Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
používa niektorá z vás na varenie pre mimčo mrazené zeleninové zmesi? Toľko zeleniny sa u nás nepoje, aby som stále varila čerstvú brokolicu či květák, a keď by som mala zamrazovať, tak ma napadlo rovno kúpiť mrazenú zmes a z toho variť.
Čo si vy o tom myslíte? robí to niekotrá?
Díííky;o))
S.
Ahoj, já to tak ted delám. nekupuju smesi, ale koupím si pytlík brokolice, hrášku, fazolek a květáku. mrkev kupuju čerstvou, BIO a ještě petržel.
Když narazím ne hezkou čerstvou, tak si ji mrazím, ale ted v zime spíš tu mraženou. Výčitky svědomí z toho nemám ![]()
martina
Ahojky, ja jsem zacala pouzivat zmrazenou zeleninu asi od 1 roku, do te doby jsem se snazila kupovat a varit cerstvou.
Romca a David
Ahoj,
já myslím že teď v zimě je mražená zelenina lepší volbou než takzvaná „čerstvá“ dovezená bůhví odkud a vypěstovaná bůhvíjak..
V zimě mi instinkt člověka z mírného pásu velí kozumovat spíš věci které se dají skladovat - mrkev, řepa, zelí, případně tu mraž. zeleninu, určitě v ní bude víc vitamínů než v té zimní „čerstvé“
Klaris
Já osobně používám jak čerstvou, tak mraženou zeleninu. Proč bych z mražené zeleninky měla mít výčitky (jak tu někdo zmiňoval)? Ona je ta mražená mnohdy určitě lepší než povadlá nebo prostě déle skladovaná „čerstvá“.
Navíc se mi dostkrát stalo, že v obchodě nestála „čerstvá“ zelenina za nic, proto jsem radši sáhla pro zeleninu do mrazícího boxu (např. brokolice).
Takže se určitě není u mražené zeleniny čeho obávat. ![]()
Lendula s 22-měsíční dcerou
Ja mam stesti a jeste spotrebovavam mrazenou zeleninu z babicciny zahradky. Uz ale dochazi a tak kupuju Bonduelle baby karotku, hrasek a kukurici. A zelene lusky. Jinou jsem zatim nemela, ale taky se mi to zda jako lepsi volba nez dusicnanova cerstva (jaka jina ted v zime?, tezko by jim to normalne nekde vyrostlo)
Mroe
Taky kupuju mraženou. Nemyslím si, že by to bylo něco špatného. Tak do roku budu kupovat bio a potom už normální. To aby si pak Anička zvykla, když to bude jíst celý život
.
Stejně je to spíš pro můj dobrý pocit.....bůh ví, jestli jen nevyhazuju hříšný peníze.
Pá Jana
Ahoj.
Taky Radimkovi vařím z mražené zeleniny. Když byla čerstvá z babiččiny zahrádky, používali jsme ji a další zeleninu kupovali na trhu. Teď v zimě narazím na pěknou zeleninu zřídka a tak kupuji směsi - obvykle Bonduelle.
Beruška