate vapno, doufam, ze je to vyhubi - je to takove hnojivo a desinfekce v jednom, nesmis pak cca 3 tydny sazet, nez to zreaguje, pak mas pohnojeno.

jinak teda mam za to, ze rostlinky mi zrali spis sneci.

mame mravence snad na kazdym metru, kdekoli kopnu, hned se rojej. a lezou nam i do baraku :zed: :zed: zatim jsem nenasla nic, co by ucinkovalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí