Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mam dotaz jesti nahodou nebude mit nekdo chytry napad. Na chate nam v mezipatre pravdepodobne chcipla mys a zacina dosti silne smrdet. Bohuzel podlaha je celoplosna a nejde tedy nijak rozebrat. Je tam ale takova mala dirka kterou by se dalo pripadne neco nastrikat. Nevite o nejakem pripravku co by stoprocentne ten smrat z mrsiny pohltil nebo neco co by ji pomohl rozlozit?
Mrtvá myš většinou nesmrdí, spíš dřív vyschne, zvláště v těchto teplotách. Pokud je cítit myšina, tak tam mají nejspíše hnízdo, ale pokud je cítit mršina, tak tam buď chciplo něco většího nebo jsou to mrtvé myši, ale to by asi museli být ve vlhku, aby páchly. Pokud tam jsou nějaká mrtvá zvířata, tak to časem přestane páchnout samo, až se to zvíře rozloží. Rozklad urychlí vápno. Zároveň i dezinfikuje.
@Julie1111 nenaděláš s tím asi nic, zápach tak do 14 dnů zmizí. Je to blbý, manželova babička takhle trávila myši a potkany a to byl puch neuvěřitelný. Teďka švára měnil podlahu a našel prý asi 7 koster v betonu a prokousaný cestičky.
Pach pohlcuje ocet, takže zkus dát nádobu nějakou větší houbou a nalít na to ocet, snad to zabere, vonítko do zásuvky, ale to bych se bála nechat v zásůvce bez dozoru.
Měli jsme hnízdo, bohužel betonová podlaha a zápach šel škvírou u topení. Pomohlo jedině to zabetennovat…nebo to můžeš zkusit zapěnovat.
Jak píše @Ijaa, mrtvá myš vyschne - nesmrdí. Takže tam asi chcíplo něco většího nebo je tam vlhko. To vápno se mi zdá jako dobrý nápad. ![]()
Jo, že mrtvá myš nesmrdí, haha… já měla zapomenutou pastičku za myčkou, pastička natolik kvalitní, že myš mohla chleba brát sbíječkou a nesecvka, tak se na ní ěj zapomělo… a ejhle, myš se chytla, to byl puch, jak od ropuch…
Taky mám teda zkušenost s tím, že myš po chcípnutí strašně smrděla. Ono to za pár dní přestane… Nic lepšího než čekat mě v tvém případě nenapadá. ![]()
Holky obnovení témata.,asi nám chcipla myš. predelavame půdu na další pokoje, jsme v začátcích. uz se to stalo asi po třetí. asi západně do nějaké škvírky ve stropě na půdě a spadne mezi sádrokartony v pokoji pod. smrdi nám to v ložnici(někdy ne) je to cítit i v tom místě ze zásuvky. nejaka ráda? spíme tam s dítkem…bojím se abychom se nepřipravili nebo tak necoz