Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Pane jo, tak do 18hod. snad nemá otevřeno žádná školka nebo se pletu? A jak máš staré dítě, letos je již po zápisu a zrovna dnes mi manžel četl že v Brně neumístili 800 dětí do Mš!!!!
V brněnských mateřských školách se letos nenašlo místo pro 547 dvouletých dětí a téměř osm set dětí ve věku tří let. To je téměř jednou tolik, co před rokem.
Toto cituji clanek s idnes.Abys byla v obraze.A takova skolka snad ani neexistuje tak dlouho.
A proc pro ditko od dvou let?
Ahoj.
Na Štolcové ul. č. 51 je celodenní školka. Nemají internetové stránky, našla jsem jen tel. číslo 548 530 836
Zřizovatelem je město Brno, ne místní část jak u jiných mš.
Dříve to bývala internátní školka, dnes už myslím pouze celodenní. Přibližně maj otevřeno od 6.30hod - 18.30hod.
Chodím kolem se synem. Myslím, že tam převažují děti romského etnika a pak vietnamci. Češi tam ale chodí taky.
Ahojky a díky, mám totiž RD na 2 roky, pracuji ve zdravotnictví a nemám nikoho kdo by hlídal, nebudu tak dělat každý den, vychází mi třeba 2 denní týdně…Na paní na hlídaní nemám..bohužel…asi sjedu mrknout na tu Štolcovu, i když asi šance není, když neumístili tolik dětí…
Nevšimla jsem si že jsi anonym, takže jsem nic neodeslala. ![]()
Chtěla jsem ti napsat že existuje ještě na Veslařské právě pro rodiče kteří dělají na směny apod
Je na Veslarske zamkl muj bracha pani reditelku v kabinete
uz je to 17let.
Ale tam nejspis bude take plno.
Mimochodem ja sem myslela ze rodicak na dva roky si berou vetsinou holky s vysokym primem a ty co vi ze si muzou dovolit pani na hlidani nebo ziji na vesnici kde je skolka poloprazdna.Omlouvam se za uprimnost.kamaradka mela rodicak na tri tenkrat to slo jeste dat jakoze na manzela a ted taky nema skolku.Tak si akorat nadava protoze je totalne bez penez.Omlouvam se ze jsem sem zatahla i neco jineho a za takovy prispevek ktery je asi trochu tvrdy.
Já se bojim přihlásit abych nedotala vynadáno,ale mě je těch dětiček líto.ve 2 letech kdybych dala naše malé do školky tak by se tam asi zbláznilo a já bych pak měla sama vyčitky že i ten čas co jsem s ním mohla být nonstop jsem ho odstrčila
Je prihlas se.Ja se k tomu taky hlasim hrde.A hrde.Ja bych taky nedala max.jednou tydne na 4hodky.to stejne i ve trech letech.Me jich je taky lito.
.Je to smutne misto aby zenske byli rady z maji materskou na 4roky a nemusi hned do prace tak se jim to nelibi.chudaci deti.
Dostanem nadany obe. ![]()
Ahojky, děkuji za odpovědi…Jen jsem chtěla dodat, já tady prosila o radu a né aby mě někdo odsuzoval!!!
1. jsem nadítě sama…chtěla bych vidět, jak vyjdete s částkou 7600 Kč, když jste sama s dítětem a splácíte pidibyt!!
2. nemám nikoho z rodiny, kdo by pohlídal
a za 3. své dítě miluji, věnuji se mu na 100% a nemyslím, si že mu uškodí být pár dní ve školce…
TO JSTE LEPŠÍ MATKY,KDYŽ JSTE DOMA 3 ROKY A VÍCE???? DLE ČEHO SE TO HODNOTI????????????
Taky se přidávám.Nikdy bych malého takle malého do školky neodložila,alespon né na celej den.
Proč potom existuje mateřská dovolená?
Anonyme já mám na měsíc stejně co ty a uživim nás i jen doma.Dá se najít práce na doma a dá se najít práce kde mužeš vzít sebou i dítě,ale kontakt z dítětem se penězma zaplatit nedá a nemyslim si že by tak malé stvoření bylo už dost zralé na to aby bylo s cizíma lidma.
Mě dítě nikdo nehlídá a nikdo mi nic nekoupí ,ale radši se uskromním a jsem s ním
No já bych nekritizovala, pokud jde někdo od dítěte třeba dva krát týdně do práce, tak to dítěti neuškodí. Důležitá je kvalita ne kvantita času trávení s dítětem.
Anonymní chtěla jsem ti navrhnout kdybys školku nesehnala a potřebovala jít dvakrát týdně do práce, můžu ti malýho pohlídat.
To chces rict ze nedostavas alimenty prispevky apod?Promin ale je hodne holek ktere dostavaji 7600 a jsou sami.A podle toho co anonymni pise tak dite neodklada na pulku dne ale na celej den.A nnejspisb vickrat nez 2× za tyden.ona nastupuje znova do prace a pochopila jsem ze na plnej uvazek kdyz ji definitivne skoncila materska.Jo a jinak tady probiha diskuze matek ktere jsou sami a vyziji.
Zdravím ,ale kdyby stou mateřskou nešacovali poslanci a nechali ji na 4 roky tak by ty maminky byli na delší mateřský a nemuseli mít takové starosti s MŠ. Jenže ze zákona vám zaměstnavatel drží místo jen 3 roky a některé maminky reději aby nepřišli o práci budou rači tři roky na MD. Je zlá doba a asi to onic lepší ani nebude.
Ahoj, nevíte o nějaké celodenní školce v Brně, nejl. od 2 let? Budu totiž dělat na směny od 6-18 hod. a potřebuji někam dát malého…