Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, mám dotaz… Smrděl nám odpad u sprcháče, tak jsme koupili přípravek Fredy, něco jako krtek a od té doby nám celá koupelna a jde to i do chodby smrdí, ale jakože nehorázně smrdí… Připomíná mi to, když třeba čistíte maso, okrájíte to, hodíte to do koše a hned to nevynesete a ono to začne smrdět. Nevíte prosím co s tím? Otevřu byt, ldyz jdu domů a přijde mi, že nám tu něco před měsícem zdechlo a je mi zle ![]()
Ten nadpis nemá chybu
![]()
Zkuste to ještě jednou, třeba i jedlou sodou. Zkontrolujte jestli je v pořádku těsnění.
Nebo si pak pozvat někoho kdo to protáhne takovým tím pérem.
@JancaS84 Chtěla jsem aby to zaujalo, protože fakt si nevím rady co s tím…
Než jsme to vyčistili tím přípravkem, tak to smrdělo jako normálně když smrdí odpad, když je venku blbej tlak… Ale teď po tom co jsme to “vyčistili” to je milionkrát horší… Jsem otevřela dneska byt a taková smradlavá facka, že jsem se otáčela jestli nejsou někde okolo sousedi, aby to taky necítili
Zkusíme to ještě jednou, ale fakt jsem z toho už zoufalá
A ja bych tipovala, ze to jeste nemate docisteny, a chtelo by to nasup. Jako ze se ten odpad castecne rozlozil, ale jeste uplne neodstranil, a proto to smrdi.
@Lilianka33 píše: Více
Ahoj,
prolila bych sprcháč hodně litry vody, možná zkusila ještě jednou Fredyho (také ho užíváme) a pořádně nechala projet vodou. No a pak jestli bydlíte v bytě se modlila, aby nedošla sousedka - páč to může být i někde prorvaný odpad ![]()
Mrtvola v odpadu, hm tam se hlodavec nedostane. Leda, že by jste měli nějakého křečka auž není ![]()
Popřípadě zavolat někam na vodo-topo a zeptat se přímo instalatéra. Většinou to je nějaká blbost. Nám takto prostě smrděl sprcháč, projeli jsme to na ferovku Fredym a sledovali zda někde bude něco prosakovat a bylo to v pohodě.
A neponičili jste tím Krtkem náhodou trubky od odpadu? Ne každý odpad to snese.
@Ťarbík01 @chs.jasmin No to snad ne, snad se to nikde neprorvalo, teď jsem ve stresu ještě víc
![]()
Zkusím to teď vzít sodou, ta není tak drastická a uvidím… Ale mám strach jak to nakonec všechno celý dopadne
Ve sprcháči (a v každém „vodním“ odpadu, který je napojený na kanalizaci), je tzv. zápašná zátka. Tj. trubka ve tvaru „U“, kde vždycky zůstává voda (např. pod umyvadlem je to vidět) a ta voda zabraňuje pronikání zápachu z kanálu do domu. Pokud se ta voda vypustí (třeba i podtlakem) nebo nějakým způsobem ta trubka poruší (ve sprcháči to kolínko bude asi malé), tak to potom začne smrdět ven.
Takže místo nějakých dalších dryjáků bych to nejdřív rozebrala a podívala se, co se tam stalo.
Příspěvek upraven 08.10.24 v 17:43
Hele, a co sousedi na stejném odpadním potrubí? Vídáváš je občas vycházet z bytu? ![]()
@AnastazieB píše: Více
Přesně, už bych tam nic bezhlavě nelila a rozebrala to..
Někde sis poškodila sifon a teď cítíš kanalizaci. Zavolej instalatéra.
@AnastazieB No jasný, takže to znamená zavolat někoho, kdo to celý rozebere, nevím totiž jak se pod ten sprcháč dostat… Achjo, to jsou radosti
@sysi Hele sice tu bydlíme 3 roky, ale taky to je 3 roky postavený, ale vůbec netuším kdo jsou naši sousedi… Už to není jak v těch starších panelácích, kde se všichni znali… Předpokládám že to budou ti co bydlí pod námi, tak leda jít k ním zaklepat a zeptat se, jak je to u nich
Na odpady doporucuju spíš ten tekutej cistic, to tam nalejes a necháš přes noc.
Ale vůbec to nemusí být z odpadu, třeba si myš někam zalezla a chcipla.
@ALIPELI Jedna chcipla myš takového smradu nenadělá, občas najdu kočky poklad po delší době a většinou smrdí jen když jsi poblíž.
@ALIPELI Nikde nic chcípnutý není… I když si dřevní a čichnu k tomu odpadu, tak to smrdí ten odpad… Když se sprchujeme, nebo to propláchnu vodou, tak to nesmrdí, ale do 10 minut to začne smrdět ![]()