Mražená krkovice na Štědrý den

Anonymní
10.12.23 18:06

Mražená krkovice na Štědrý den

V supermarketu je momentálně v akci vepřová krkovice. Chci na řízky na Štědrý den. Myslíte že když to maso zamrazim a pak rozmrazim a udělám řízky, bude ta chuť a kvalita stejná? Nebo mám radši koupit čerstvé maso potom, i když v akci nebude a nebude muset projít tím mrazením?

Děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8496
10.12.23 18:08
@Anonymní píše:
V supermarketu je momentálně v akci vepřová krkovice. Chci na řízky na Štědrý den. Myslíte že když to maso zamrazim a pak rozmrazim a udělám řízky, bude ta chuť a kvalita stejná? Nebo mám radši koupit čerstvé maso potom, i když v akci nebude a nebude muset projít tím mrazením?Děkuji moc

Já mám běžně maso v mražáku, které vytáhnu, když ho chci udělat. V čem by měla být chuť nebo kvalita jiná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65204
10.12.23 18:10
@Anonymní píše:
V supermarketu je momentálně v akci vepřová krkovice. Chci na řízky na Štědrý den. Myslíte že když to maso zamrazim a pak rozmrazim a udělám řízky, bude ta chuť a kvalita stejná? Nebo mám radši koupit čerstvé maso potom, i když v akci nebude a nebude muset projít tím mrazením?Děkuji moc

my máme většinou obědy z mraženého. A nikdy jsem nepoznala rozdíl mezi čerstvým a rozmraženým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
10.12.23 18:15

Ano proč by ne. My normálně kupujem v akci maso a zamražujem a pak postupně vytahujeme a máme zasobu kolikrat i na dva mesice masa. Jediny co, tak kapr je cerstvy, toho nemrazim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.23 18:15

Nevím jestli není rizek z čerstvého masa co se nemrazilo, lepší chuťově nebo celkově že se změní struktura nebo cokoliv, jestli se to hůř neobaluje atd, cokoliv

• Citovat
  • Upravit
74217
10.12.23 18:17

Běžně maso i jiné suroviny mrazíme. Žádný problém. My jsme na to na vesnici zvyklí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
10.12.23 18:27

Já to dělám celoročně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.12.23 18:48

Můj muž třeba včera volal kamarádovi, který nás zásobuje, že chceme doplnit zásoby vepřového. On většinou dodá kýty a kotlety. Krkovičky nechceme. To u nás nikdo nejí. Ještě někdy plecko na mletí. Doveze třeba 15-20 kilo masa čerstvého a plus teď bude do svátků udit. Tak i uzené chceme. Uzené nechám něco pověšeně, ať se vysuší na Silvestra a maso trochu naložím a usuším. To má manžel rád. A zbytek prostě udělám porce na vaření do sáčků a dám do mrazáku. Ještě kuřecí budu u nás objednávat v řeznictví. Kolem 10 kg a taky prostě udělám balíčky porce do mrazáku. To si musím předem objednat, když chci kupovat na šup víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
10.12.23 18:48
@Anonymní píše:

Prosímtě tys nikdy nemrazila maso? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22897
11.12.23 09:11

Z 90% jíme mražený maso. Nakoupím v akci, naporcuji a zamrazim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
11.12.23 09:17

Ale vepřové maso není postní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
11.12.23 09:18
@Luboš P píše:
Ale vepřové maso není postní.

A?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22897
11.12.23 09:21

My máme na Vánoce kapra kdo chce, pak řízky z pečeně, kuřecího a krkovice :jazyk:
Máme to většinou na 2-3 dny :lol: a na večeři je nás u stolu 8

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
11.12.23 09:30
@Tichošlápek píše:
A?

Nemělo by se v postní době (což je i Štědrý den) jíst. Já jen aby někdo nezhřešil z nevědomosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
11.12.23 09:44

@Luboš P tak to jsem v klidu. Já hresim zcela vědomě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie