Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Chci jit pracovat, Ale mala ma 2 apul roku a mam strach ze mi ji nevezmou nikde do skolky. Mate s tim zkusenosti? Jsme z Ostravy. Mala umi sama jist obout si boticky a rict, tze chce na zachod. A mluvi jak jine 5 nebo 6 lete deti. Za kazdickou radu budu moc vdecna.
Mi takhle malou dceru vzali, ale my jsme z vesnice. Zkus se poptat a zdůrazni, že půjdeš pracovat a bude tam celodenně, možná ti dají přednost před někým, kdo chce dávat dítě jenom na půl dne.
Nevím, jestli není na přihlášku už krapek pozdě, většinou už jsou děti přijaté. Pokud budeš hlásit Holčičku do školky tak určitě na celodenní, každodenní docházku a máš možná šanci. Jinak mě zarazila ta slovní zásoba 5-6ti letého dítěte
To jako říká R a Ř a dlouhá souvětí?
Neber si to osobně, já jsem tlama, kdo mě tady zná tak ví, že si ráda rejpnu, tak promiň (aspoň vidíš, že jsem tvůj dotaz četla pozorně
)
Taky mám obavy, že čas na přihlášku už jsi prošvihla…jinak každá školka má své postupy, dle kterých vybírá, které děti přijme…většinou mají přednost předškoláci, pak děti přihlášené na celý den, děti pracujících maminek, někde se hledí na pořadí přihlášek a tak …jistá samostatnost je sice důležitá, ale jako kritérium přijetí myslím spíš méně podstatná, slovní zásoba je pak celkem fuk.
Přeju hodně štěstí, určitě se zkus poptat přímo ve školce, za to nic nedáš…
No tak u nás v jedné školce nebrali ani tříleté děti, které měli pracující matky (poslední přijatý byl čtyřleťák, jehož maminka šla pracovat). Viděla bych to na jesle, pokud nějaké v okolí jsou. Já měla štěstí, šla jsem do práce na konci října a dceru mi vzali do jeslí víceméně ze dne na den.
no ja jsem z ostravy a mne loni 3 leteho syna nechteli vzit, volnych pouze 10 mist na rok. Ale zalezi na casti Ostravy, tusim ze velka skolka v Hrabuvce Adamusova snad bere vsechny, jinak ten vek je na benevolenci reditelky a na sikovnosti ditete.
Co zkusit soukrome jesle?
jinak zapisy jsou v dubnu.
N.
Taky mě napadají jen soukromé jesle - Bumbrlík v Mariánských Horách nebo Veselý domeček ve Výškovicích. Rodičák ti je zaplatí, o něj nepřijdeš.
Martina
No přihlášky se sice už podávaly, ale jestli se ti podaří najít školku, kde nemají naplněno, vezmou ti ji. A ve školkách, kde je víc zájemců než míst, by dvouapůlletou nevzali ani při včasném podání přihlášky. Tož hledej ![]()
Ahoj,
cca 2.5 roku zpátky tohle řešila sestra, malou jí vzali vedle nás (Repinova, Mor. Ostrava), měla 2a půl roku.
Teď je těch dětí asi víc, zkus si zavolat..
Ahojky kokni na tyhle stránky, máš tam vypsáno kde jsou ještě volná místa:-)
Denisa