Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jelikož jsem idiot a zapomněla jsem dát naší 2,5roku staré kočce včas antikoncepci začala se mi mrouskat
ale jo, to že řve a nastavuje bych ještě dala, ale už pár dní chodím a čuchám… začetla jsem se do diskuzí a zjistla, že kočky opravdu když mrouskají, tak značkují
což jsem fakt nevěděla
před chvílí jsem dokonce zjistila, že byl počůrany i (pujčený!) kojící polštář na který davám malou
nevím jak dlouho je to počůrané, nic nebylo cítit až když jsem ho zvedla. Nemůže se malé něco stát? Je jí půl roku. Dávám jí i na zem na pěnové puzzle a ted´ abych se bála. Jak dlouho trvá mrouskání? A co když se ty kočkx potom cítí? Nechodí čůrat mimo už pořád?
Proč tu kočku nevykastrujete, proč ji cpete těmi chemickými sajrajty? Se jí potřebujete zbavit?
Ne, dítěti se z trochy moci nic nestane.
Veterinarka mi to doporucila, ze je to lepsi nez do ni rezat.
@Fjodorka píše:
Proč tu kočku nevykastrujete, proč ji cpete těmi chemickými sajrajty? Se jí potřebujete zbavit?Ne, dítěti se z trochy moci nic nestane.
Ono by to chtělo trochu dlouhodoběji plánovat a nepořizovat si před těhotenstvím kočku.
Jakýpak nechemický sajrajt se používá při kastraci na uspání, že je to „lepší“ varianta?
Kastrace je samozřejmě daleko lepší, než kočku krmit 15 let antikoncepcí a ještě riskovat, že zapomenu.
@Russet píše:
Ono by to chtělo trochu dlouhodoběji plánovat a nepořizovat si před těhotenstvím kočku.
Jakýpak nechemický sajrajt se používá při kastraci na uspání, že je to „lepší“ varianta?
Tak ale kočka dostane narkozu jednou. Zatímco hormony opakovaně. v tom nevidíš rozdíl?
Dítěti se z toho nic nestane. A pokud nechcete někdy v budoucnu koťata, tak ji nech vykastrovat a nebudeš muset nic hlídat.
@sunshine125 Jo a kočka značkuje mimo kočkolit většinou v případě, že tím dává najevo, že se jí něco nelíbí, že jí něco trápí. Nemusí to být jen mrouskání.
Kdybych se jí chtěla zbavit, hodim jí někomu přes plot a nezakládám diskuzi. tabletku jí dávám jednou za půl roku, kastrace je zásah do těla na celý život. kočku mám, jak už jsem psala, skoro tři roky, mimino 6měsíců. Před tim chodila v poho na bednu. Nicméně kdo nemá příspěvek k věci (viz úvodní příspěvek, kde jsem specifikovala otázky), at se prosím zdrží komentáře. Co je pro kočku lepší budu řešit s veterinářem a ne na netu. Člověk se potřebuje zeptat a hned je za nejhorší… Samozřejmě uznávám, že jsem deb! l a tu tabletku jsem jí prostě zapoměla dát.
@sunshine125 píše:
Veterinarka mi to doporucila, ze je to lepsi nez do ni rezat.
Paní verinarka si potřebuje asi vydělat, kdyz Ti řekla tohle. Koukej dát kočku vykastrovat, jinak se Ti opravdu může stát, ze Ti to bude doma ocuravat dlouhodobe.
Edit" z dlouholetého podávání hormonů jsou pak taky prima nádorky.
@sunshine125 píše:
Jelikož jsem idiot a zapomněla jsem dát naší 2,5roku staré kočce včas antikoncepci začala se mi mrouskatale jo, to že řve a nastavuje bych ještě dala, ale už pár dní chodím a čuchám… začetla jsem se do diskuzí a zjistla, že kočky opravdu když mrouskají, tak značkují
což jsem fakt nevěděla
před chvílí jsem dokonce zjistila, že byl počůrany i (pujčený!) kojící polštář na který davám malou
nevím jak dlouho je to počůrané, nic nebylo cítit až když jsem ho zvedla. Nemůže se malé něco stát? Je jí půl roku. Dávám jí i na zem na pěnové puzzle a ted´ abych se bála. Jak dlouho trvá mrouskání? A co když se ty kočkx potom cítí? Nechodí čůrat mimo už pořád?
Dítě to zvládne, řada dětí třeba z venkovského prostředí s podobnými záležitostmi přijde do kontaktu běžně a jsou v pořádku. Kočku bych nechala vykastrovat, než do ní cpát umělý hormony.
Nechat ji vykastrovat a bude mít po trapeni, veterinarku bych okamzite změnila.
@sunshine125 píše:
Kdybych se jí chtěla zbavit, hodim jí někomu přes plot a nezakládám diskuzi. tabletku jí dávám jednou za půl roku, kastrace je zásah do těla na celý život. kočku mám, jak už jsem psala, skoro tři roky, mimino 6měsíců. Před tim chodila v poho na bednu. Nicméně kdo nemá příspěvek k věci (viz úvodní příspěvek, kde jsem specifikovala otázky), at se prosím zdrží komentáře. Co je pro kočku lepší budu řešit s veterinářem a ne na netu. Člověk se potřebuje zeptat a hned je za nejhorší… Samozřejmě uznávám, že jsem deb! l a tu tabletku jsem jí prostě zapoměla dát.
to, že dáváš tabletu jednou za půl roku, ještě neznamená, že je k jejímu tělu šetrnější. Navíc účinky těchto depotních preparátů přetrvávají, takže kočka může mít rozhozené hormony dlouhodobě (pokud to jde o její ev. plodnost). Podobné preparáty existují i pro ženy, jsou docela kontroverzní, ale řada gynekologů je s radostí ordinuje
. Pokud si myslíš, že veterinář ve svých radách nezohledňuje komerční aspekty, ok ![]()
Malé se nic nestane, ale cítit to bude a vyprat to jde těžko. Zvlášť, když ti označuje třeba sporák a nateče to do spár, to je teprve lahůdka.
Nech ji vykastrovat a bude po problému. Veterinářku, která je schopna říct, že je lepší celý život cpát kočku s. ačkama, než do ní jednou říznout, bych okamžitě vyměnila. Ta má buď v hlavě piliny, nebo jí jde jen o prachy.
@lucenka píše:
Tak ale kočka dostane narkozu jednou. Zatímco hormony opakovaně. v tom nevidíš rozdíl?
Já bych si kočku do bytu nepořídila, to je ten rozdíl. Pak bych ji nemusela cpát hormonama, protože mi není po chuti její PŘIROZENÉ chování. Nebo do ní řezat, abych měla klid.
Kočce je dva a půl. Dceři půl roku a devět měsíců v břiše. Předpokladám, že se nepovedla na první pokus. Takže doma kotě a co si ještě pořídíme - miminko!
Fakt rozumné. Ale veterinář ji kdyžtak vykastruje… ![]()
@Russet píše:Já bych si kočku do bytu nepořídila, to je ten rozdíl. Pak bych ji nemusela cpát hormonama, protože mi není po chuti její PŘIROZENÉ chování. Nebo do ní řezat, abych měla klid.
@lucenka píše:
Tak ale kočka dostane narkozu jednou. Zatímco hormony opakovaně. v tom nevidíš rozdíl?Dítěti se z toho nic nestane. A pokud nechcete někdy v budoucnu koťata, tak ji nech vykastrovat a nebudeš muset nic hlídat.
A tobě přijde ok mít kočku u baráku, aby měla x krát do roka koťata o která nukdo nestojí? I u baráku je normální mít vykastrovanou kočku.